Annonce
Vinderup Avis

Hyggelig og uformel afrunding af opdagelsesrejsen

Banen er en vigtig del af Vinderups dna og historie, siger Vilja Itkonen. PR-foto
Søndag eftermiddag inviteres alle interesserede til samling på hotellet, hvor Vinderup Stories bliver samlet op.

Vinderup: - Vi håber, at rigtig mange møder op på Hotel Vinderup søndag klokken 14 og vil være med til at fortælle deres historie. Det bliver helt uformelt og hyggeligt.

Inviterer de to "opdagelsesrejsende", hollandske Marije Nie og finske Vilja Itkonen, der de seneste par uger har forsøgt at finde frem til DNA'en i Vinderup og opland - fortsætter ugen ud.

Onsdag er duoen blandt andet på Vinderup Realskole, hvor en 7. A klasse har fået stillet en opgave. Det er koordineret med klasselærer Tina Staach og historielærer Lars Bidstrup.

- De har fået til opgave at beskrive et sted på vejen hjem, hvor de har oplevet noget eller hvor de forestiller sig, at noget særligt kan ske, fortæller Vilja Itkonen.

Vi håber, at rigtig mange møder op på Hotel Vinderup søndag klokken 14 og vil være med til at fortælle deres historie. Det bliver helt uformelt og hyggeligt

Marije Nie og Vilja Itkonen, Vinderup Stories

Facts og fiction

De forskellige fortællinger skal så samles og indgå i et netværk.

- Så vi kan se, hvordan fortællingerne kan forbindes, supplerer Marije Nie.

Men også for at diskutere, hvad der er facts og hvad der er fiction. Og hvordan forskellige personer opfatter de samme hændelse forskelligt.

- Og måske en diskussion af "falske nyheder". For hvad kan vi egentlig tro på, spørger Vilja Itkonen retorisk.

Annonce

Lærte at hækle

De to opdagelsesrejsende har allerede fået mange spændende oplevelser. En af de helt særlige var instruktion i hækleteknikken af venlige hæklekvinder i Seniorhuset.

- Det var svært, men de flinke damer var meget tålmodige, og det lykkedes for os begge at hækle en lille firkant, fortæller Marije Nie. Pigerne blev så begejstrede for at hækle, at de bagefter har været ude og shoppe ingredienser.

En anden oplevelse var østerssafari ved Handbjerg Marina med Erling Ransborg og hans søn Rasmus. Det lykkedes at finde østers, som Marije nød med stort velbehag, mens Vilja var mere forbeholden - og alligevel smagte. Ransborgfamilien tog dem også med på svampejagt.

Erling Ransborg er jo en dygtig træskærer, og han har lavet trækunst til de to internationale gæster.

- Jeg ønskede mig en bjørn, og det har jeg fået, smiler Vilja.

De to opdagelsesrejsende fik en dejlig tidsrejse med erindringer fra det tidligere lærerpar Karen og Henning Jensen.
Annonce

Gode historier

De to opdagelsesrejsende er indkvarteret på Hotel Vinderup, og her mødte de det tidligere lærerpar Karen og Henning Jensen, der var til fest. Et besøg blev aftalt i deres hjem, hvor deres voksne børn også var til stede.

- Det blev til en skøn rejse gennem tiden fra de to mødte hinanden på bagsædet af en bus og til i dag. Vi åbnede et vindue tilbage i tiden, og vi fik også talt intenst med deres søn og datter, fortæller Marije.

Det bliver måske en af de historier, der fortælles, når projektet samles op søndag eftermiddag på hotellet, hvor folk kan købe kaffe med brød.

Her sørger Arkivet for, at der er fotos fra gamle dage, og der bliver både sunget og spillet. Underholdningen kommer blandt af fra Mia Theil Have, der har lokale rødder. Hun møder op med sin gruppe.

Marie og Vilja optræder også med musik og sang.

Marije Nie klar til at indtage høsten fra østerssafari.
I genbrugsbutikken på Sevelvej fandt Vila Itkonen denne fine sangbog, der har tilhørt Anna Krabbe, der var kendt som organist og spillelærer.
Marije Nie og Vilja Itkonen håber, at mange møder op til afslutningen søndag eftermiddag på hotellet.
7. a fra Vinderup Realskole er med på opdagelsesrejsen. Foto: Jane Rasmussen, Vinderup Realskole
Marije Nie beundrer de to små hæklerier, som blev resultatet af et lynkursus hos hækledamerne i Seniorhuset. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce