Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Fleggaard er klar til at genåbne alle butikker

Fleggaard-koncernen kan hurtigt genåbne de supermarkeder syd for grænsen, der blev lukket ned i november sidste år. Arkivfoto: Søren Gylling
I november sidste år lukkede Fleggaard halvdelen af koncernens supermarkeder i Tyskland. Nu venter der en snarlig genåbning.

Grænsehandel: - Vi er klar til at genåbne alle butikkerne.

Lars Mose Iversen er administrerende direktør for grænsesupermarkederne Fleggaard og Calle, og han og koncernen øjner nu op for en genåbning af alle butikkerne syd for grænsen.

Det skyldes, at ni ud af folketingets ti partier tirsdag aften blev enige om en aftale om en gradvis genåbning for rejseaktiviteter.

Annonce

Den indebærer, at alle færdigvaccinerede danskere kan køre over grænsen den 1. maj, såfremt coronasmitten i Tyskland kategoriseres med alvorsgraden gul eller orange.

Næste fase af lempelserne træder ifølge aftalen i kraft den 14. maj, og den ligger op til, at alle danske borgere får mulighed for at grænsehandle uden krav om efterfølgende isolation, såfremt Tyskland til den tid er et gult land.

- Den 1. maj og 14. maj er de vigtige datoer for Fleggaard og Calle, siger Lars Mose Iversen.

Planen er første step

Både Fleggaard- og Calle-supermarkederne syd for grænsen er ejet af Fleggaard-koncernen, og i starten af november sidste år valgte man at lukke halvdelen af butikkerne på grund af de generelle restriktioner i Tyskland og Danmark.

Det kan der nu hurtigt blive lavet om på.

- Vi har lavet en plan, der hurtigt kan genåbne butikkerne. Det vil vi gøre gradvist. Vi tilpasser butiksnettet efter antallet af kunder, siger Lars Mose Iversen.

Den administrerende direktør erkender dog, at alt endnu ikke er, som det plejer at være, og at corona-krisen ikke er et overstået kapitel.

- Vi er stadig afhængige af både de danske og tyske vejledninger, men den danske plan er første step på vejen, siger Lars Mose Iversen.


Den 1. maj og 14. maj er de vigtige datoer for Fleggaard og Calle.

Lars Mose Iversen, administrerende direktør for Fleggaard og Calle
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce