Vinderup Avis

Annonce

Læs den seneste e-avis her

Mest læste

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Vinderup Avis

Vinderup Avis lukker

Kære læser Du sidder med en af de sidste udgaver af Vinderup Avis. Desværre. Avisens udgiver, Jysk Fynske Medier, har besluttet at stoppe udgivelsen fra 18. december 2019. Lukningen sker efter moden overvejelse og som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked. Opbakningen fra de erhvervsdrivende i udgivelsesområdet har gennem avisens godt 87 leveår været forbilledlig, men de seneste års udvikling på markedet for detailhandel og dermed annoncering er desværre ikke gået forbi Vinderup. Jeg er ked af at skulle være med til at lukke en udgivelse. Det er der ikke noget positivt at sige om. Men det er desværre en konsekvens af udviklingen. Jeg glæder mig dog over, at vi fortsat kan være noget for borgerne i Vinderup og omegn i kraft af vores øvrige udgivelser. Vi leverer fortsat ugeavisen Holstebro Onsdag i hele Holstebro Kommune - herunder naturligvis også Vinderup-området. Og vi dækker selvfølgelig også kommunens nordøstlige område i Dagbladet og på vores digitale medier. Vinderup Avis blev grundlagt af bogtrykker Ejnar Johannesen tilbage i 1932, og udkommer for sidste gang den 18. december 2019. Tak for denne gang - og forhåbentligt på gensyn i Holstebro Onsdag og Dagbladet. Søren Egebjerg Pedersen Chefredaktør

Vinderup Avis

Jul på borgen

Spøttrup: Første søndag i advent slår Spøttrup Borg igen porten op for det traditionsrige marked. Det sker 1. december kl. 10-16, og her kan man opleve masser af julestemning, marked, musik og boder. Bageren fra Sevel sælger klejner, i Borggården kan man købe brændte mandler og vafler, og man kan naturligvis også finde både juletræer, kranse og juledekorationer. Trioen D.U.S.K. leverer musikken. Inde i borgens sale er der fyldt med boder, som sælger alt fra honning og nisser, til skind, garn, aloevera, vin og chokolade. Folkene fra Æblets By i Rødding serverer æblegløgg, og Spøttrup Studen sælger oksespegepølser, som er lavet af kød fra studene, som har gået og græsset sommeren over på engene rundt om Spøttrup Sø. - Julefreden og julehyggen har sænket sig over Borgen og med den rette koldfront fra øst, så bliver Borgen dækket med et hvidt snelag til vores julemarked, lyder det i en pressemeddelelse fra Spøttrup Borg. Der er entre for voksne.

Vinderup Avis

Julemarked hos FDF'erne

Haderup: FDF'erne holder lørdag 30. november julemarked i Haderup, lige tids nok til at komme rigtigt i julestemning. Der er åbent fra kl. 10-15, og ud over boderne, hvor der kan købes alt fra kunsthåndværk, julepynt, gaver, dekorationer og tøj, er der også salg af æbleskiver og gløgg, te, kaffe, og saftevand. FDF'erne har også været i gang med juletræsfældning i skoven, så man kan købe årets juletræ – en rødgran eller en nordmannsgran - som naturligvis bliver nettet, så det er nemt at få med hjem. /EXP

Vinderup Avis

Julemarked i 7'eren

Haderup: Aktivhuset 7’eren i Haderup holder sit årlige julemarked lørdag 30. november. Der vil være salgsbod med ting, som er lavet i løbet af året. Tombola med mange fine gevinster. En lille cafe er der også, hvor der kan købes kaffe og hjemmebagt kringle og ved frokosttid lune retter.

Annonce
Annonce
Annonce
Vinderup Avis

Juletræet tændes i Ejsing

Ejsing: Søndag den 1. december er første søndag i advent, og det markeres i Ejsing. Først med adventsgudstjeneste om eftermiddagen. Herefter mødes alle på skolen til hyggeligt samvær og et traktement, som menighedsrådet og beboerforeningen er værter ved. Eftermiddagen slutter med, at alle går i samlet flok til " Hjørnet" for at tænde byens store juletræ. Beboerforeningen har allerede sørget for at stille juletræer med lyskæder op ved indfaldsvejene, så julestemningen kan indfinde sig.

Vinderup Avis

Juleeventyr, knas og duften af jul for alle på Rydhave Slot

Ryde: Der vil lyde toner af julemusik fra Slotstårnet, der vil køre hestevogn rundt med børnene i Slotsparken, og der vil være mad fra Slots-køkkenet, når Rydhave Slot lørdag mellem klokken 10 og 17 åbner slottets porte til julemarkedet. Fine nisser og eventyr for børn kan opleves i slottets hvidkalkede kælder, og mange spændende boder med alt tænkeligt lige fra slagtervarer, brændte mandler, juleknas og drikkelse, glaskunst til småkager og juledekorationer. Der vil også være mulighed for at se det flotte slot fra 1314 indendørs med det fine interiør på Kavalergangen. Og som variation foreslås en dejlig vandretur i Rydhave Skov.

Vinderup Avis

Kræmmer popper up tre dage

Vinderup: Dorthe Kathrine Davidsen, der til daglig har sin kræmmer-butik DortheTING i Hasselholt, åbner torsdag, fredag og lørdag i denne uge en pop-up shop på Priess´s hjørne ved Sevelvej. - Det er en anderledes butik, der oser af julestemning og råhygge. Butikken bliver fyldt med julepynt, gaveidèer, planter, dekorationer, sjove ting til rustik indretning, lammeskind, lys, billeder, delikatesser, køkkenting i træ, rustikke småmøbler og meget mere, fortæller Dorthe Kathrine Davidsen. Man kan få gaver pakket ind i genbrugspapir og genbrugsbånd på en fin og god måde, oplyser hun.

Vinderup Avis

Stærke farver på væggene i Borbjerg kirkehus

Borbjerg: Da Anna Jensen, 74 år, fra Mejrup Hindkær, besluttede at gå på efterløn som 60-årig, blev hun meget overrasket over gaven fra sine børn til fødselsdagen: Det var lærred, farver og pensler. Anna Jensen havde nemlig sagt mange gange, at hun godt kunne tænke sig at male. - Men jeg havde aldrig haft en pensel i hånden, så det blev en udfordring, fortæller Anna Jensen, der fra 1. december er ny udstiller i Kirkehuset i Borbjerg. Ana Jensen har været på en del kurser for at lære forskellige teknikker. Hun maler ikke nogen bestemt stil, men "sin egen". - Og den er abstrakt med masser af stærke farver, fortæller Anna Jensen, der i årenes løb har været på en lang række udstillinger. Der bliver holdt fernisering på udstillingen 1. søndag i advent, 1. december i tilknytning til højmessen i Borbjerg Kirke. Der bliver budt på kage, vin og sodavand, og Anna Jensen vil være til stede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce