Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Butikker laver coronavenlig Halloween for at skabe stemning

Sådan kommer Rådhusgade til at se ud, når Shop i City har pyntet den til Halloween. Illustration: Shop i City Aabenraa
Halloween i midtbyen har de seneste år været et trækplaster for butikkerne i Aabenraa. Gågaden bliver også udsmykket i år for at skabe stemning, men alle aktiviteter er droppet, da de ikke er coronavenlige.

Aabenraa: Uge 42 nærmer sig med hastige skridt, og i Aabenraa har børnenes efterårsferie de seneste år været lig med masser af Halloween-aktiviteter i midtbyen.

Coronavirus med dertilhørende restriktioner og forsamlingsforbud har sat sit præg på årets program, men butikkernes forening Shop i City Aabenraa med citychef Dorthe Hilbig i spidsen har arbejdet hårdt for at skabe stemning og (u)hygge i byen uden, at kunder og gæster behøver at samle sig.

- Vi har lagt et stort arbejde i at skabe et univers, hvor folk kan komme, når de vil. Det handler om at skabe en stemning under ordnede forhold, og derfor er der heller ingen aktiviteter i rum, og heller ingen der kan skabe forsamlinger. Vi har taget alt det ikke corona-venlige ud og tilføjet noget nyt og unikt, fortæller Dorthe Hilbig.

Annonce

Meget af Halloween handler derfor i år om udsmykning, hvor store græskar med lys bliver hængt over Rådhusgade, skeletter, edderkopper med mere hænger i wire over gågaden, og torvene og pladsen for det gamle rådhus også er pyntet op.

- I år pynter vi også op foran de ledige lejemål på gågaden, hvor vi stiller nogle speciallavede hytter op, som vi udsmykker. Vi har investeret i udsmykning, fordi det visuelle er det, vi kan gøre mere af i coronatiden, og vi vil gerne give folk en oplevelse, som de kan få, når de har lyst. Derfor har vi også udvidet Halloween i år til at vare frem til den 31. oktober, forklarer citychefen.

Jomfru Fanny får besøg

Der er nogle få aktiviteter på programmet, som passer ind i myndighedernes retningslinjer. Det er en skattejagt på egen hånd, en ansigtsmaler, Draculas hule og "The Clown"-kabine i to ledige lejemål og så får Jomfru Fanny besøg af H.P. Hanssen og Franciska Clausen på Nørretorv fredag den 16. oktober.

- Vi har skabt nogle oplevelser i de to ledige lejemål, fordi det kan vi og gæsterne godt styre. Der er håndsprit og oplysninger om hvor mange, man må være derinde af gangen, og der er tegnet op på gulvet, så man kun kan gå en vej. Det tror vi ikke bliver noget problem, siger citychefen.

Spøgelser hængende over gågaden vil der også vlre i år, når der er Halloween i Aabenraa. Der er blevet gjort ekstra meget ud af udsmykningen i år på grund af corona. Foto: Claus Thorsted

Udfordringen for butikkernes forening har hele været, hvad de må og ikke må.

- Men vi må faktisk rigtig mange ting. Vi skal bare passe på signalværdien i det, vi laver også, så vi ikke laver nogle ting, der kunne støde folk. Vi har virkelig forsøgt at skabe det her fede univers, hvor folk kan komme, når de har lyst - og hvor de har et valg, om de har lyst til at gå derind eller ej som i f.eks. Draculas Hule, pointerer Dorthe Hilbig.

Halloween i Aabenraa begynder mandag den 12. oktober og varer til den 31. oktober.


Vi har skabt nogle oplevelser i de to ledige lejemål, fordi det kan vi og gæsterne godt styre. Der er håndsprit og oplysninger om hvor mange, man må være derinde af gangen, og der er tegnet op på gulvet, så man kun kan gå en vej. Det tror vi ikke bliver noget problem

Dorthe Hilbig, citychef


Halloween i Aabenraa

Udover udsmykning på torvene og over gaderne, så er der følgende aktiviteter planlagt:

  • Skattejagt, hvor man henter et kort hos Fahrendorff Optik på Rådhusgade og kan gennemføre jagten, når man har lyst.
  • Ansigtsmaler tirsdag og onsdag i uge 42. Det koster 25 kroner, og man kan ikke booke tid. Ansigtsmaleren vil være iført visir og mundbind.
  • Nørretorv er igen omdannet til Jomfru Fannys Plads, og hun bor der fra onsdag til lørdag i uge 42. Hun har i år fået sit eget hus, da Shop i City har lånt kopien af Folkehjem fra Julehjertebyen.
  • Fredag den 16. oktober klokken 14 får Jomfru Fanny besøg af H.P. Hanssen og Franciska Clausen klædt i Halloween-kostumer.
  • Storegade 6 bliver omdannet til Draculas Hule. Der er håndsprit, afmærkning og information om, hvor mange man må være derinde af gangen.
  • På Storegade 26 er der "The Clown-cabin" - inspireret af gyserfilmene "Clown". Her er der også håndsprit, afmærkning og informationer om max antal.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce