Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa midtby jubler: Massevis af turister giver travlhed

Mette Becker og resten af personalet i tøjbutikken Mojn har ligget vandret denne sommer, fordi der er så mange danskere, der har valgt at holde ferie i Sønderjylland. Hun glæder sig over travlheden og den positive stemning, turisterne bringer til byen. Foto: Mette Christine Schulz
Der er liv i gaden, og personalet i butikker og caféer i Aabenraas midtby ligger vandret for at kunne følge med. Men alle er glade for, at mange danskere i år har valgt at holde ferie i Sønderjylland, for de bruger penge, og den omsætning er der brug for efter coronakrisen.
Annonce

Aabenraa: Man skulle tro, at der var by night eller starten på udsalget i disse dage, når man går gennem gågaden i Aabenraa.

Der er masser af folk i gaden, i butikkerne og på caféerne, og det giver en ekstraordinær travlhed alle steder, men de lokale erhvervsdrivende har alle et smil på læben.

Efter coronakrisen og nedlukningen er alle glade for at se, at danskerne har taget regeringens opfordring om at holde ferie herhjemme til sig.

-Der er ufattelig mange turister. Jeg har arbejdet på gågaden i 20 år, og jeg har aldrig oplevet det her før. Det er helt vanvittigt, men super fedt. Da vi holdt munter mandag, kunne man nærmest ikke sparke sig frem for folk, smiler en glad formand for Shop i City Aabenraa, Malene Byriel.

Annonce

Alle er glade og positive

Hun har spurgt mange af turisterne, hvor de kommer fra, og hvorfor de har valgt at holde ferie i Sønderjylland, og for danskerne er det 100-året for Genforeningen, der har spillet ind i valget.

-Der er rigtig mange sjællændere, nogle tyskere, og så har jeg også mødt nogle svenskere. Den reklame, Sønderjylland har fået med Genforeningen har fået mange herned, og så er der også nogle, som kommer for at opleve vores blomsterdekorationer på gågaden. Den er der mange, der er imponeret over, men det bedste er at opleve hvor positivt, de taler om vores by. Og det er jo det bedste, at vi kan give dem en god oplevelse, siger hun.

Gitte Geest fra Café Fru Geest er spændt på, hvor længe travlheden varer. Hun synes, det er fantastisk at opleve de danske turister, som er meget positive, glade og tilfredse. Foto: Mette Christine Schulz

Længere oppe ad gågaden deler Mette Becker fra tøjbutikken Mojn formandens opfattelse.

-Det er fantastisk, at folk er så positive og glade, og hvor overraskede de er over, hvor hyggelig vores by er. Det er fedt at mærke, at danskerne bakker op om Danmark, og det er opløftende efter et specielt forår, siger hun.

Annonce

Større omsætning i år

Én ting er, at der er mange turister i byen, men det vigtige er, om de også bruger penge. Det gør de, fortæller Mette Becker.

-Vi har rigtig travlt, og når noget af personalet samtidig har ferie, så har vi virkelig ligget vandret. Det kan vi også se på omsætningen, som er større end normalt. Måske folk har lyst til at forkæle sig selv eller vil ud og opleve noget, men under coronakrisen kunne vi også se, at det var butikken, der havde vækst og ikke vores webshop, fortæller hun.


Der er ufattelig mange turister. Jeg har arbejdet på gågaden i 20 år, og jeg har aldrig oplevet det her før. Det er helt vanvittigt, men super fedt.

Malene Byriel, formand for Shop i City Aabenraa


I byens caféer kan man også mærke det stigende antal turister, og nogle dage har det været svært at finde et ledigt bord fra middag og frem.

-Der er et massivt rykind hver dag, og vi er fuldt booket hver dag på begge etager. Før var juli måneden for ferie og afmatning, hvor vi ikke havde så travlt, men det har vi virkelig i år. Det kan vi også klart se på omsætningen, som er noget større i år. Det er fantastisk at opleve stemningen, for alle er meget positive, glade og tilfredse, fortæller Gitte Geest, som ejer Café Fru Geest og Upstairs.

Annonce

Noget godt at takke corona for

I Have A Coffee har de også haft svært ved at følge med de seneste uger, og nogle dage har de også måtte melde udsolgt af kager.

-I dag (torsdag) er der lidt stille, men de andre dage har vi været lagt ned. Der har været fyldt med gæster hele dagen, og vi har haft svært ved at følge med. Vi har minimum fordoblet vores omsætning, hvis ikke den er tre gange større end normalt, så et eller andet godt er der da at takke corona for, fortæller medejer Marc Bech Fries.

Det omskiftelige danske sommervejr får en del af æren for, at turisterne har søgt mod midtbyen i stedet for stranden. Rykindet begyndte samtidig med starten på skolernes sommerferie, og i uge 30 er der også fyldt op på lokale campingpladser, i sommerhuse, og der er kun et par enkelte værelser tilbage på Hotel Europa, så her forventer butikker og caféer også travlhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce