Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Corona trak tæppet væk under lille virksomhed: Reddet af konkurrent

I forbindelse med, at Klaus S. Petersen måtte lade Hottryk Grafisk Kommunikation ApS gå konkurs, og Grafisk Arbejde har overtaget selskabet, er navnet skiftet til Hottryk skilte & print. Adressen er fortsat Brunde Vest 14A. Arkivfoto: Claus Thorsted
Coronakrisen ramte den lille grafiske virksomhed Hottryk i Rødekro så hårdt, at ejer måtte erklære sig konkurs. Nu er tre af fire arbejdspladser reddet efter alsisk opkøb.
Annonce

Sønderjylland: I juli opgav Klaus S. Petersen. Ejeren af Hottryk Grafisk Kommunikation ApS kunne se, det kun bar én vej. Den forkerte.

Coronakrisen havde taget livet af den lille, grafiske virksomhed på Brunde Vest i Rødekro med tre medarbejdere foruden Klaus S. Petersen selv.

- Jeg kunne se ind i et efterår, hvor vi heller ikke ville få de store ting med kød på - messer og konferencer og de ting, vi har lavet for FN. Alt er jo lukket ned på ubestemt tid, som han forklarer.

Havde der så bare været noget egenkapital at trække på, så kunne det måske endda være gået, men efter 12 års parløb gik de to forretningspartnere Claes Helming og Klaus S. Petersen sidste år hver til sit, og Klaus S. Petersen blev eneejer af firmaet.

- Jeg startede dengang op i et nyt selskab uden egenkapital. Efter kun et halvt år kom coronakrisen så, og vi havde altså ikke nået at tjene nok i perioden op til, så vi kunne klare os igennem, forklarer Klaus S. Petersen, der for at minimere tabet - også i forhold til sine leverandører - selv trak stikket og indgav konkursbegæring.

Annonce

Tre af fire arbejdspladser reddet

Nu er alt så alligevel endt godt. Eller "vi er kommet videre på en god måde", som Klaus S. Petersen, udtrykker det.

Den alsiske konkurrent Grafisk Arbejde, der har kontorer i Sønderborg og Nordborg, har nemlig købt konkursboet og reddet tre af de fire arbejdspladser i Rødekro. Grafisk Arbejde ejes af Bastian Dreier Jessen.

- Vi har været underleverandør til dem i mange år, forklarer Klaus S. Petersen, der glæder sig over, at arbejdet går næsten uberørt videre. Kun tryksager klares nu på Als, men skilte, bannere, bilreklamer og dekoration af butiksruder er stadig i Rødekro-porteføljen.

Og så er der jo lige det, at Klaus S. Petersen ikke længere er ejer, men medarbejder. Titlen er afdelingsleder.


Der er flere synergier mellem Grafisk Arbejde og Hottryk skilte & print, der gør, at vi kan trimme begge virksomheder.

Bastian Dreier Jessen, ejer af Grafisk Arbejde og Hottryk skilte & print


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce