Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Fuldt hus igen: Alle pladser på sønderjysk campus er besat

Campus Aabenraa har et godt tag i de unge, og der er igen fuldt hus. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er rift om pladserne på UC Syd i Aabenraa, der endnu en gang kan konstatere, at alle pladser er optaget.
Annonce

Aabenraa: Det er tilsyneladende populært at tage en uddannelse på UC Syd i Aabenraa. Igen i år kan campus Aabenraa nemlig med glæde konstatere, at der ikke er nogen ledige studiepladser på uddannelserne til pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver.

- Vi er meget tilfredse med optaget, og der er fuldt hus på de tre uddannelser på Campus Aabenraa, siger Alexander von Oettingen, der er prorektor på UC Syd.

Situationen var den samme sidste år, og det mener prorektoren bestemt ikke er nogen tilfældighed.

- Vi har været yderst glade for situationen i Aabenraa i mange år og har da også et fantastisk godt samarbejde med Aabenraa Kommune. Campus Aabenraa er meget velfungerende og stabilt, siger Alexander von Oettingen.

De studerende på Campus Aabenraa bgynder på de forskellige uddannelser efter sommerferien eller i begyndelsen af februar næste år. De kommer både fra nord og syd for grænsen.

- Campus Aabenraa er et sted, hvor der komme mange sydslesvigere samt fra det øvrige Syddanmark, siger Alexander von Oettingen.

Annonce

Færdiggør uddannelsen

Prorektoren på UC Syd hæfter sig også ved en anden og positiv ting, der kendetegner Campus Aabenraa. Modsat andre steder er campussen god til at holde fast i de studerende, når de først er begyndt på en uddannelse.

- Hovedparten færdiggør deres uddannelse på Campus Aabenraa, fordi både skolen og byen er et dejligt sted at være, siger Alexander von Oettingen.


Vi har været yderst glade for situationen i Aabenraa i mange år og har da også et fantastisk godt samarbejde med Aabenraa Kommune.

Alexander von Oettingen, UC Syd


Rektor på UC Syd er også meget tilfreds med situationen i Aabenraa.

- Vi er glade for, at der er så mange, der igen har søgt ind i Aabenraa, og at der er fyldt op, siger Birthe Friis Mortensen.

- Nu håber vi så, at de fleste også ender med at starte op. Ellers har vi heldigvis nogen på standby, så vi skal nok få fyldt op, fortsætter hun.

Annonce

Generel tilfredshed

Lige over midnat natten til tirsdag blev 1897 ansøgere tilbudt en studieplads på en af UC Syds 14 professionsbachelor-uddannelser i det kommende studieår.

Tallet er lidt højere end i 2019, hvor 1851 fik tilbudt en studieplads på UC Syd. Det svar til en stigning på to procent.

- Generelt er jeg godt tilfreds med optaget på alle vores campusser. Det gælder både i Aabenraa, Kolding, Haderslev og Esbjerg, siger Birthe Friis Mortensen.

Kønsfordelingen på de forskellige uddannelser går ifølge rektor også den rigtige vej.

- Vi glæder os også over nogle pænere tal for kønsfordeling i år. Vi har i flere år arbejdet på at få flere mænd til at interessere sig for typiske kvindefag, og vi har haft en vis succes på lærer-, pædagog- og socialrådgiveruddannelsen, siger Birthe Friis Mortensen.

På campus Aabenraa er der 186, der starter op på pædagoguddannelsen, 104 vil være socialrådgiver, mens 108 går i gang med at uddanne sig til sygeplejerske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce