Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Afskedskoncert udsolgt på rekordtid: Gazværk giver alle pengene til Kræftens Bekæmpelse til minde om afdød forsanger

De resterende tre medlemmer af Gazværk ved en øveaften forleden. Fra venstre er det Torben Rogat, Tommy Hoeg og Helge Mygind. Den 9. november giver bandet deres sidste store koncert sammen i Kollund Forsamlinghus. , hvor alle pengene går til Kræftens Bekæmpelse efter, at bandet i sommer mistede deres forsanger til kræft. Privatfoto
I sommer mistede kopibandet Gazværk sin forsanger, da Kent Mortensen døde af kræft. Den 9. november giver bandets resterende medlemmer afskedskoncert i Kollund, hvor alle pengene går til Kræftens Bekæmpelse. En koncert, der blev udsolgt på 12 timer.
Annonce

Aabenraa: 12 timer.

Så kort tid tog det for kopibandet Gazværk at sælge de 135 billetter til deres afskedskoncert i Kollund Forsamlingshus lørdag den 9. november.

- Det er ny rekord i hastighed. Sidste år tog det et døgn. Der er også omkring 70 på venteliste, men vi kan ikke være flere i lokalet - desværre, siger guitarist og sanger i bandet, Torben Rogat.

Koncerten har været en årlig begivenhed siden 2015, men i år er det sidste gang, at Gazværk går på scenen i Kollund for at spille sange af Gasolin og Kim Larsen. Den 28. juli døde forsangeren Kent Mortensen efter kort tids kræftsygdom i en alder af kun 54 år, og derfor bliver årets koncert speciel på mange måder.

Ud over at være bandets sidste store koncert sammen, så går alle pengene fra aftenen til Kræftens Bekæmpelse.

- Alle stiller sig gratis til rådighed - fra lyd- og lysmanden over medarbejderne til alle de gæstestjerner, vi har med på scenen. Det eneste, vi ikke har kunnet få sponsoreret, er drikkevarerne, men SuperBrugsen i Padborg har givet os dem til indkøbspris og i kommission, og så håber vi at kunne samle pengene ind ved sponsorater i stedet for. Blandt andet har Kents far Arne Mortensen givet et sponsorat på 5000 kroner, og vores håb er, at vi ender med 40.000 kroner, vi kan sende videre til Kræftens Bekæmpelse. Det vil gøre os stolte, siger Torben Rogat.

Gazværk

  • Gazværk er et kopiband, som spiller sange af Kim Larsen og Gasolin
  • Kent Mortensen og Torben Rogat begyndte at spille sammen for 17 år siden, og siden kom Tommy Hoeg og Helge Mygind til.
  • I 2015 fik de idéen til at arrangere en koncert i Kollund Forsamlinghus, fordi de syntes, at der skete for lidt kulturelt i den sydlige del af kommunen.
  • Koncerten blev dengang udsolgt på tre uger og blev derefter en årlig begivenhed, som blev udsolgt hurtigere og hurtigere.
  • I år blev koncerten udsolgt på 12 timer.
Annonce

En fed og glad aften i Kents ånd

På scenen vil man kunne opleve gæstestjerner som Twins of June, Steffen Schultz, Kim Huess, tre korsangere og afdelingsleder på Stubbæk Skole, Morten Hoff, som bliver den fjerde faste mand i bandet denne aften.

- Jeg synger en tredjedel af numrene, og så synger de andre resten, fortæller Torben Rogat.

Hele familien Mortensen vil være til stede ved koncerten - enten som gæster eller som medhjælpere. Blandt andet har Kent Mortensens datter Camilla ansvaret for baren denne aften.

Det bliver dog ikke en mindekoncert for Kent Mortensen, men en koncert i den livsglade forsangers ånd.

- Vi skal holde en ordentlig fest med en omgang røvballerock. Det skal være en fed og glad aften i Kents ånd, men vi slutter selvfølgelig af med "Som et strejf af en dråbe". Det gjorde vi også sidste år, og vi spillede den også til Kents bisættelse, siger Torben Rogat.

De resterende tre medlemmer af Gazværk, som ud over Torben Rogat også tæller Tommy Hoeg og Helge Mygind, vil fortsætte med at spille sammen, men det bliver med noget andet musik.

- Det bliver i den samme ånd og ikke noget med suppe-steg-is musik. Vi har talt om noget 80'er puddelrock, men vi er først ved at finde ud af, hvilken retning vi skal i, siger Torben Rogat.

Annonce

Video viser Kent i topform

"Som et strejf af en dråbe" var det sidste nummer ved koncerten i Kollund Forsamlingshus i 2018. Det blev også forsanger Kent Mortensens sidste koncert med Gazværk i Kollund Forsamlingshus, og Torben Rogat synes, den viser Kent i topform:

- Her er han virkeligt i sit es. Han synger så vildt, og jeg får stadig kuldegysninger, når jeg ser den.

Kent Mortensen døde den 28 juli i en alder af kun 54 år. Han bliver mindet med en koncert i hans ånd, når Gazværk den 9. november giver deres sidste store koncert sammen. Arkivfoto: Poul F. Skøtt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce