Annonce
Vinderup Avis

Vinderup Avis lukker

Vinderup Avis

Kunstner-værdier på 2020-kalenderen

Vinderup Avis

Juletraditioner genopleves på Hjerl Hede

Vinderup Avis

Turteldue-kunstneren udstiller

Læs den seneste e-avis her

Mest læste

Seneste nyt

Annonce
Vinderup Avis

Jul på borgen

Vinderup Avis

Julemarked hos FDF'erne

Vinderup Avis

Julemarked i 7'eren

Vinderup Avis

Barselsvikar ordineres fredag og indsættes som præst søndag

Vinderup Avis

Juleeventyr, knas og duften af jul for alle på Rydhave Slot

Vinderup Avis

Julemanden vågner og tænder lysene

Vinderup Avis

Danmarkshistorie: Kaj har fotograferet alle danske folkekirker

Vinderup Avis

Kræmmer popper up tre dage

Annonce
Vinderup Avis

Juletræet tændes i Ejsing

Ejsing: Søndag den 1. december er første søndag i advent, og det markeres i Ejsing. Først med adventsgudstjeneste om eftermiddagen. Herefter mødes alle på skolen til hyggeligt samvær og et traktement, som menighedsrådet og beboerforeningen er værter ved. Eftermiddagen slutter med, at alle går i samlet flok til " Hjørnet" for at tænde byens store juletræ. Beboerforeningen har allerede sørget for at stille juletræer med lyskæder op ved indfaldsvejene, så julestemningen kan indfinde sig.

Vinderup Avis

Julemarked tilbyder pusterum ved Open by night

Vinderup: Traditionen tro afholder KFUM og KFUK julemarked som en del af Open By night fredag. - Som forening sætter vi en ære i at holde julemarkedet. Vi synes, det er med til at samle byen og give ekstra liv til forretningernes open-by-night. Julemarkedet giver mulighed for at mødes og hygge sig en stund. Nogle kommer forbi en kort tid, mens andre bliver i længere tid, fortæller Karen Kaag. Tanken er at skabe nogle rammer, hvor gæsterne kan få en afslapningsstund, midt i den ellers tit så fortravlede juletid. - Der er en lille cafe til julemarkedet, så hvis gæsterne er lækkersultne i løbet af eftermiddagen, kan de fx købe et stykke kringle eller en portion ris ala mande. Til aften udbyder cafeen et par lune retter, som passer godt til både juletiden og børnefamilierne, fortæller hun om julemarkedet i kirke- og kulturhuset, der sidste år samlede 400 gæster. I KFUM og KFUK står man sammen om at lave julemarkedet. Et udvalg står for koordineringen, men nærmest alle i foreningen hjælper og støtter op om arrangementet. Julemarkedet er efterhånden blevet et af årets højdepunkter for foreningen. - Det giver masser af energi, at kunne gøre noget godt for byen. At have et arbejdsfællesskab blandt medlemmerne er også en fornøjelse, som gør sammenholdet i foreningen endnu større, mener Karen Kaag. Der er igen en meget stor tombola, og dekorationsboden er fuld af flotte dekorationer og kranse. Som et ekstra trækplaster har SuperBrugsen sponsoreret en hel indkøbsvogn fuld af skønne varer, som julemarkedets gæster kan forsøge at vinde.

Vinderup Avis

Stærke farver på væggene i Borbjerg kirkehus

Borbjerg: Da Anna Jensen, 74 år, fra Mejrup Hindkær, besluttede at gå på efterløn som 60-årig, blev hun meget overrasket over gaven fra sine børn til fødselsdagen: Det var lærred, farver og pensler. Anna Jensen havde nemlig sagt mange gange, at hun godt kunne tænke sig at male. - Men jeg havde aldrig haft en pensel i hånden, så det blev en udfordring, fortæller Anna Jensen, der fra 1. december er ny udstiller i Kirkehuset i Borbjerg. Ana Jensen har været på en del kurser for at lære forskellige teknikker. Hun maler ikke nogen bestemt stil, men "sin egen". - Og den er abstrakt med masser af stærke farver, fortæller Anna Jensen, der i årenes løb har været på en lang række udstillinger. Der bliver holdt fernisering på udstillingen 1. søndag i advent, 1. december i tilknytning til højmessen i Borbjerg Kirke. Der bliver budt på kage, vin og sodavand, og Anna Jensen vil være til stede.

Fodbold

Lyserød fodboldfest i Vinderup: Donation fra spillerne 'tvang' klubmand i tylskørt

Vinderup: I den gode sags tjeneste satte spillerne fra Vinderup IK sig for at samle en donation, der ville give et smil på læben det sekund, fodboldherrerne skuede ud til grillen på sidelinjen. Såfremt de kunne samle over ét tusinde kroner, ville kampfordeleren og byrådsmedlem, Klaus Flæng, nemlig stille op i et pink tylskørt til Lyserød Lørdag. Godt 24 timer efter at idéen blev præsenteret for truppen, var de første tusinde kroner til "Støt Brysterne"-kampagnen allerede tikket ind. Faktisk formåede fodboldspillerne at samle 1800 kroner tilsammen. - Jeg kunne nok godt have hævet beløbsgrænsen lidt, men de gutter plejer at være nærige, griner Klaus Flæng. - Det har været så skønt at se, at vores modstandere fra Ejsing og Borbjerg også gerne handlede i grillen og støttede op om projektet, lyder det fra kampfordeleren, der tidligere har været spiller, træner, bestyrelses- og udvalgelsesmedlem og formand for klubbens sportsfest. Lørdag var han dog grillmester, og for hver pølse eller øl han solgte, gik fem kroner til indsamlingen.

Annonce
Vinderup Avis

Hyggelig og uformel afrunding af opdagelsesrejsen

Vinderup Avis

Sammenhold og fællesskab er vigtigere end IQ og spidse albuer…

Vinderup Avis

Sevel-spejderne: Pilgrimsvandring på årets program

Vinderup Avis

Nyt stævne på vej til fodboldpiger- og drenge

Annonce
Vinderup Avis

Hjerl Hede indbyder til "Jagt & Mennesker" for 7. år i træk

Vinderup Avis

Spejderliv er ikke bare knob, bål og brændte pandekager

Vinderup Avis

Revyen er trækplaster til sportfesten

Vinderup Avis

Ryde-Handbjerg-spejdere kan fejre 60 års jubilæum

Vinderup Avis

Ingeborg og Rebekka klarer byfesten igen

Vinderup Avis

Debutant blev kampens spiller

Vinderup Avis

Skulptur gav 9.000 kroner til legeplads

Vinderup Avis

Rydhave-efterskole får viceforstander

Annonce
Vinderup Avis

Sponsorløb i Ejsing med store præmier

Ejsing: Søndag 25. august i forbindelse med sportsfesten afholdes årets sponsorløb. Der er en rute for dem der cykler og en anden for dem der går, løber eller ruller afsted. Målet er at samle så mange sponsorkroner som muligt sammen til EBKs projekter for især børn og unge. Man kan tilmelde sig som både enkeltperson eller danne et hold. Blandt præmierne er bl.a. et gavekort til IT doktoren på 2000, kr. og et til Bøf og Bowl på 2000,-kr. men også mange andre store og små præmier, så rigtig mange vil blive belønnet for deres indsats. Også det mest festlige indslag præmieres. Alle kan deltage uanset alder og sponsorsedler er omdelt til alle husstande sammen med sportsfestprogrammet. Trænger cyklen til et eftersyn inden turen, har Ejsing jo fået sit eget cykelværksted. Bjarne Rusbjerg, der er uddannet cykelmekaniker og arbejder hos HV Care i Holstebro har indrettet værksted på bopælen på Geddalvej 9, hvor han efter arbejdstid klarer alle reparationer

Vinderup Avis

Vinderups unge pølsemand stopper: 58-årige Anders overtager

Vinderup: To skaldede franskmænd i sovepose. En indianer i kano og et skinkesøm med pude. Der er blevet langet et hav af pølser over disken i de to år Niklas Bro Thomsen har haft Grillhytten i Vinderup. Men den 25. august er det slut. Den 21-årige grillejer har solgt butikken. - Det er med lidt blandede følelser. For det har været to gode år, og det har været skidesjovt. Så jeg kan godt mærke, at det bliver underligt at skulle forlade det hernede, siger han. Men tankerne om at få en ny uddannelse, har i længere tid kradset i baghovedet, og nu skal der gøres alvor af dem. - Jeg er kommet frem til, at det er en tømreruddannelse, jeg skal have. Så tanken er at starte på uddannelsen til januar, og så håbe, at jeg kan finde en læreplads indtil da, siger Niklas Bro, der indtil nu har stået næsten hver dag fra tirsdag til søndag i den lille butik ved Brugsens parkeringsplads. Den 21-årige grilleejer har i forvejen en HHX-eksamen i rygsækken. - Jeg har haft to ansatte også, men jeg vil helst ikke, at de står her alene, siger han. - Jeg kommer til at savne det hele. Men det bliver også godt at komme ud og kunne ses med nogle kammerater igen i weekenderne. For når jeg har haft fridag mandag, har de jo ofte været i skole. Så jeg glæder mig til at få lidt mere socialt liv, siger han.

Vinderup Avis

Underholder med Kai Normann Andersen-sange

Vinderup: Tirsdag 20. august klokken 19 starter Bakkebo Vennekreds op igen efter sommerferien. Vi får denne aften besøg af et par spændende mennesker, fortæller formand for vennekredsen, Hans Lund. Gæsterne er Inge-Dorthe Kaasgaard, der er sognepræst i Hover, Torsted og Ølstrup kirker, og Inger Kold som er kirkesanger i de samme kirker. De er kendt for sang og underholdning af høj kvalitet. De siger selv om aftenen: Degnen Inger Kold og Præsten Inge-Dorthe Kaasgaard underholder med sange af Kai Normann Andersen og fællessange. Sangene bliver kædet sammen med små anekdoter. En underholdende og glad aften. (citat slut) - Bakkebo vennekreds ser frem til en spændende aften i et godt fællesskab med beboere, pårørende og deltagere udefra. Alle er velkommen. Der serveres et kaffebord, det koster 50 kroner, og der er ingen tilmelding, oplyser Hans Lund.

Vinderup Avis

Bibelen genfortælles

Herrup: - Velkommen til en god søndag i naturskønne omgivelser, - inviterer Sevel, Herrup og Trandum kirker søndag ved Stubbergård Sø. Klokken 10 serveres kaffe og rundstykker og klokken 11 går en friluftsgudstjeneste i gang. Her medvirker sognepræst Camilla Hansen og Klaus Laursen med en udgave af "Bibelen Live". - I dag er mange vant til, at bibeltekster er noget man selv læser eller noget andre læser op for en. Fra begyndelsen blev ordene dog ofte genfortalt eller reciteret. Dette forsøger jeg at vække til live med Bibelen Live. Ved at kunne teksterne udenad har jeg en fantastisk mulighed for, at bruge min stemme, mimik og hele min krop på at formidle indholdet. Det er levende ord på en levende måde, forklarer Klaus Laursen. Ved gudtjenesten medvirker kirkernes voksenkor. Der afsluttes med servering af pølser, kartoffelsalat og brød.

Annonce
Vinderup Avis

Trafikalarm ved Vinderup skal gøre skoleveje mere sikre

Vinderup Avis

Skrev sig ud af sin egen stress

Vinderup Avis

Bog om seje, stærke vestjyske kvinder

Vinderup Avis

Ny Vinderup-plakat på gaden

Annonce
Vinderup Avis

DM-afdeling af brætspillet Partners blev spillet i Borbjerg

Vinderup Avis

Guidet tur: Følg i Jeppe Akjærs fodspor på Hjerl Hede

Vinderup Avis

Fotogalleri Kylling Festival: Og der blev festet til efter midnat

Vinderup Avis

Skybrud kunne ikke kvæle byfesten

Vinderup Avis

Løb eller gå i skøn natur på heden

Vinderup Avis

Ferie forstyrrer fodboldoptakt

Vinderup Avis

Kendt duo med ukendt navn

Vinderup Avis

Hønseklat giver bonus

Annonce
Annonce
Vinderup Avis

Udstilling med til at vise mangfoldighed

Vinderup Avis

Kom og lav en kreativ kyllingemaske

Vinderup Avis

Tartelet-Thomas er en god ambassadør

Vinderup Avis

Lars Lilholt Band åbner nostalgisk festival

Annonce
Vinderup Avis

Se Ransborg trylle med motorsaven

Vinderup Avis

Vind en Honda i en uge

Vinderup Avis

Hvad skal maskotten hedde?

Vinderup Avis

Festligt optog ender på udstilling

Vinderup Avis

Gå på opdagelse i andres haver sammen med Haveselskabet Holstebro Kreds

Vinderup Avis

Viceborgmester som Banko-Carl

Vinderup Avis

Brynjolf tryllebinder børnene

Vinderup Avis

På hat med Birthe Kjær i Lystanlægget

Annonce