Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Coronaen kom i vejen: Nu er genforeningsteater klar til anden akt

"Genforeningen" er den sønderjyske skuespiller Thomas Clausen Rønnes debut som forfatter og instruktør. Arkivfoto: Michael Bager
Det Lille Teater Aabenraa har i næste uge repremiere på "Genforeningen". Der spilles seks forestillinger i alt.

Aabenraa:  Det Lille Teater i Aabenraa nåede at opføre stykket "Genforeningen" tre gange, inden coronaen i foråret lukkede landet ned.

Det ærgrede imidlertid både instruktør og skuespillere, at de ikke nåede at fuldføre turnéen, så nu er de klar til anden akt. I begyndelsen af august tog de fat på at øve igen, og på onsdag den 26. august har stykket så repremiere på teatrets scene i kælderen under Folkehjem.

Også torsdag den 27. august spilles der i Aabenraa, inden truppen rykker videre til Nr. Hostrup Forsamlingshus, Frøslevlejrens Efterskole og Ravsted Forsamlingsgård. De tre steder, hvor de planlagte forestillinger i foråret måtte aflyses.

Annonce

"Genforeningen" er historien om to sønderjyske familier, som følges fra 1920 til 1990. Den ene er tysk, den anden er dansk, og de nationale baggrunde giver visse udfordringer og konflikter, som dog bliver mildere med årene. Det er skuespiller Thomas Clausen Rønne, der oprindelig er fra Ravsted, der er både forfatter og instruktør.

Idéen til stykket blev født af Lokalhistoriske Arkivers Samråd i Aabenraa Kommune, der fik Det Lille Teater med, og økonomisk er opførelsen gjort mulig med støtte fra kommunen og forskellige fonde.

De seks forestillinger

  • Onsdag 26. august kl. 19: Det Lille Teater Aabenraa.
  • Torsdag 27. august kl. 19: Det Lille Teater Aabenraa.
  • Mandag 31. august kl. 19: Nr. Hostrup Forsamlingshus.
  • Søndag 6. september kl. 14 og kl. 16.30: Ravsted Forsamlingsgård.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester vil ikke kede dronningen med historiske detaljer: Hun skal høre, hvordan det er at være sønderjyde med stort S

Annonce