Annoncørbetalt indhold

Stairmaster test - Hvilken trappemaskine er bedst

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Vil du gerne træne som på trapper, men er i tvivl om du skal vælge en trappemaskine eller en stairmaster?

Lad os slå fast med det samme, der er ingen forskel på de to maskiner. Stairmaster er simpelthen bare first mover på det felt.

Det vil sige at de opfandt trappemaskinen til fitness træning i 1983, og kaldte den en stairmaster. Senere er navnet stepmaskine også taget i brug til at beskrive en trappemaskine.


Den bedste Stairmaster

En trappemaskine eller stairmaster, om du vil, hjælper dig med at træne din kondition, styrke og teknik på trapper. Det styrker dine ben, baller og ryg, samt forbedrer din holdning, hvis du har en dårlig kropsholdning. Det er god core træning.

Men ikke nok med at stairmasteren styrker disse ting, så er det også cardiotræning på samme tid. Cardio har med dit blodomløb og hjerte at gøre. Cardiotræning er for meste sundt for både sjæl og krop.

På de nyere og mere moderne trappemaskiner, kan du også bruge armene aktivt samtidig, så du får sat gang i overkroppen også. På den måde kan du få en afvekslende træning på stepmaskinen, samtidig med at du forbrænder mange kalorier.

En professionel trappemaskine giver dig intensiv træning og effektiv træning på samme tid, da de mange funktioner, kan gøre træningen til en helkropstræning, med høj intensitet.

Hvis du vil læse endu mere om de bedste trappemaskiner, så kan du kigge på denne stairmaster test her, som Kondition.dk har lavet. Det er en fyldstgørende test af de bedste trappemaskiner og stairmasters, med alt du bør vide om de bedste maskiner til trapper.

På en professionel maskine kan du justere modstanden og den har et tydeligt display. Det giver dig de bedste forudsætninger for at træne hele kroppen. Den bedste trappemaskine kan fungere som en personlig træner for dig, grundet alle mulighederne den kan tilbyde dig.

Teknikken du bruger på de bedste maskiner sætter gang i alle dine muskler i hele underkroppen og overkroppen, og giver dig en god kropsholdning.

Men hvordan finder man så ud hvilken stairmaster eller stepmaskine der er den bedste trappemaskine? Det er svært at finde ud af bare ved at kigge i butikkerne. Derfor har vi lavet en lille trappemaskine test her.

Vi har gennemgået specifikationer, anmeldelser og priser på en lille håndfuld trappemaskiner, for at finde den bedste trappemaskine.


Spirit stairclimber stepmaskine (Bedst i test)

Vi starter denne Stairmaster test, med en premium trappemaskine fra Spirit, der er bedst i test. Det er den bedste premium maskine, efter vores vurdering. Det er den, fordi den kombinere funktioner, kvalitet og pris, på den helt rigtige måde.

Trappemaskinen er bygget af robuste materialer, i høj kvalitet, med lang holdbarhed. Du kan også finde den blandt de professionelle stepmaskiner i fitnesscenteret.

En stepmaskine er også det samme som en trappemaskine, medmindre at det er en mini stepper. En mini stepper er kun til træning i hjemmet.

Med denne stepmaskine får du det hele på én gang.

Du får to håndtag som kan sætte gang i overkroppen. Håndtagene giver dig mulighed for at forbedre træningseffekten. Dine muskler vil blive styrket i hele kroppen.

Den maksimale brugervægt er på hele 182 kg. Det fortæller noget hvor solid og robust denne trappemaskine er. Hvis din egen kropsvægt er over det, så er det formentlig på tide at komme i gang med træningen, bare ikke på denne maskine.

Du får ekstra store trappetrin, som gør det nemmere når du træner. Du får automatisk låsning af trinene som en ekstra sikkerhed.

Computeren på stepmaskinen har 9 indbygget programmer, så du kan være sikker på at finde et der passer til din træning.

De 9 programmer kan både give dig lange intervaller, god træning af lægmuskler og i det hele taget træning af næsten alle dine muskler.

Den bedste premium maskine træner alle de samme muskler, og lidt til, som når du går på rigtige trapper, hvilket svarer til træning af hele din krops styrke.

Stepmaskinen er desuden også god til opvarmning.

Trappemaskinen har 20 forskellige niveauer at vælge imellem, og du kan justere modstanden nemt og hurtigt. Teknikken i denne maskine er designet så den er mere lydsvag end de fleste andre sammenlignelige trappemaskiner.

Trappemaskinen leveres med et gelænder der både er behageligt og skridsikkert. Yderligere er der også step-up assistance, så du nemt kan komme op på stepmaskinen.

Maskinens egen vægt er på hele 225 kg.

Trappemaskinen har desuden et lækkert design.


Specifikationer:

 • Vægt: 225 kg.
 • Maks. Brugervægt: 182 kg.
 • 20 modstandsniveauer
 • 9 programmer
 • Fastlåsning af trin
 • Ekstra store flader på trinene
 • Trin højde: 20 cm.
 • Trin bredde: 56 cm.
 • Trin dybde: 25 cm.
 • Gelænder med skridsikker overflade
 • Step-up assistent på 26 cm


Stairmaster SM3 Stepmill trappemaskine

Den næste i vores test af trappemaskiner er en original Stairmaster, opfinderen af trappemaskinen og stepmaskinen.

Denne stepmaskine koster kun halvdelen af den bedste premium maskine, og den kan stadig give dig en effektiv træning. Det er et godt alternativ til bedst i test maskinen, og du kan også finde den blandt de bedste maskiner i fitnesscenteret.

De rullende trapper sørger for at træningen og musklerne får belastningen til være effektiv. Det er god opvarmning til eksempelvis løb. Hvis du foretrækker løbebåndet, men gerne vil varme op på en anden maskine, så er en Stairmaster perfekt til dette.

Hvis du træner for at tabe vægt, så er teknikken du bruger på en Stairmaster god til dette. Den vil få din vægt til at rasle ned, grundet belastningen ved at gå på trapper.

Hvis du sammenligner en Stairmaster med løbebåndet, så er belastningen på en Stairmaster hårdere. Det vil du mærke under træningen.

Håndtagene på denne Stairmaster er belagt med gummi, for et behageligt og sikkert greb. Det giver en bedre træning, når du kan holde fast i håndtaget, uden at tænke over det.

Dine muskler skal udelukkende fokusere på din træning og ikke på at holde sig i balance, grundet dårlige håndtag. Derfor er det også vigtigt at håndtagene er gode.

Stairmasteren er i det hel taget i høj kvalitet, med mulighed for at træne mange muskler i din krop. Den har nemlig hele 25 kombinationer af træning i sin hukommelse.

Når du skal bruge maskinen, så er der to forskellige måder at gøre det på. Du kan enten gå op ad trapperne eller du kan løbe op af dem.

Du må dog ikke sammenligne det med at løbe på løbebåndet, fordi det er væsentligt hårdere at løbe på trapper. Belastningen på alle musklerne er større på trapper end på et løbebånd.

Pedalerne eller trinene på denne Stairmaster er lidt lavere end normalt. Det kan både være godt eller skidt for din træning.

Maskinen har transporthjul og håndtag, så du nemt kan flytte rundt på den, når og hvis det er nødvendigt.


Specifikationer

 • Vægt: 96 kg.
 • Maks. Brugervægt: 159 kg.
 • 20 modstandsniveauer
 • LCD skærm
 • Transporthjul
 • Alle standard programmer
 • Trin højde: 15 cm.
 • Trin bredde: 23 cm.
 • Trin dybde: 43 cm.


Sole CC81 Cardio Climber stepmaskine

Den næste og sidste i denne trappemaskine test er fra Sole. Det er en klatremaskine der både træner din udholdenhed, rygmusklerne, og i det hele taget alle musklerne i din krop.

Det gør den fordi, at den har 2 håndtag som sætter gang i din overkrop, i tillæg til din underkrop.

Bevægelsen du laver på denne stepmaskine minder om en crosstrainer, grundet de 2 håndtag. Bevægelsen er dog ikke nær så elliptisk som på en crosstrainer.

Modstanden er større på en stepmaskine end på de mere normale crosstrainere eller løbebånd. Stepmaskiner er gode til intervaller og de kan få din vægt ned hurtigt, ligesom i fitnesscenteret.

Intervaller på stepmaskiner er gode til både vægttab og cardio træning, og håndtagene giver lige det lille ekstra, som vi altid leder efter under træning.

Vil du træne dine lægmuskler så er denne stepmaskine også god til dette. Den belastning der vil være på dine lægge vil være med høj intensitet og stabilitet.

Når du bruger en stepmaskine, som denne, så det ligesom ved roning. Den belastning, der vil være under træningen, på dine muskler, vil være intensiv, ligesom ved roning. Når du bruger et løbebånd, så det kun underkroppen der er i bevægelse, under træningen.

Stepmaskinen har transporthjul og håndtag, så du nemt kan flytte den, når du er færdig med at træne.


Specifikationer

 • Vægt: 120 kg.
 • Maks. Brugervægt: 150 kg.
 • Justerbare håndtag i 4 positioner
 • Roterbare håndtag
 • LCD skærm
 • 20 modstandsniveauer
 • 10 træningsprogrammer
 • Space saving design
 • Tablet- & mobil holder
 • Pedal størrelse: 38 cm.
 • Step up højde: 25,4 cm

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.