Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Efterspørgsel får HLT Service til at udvide med el-biler: Borgmester klippede den røde snor

Borgmester Thomas Andresen, til højre, klippede sammen med ejer af HLT Service Aabenraa, Lars Hansen, den røde snor for at markere, at den lokale virksomhed har fået forhandlingen af Maxus el-biler. Pressefoto
HLT Service på havnen fortsætter med at udvide. Lige nu bliver der bygget nyt lager og værksted til el-biler samtidig med, at virksomheden har fået forhandlingen af Maxus el-biler.

Aabenraa: Interessen for el-biler vokser - også i Aabenraa, og det har fået den lokale virksomhed HLT Service på Kathale til at udvide deres aktiviteter.

Torsdag blev det markeret, at HLT Service har fået forhandlingen af Maxus el-biler, da borgmester Thomas Andresen (V) klippede den røde snor.

- Også i kommunalt regi arbejder vi med et skifte til en anden og mere miljøvenlig transportløsning end med fossile brændstoffer, og her kommer el-biler ind fra siden med den efterlyste løsning, sagde Thomas Andresen, som selv kører i el-bil.

Annonce

Lars Hansen, som ejer HLT Service, fortæller i en pressemeddelelse, at valget faldt på Maxus, fordi de producerer både person- og varebiler og opfylder de krav, som virksomheden oplever, at kunderne har.

- Interessen for el-biler vokser jo støt, og det gør den også, hvad angår varebiler, og med Maxus, der er blevet testet i en årrække i Norge, kan vi tilbyde el-person- og varebiler, der både hvad angår rummelighed, sikkerhed, komfort og stor rækkevidde, opfylder kravene hos vore kunder, og for dem bliver det et stort plus at kunne tage det miljømæssige aspekt med i deres daglige arbejde. El-biler vil fremadrettet hos HTL Service komme til at spille en stor rolle, fortæller Lars Hansen.

Thomas Andresen fik en prøvetur i den nye Maxus Euniq5 sammen med sælger Jeppe Jacobsen fra HLT Service. Pressefoto

Derfor er den lokale virksomhed også i gang med at bygge til deres eksisterende bygninger på Kathale for at kunne servicere kunder med el-biler. 1200 kvadratmeter lager og værksted kun til el-biler er lige nu ved at blive opført på arealet på havnen.

Hvad er Maxus?

Maxus, der indgår i den kinesiske bilkoncern SAIC, som producerer el-person- og varebiler, og den danske importør kommer med flere modeller i Danmark i 2021.

Maxus laver blandt andet Euniq5, som er en elektrisk familiebil med 7 sæder og en rækkevidde på op til 356 kilometer, samt e-Deliver 3, som er verdens første el-varebil, der er konstrueret som en el-bil fra bunden af. Den er ikke en ombygget diesel- eller benzinbil, og derfor har man sparet 200 kilo på konstruktionen.

Maxus var engang et britisk varebilmærke LDV Maxus. Virksomheden skrantede og blev i 2010 købt af SAIC (Shanghai Automotive), og i 2011begyndte bilproduktionen i Kina.

SAIC producerer syv millioner biler årligt.


El-biler vil fremadrettet hos HTL Service komme til at spille en stor rolle.

Lars Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester vil ikke kede dronningen med historiske detaljer: Hun skal høre, hvordan det er at være sønderjyde med stort S

Annonce