Annonce
Ugeavisen Aabenraa

For første gang runder Et Hjerte for Alle-indsamling en million kroner: Det er rørende, at så mange bakker op

Borgmester Thomas Andresen (V) er også formand for Et Hjerte for Alle. En post, han siger farvel til samtidig med, at han siger farvel til borgmesterposten den 1. januar. Han mener, at den nye bestyrelse skal kigge på kriterierne for at søge julehjælp, efter at antallet af ansøgere er faldet for andet år i træk. Foto: Anders Kibbel
Samtidig med, at 230 børnefamilier fik besked om julehjælp, rundede indsamlingen til Et Hjerte for Alle en milepæl. Men flere penge og færre ansøgere gør, at bestyrelsen skal kigge på kriterierne for at få del i julehjælpen, mener afgående formand.

Aabenraa:  Siden begyndelsen på Et Hjerte for Alle i 2008 har det været bestyrelsesmedlem i foreningen og tovholder for Julehjertebyen Malene Bruhns drøm at runde en million kroner.

Mandag skete det, for da kasserer i Et Hjerte for Alle, Kathrine Matz, lagde alle weekendens bidrag og salg i Julehjertebyen sammen endte beløbet på 555.237 kroner, og da der var 472.603 kroner i banken fra sidste år, passerede indsamlingen en milepæl.

- Det er helt fantastisk. Det er rørende at være del af et projekt, som virkelig mange bakker op om. Én ting er selv at tro på det - en anden at det går i opfyldelse. Vi har lige haft en weekend i Julehjertebyen, hvor der lørdag var 5000 besøgende. Vi har aldrig haft så mange besøgende, og jeg kan slet ikke få armene ned lige nu, var Malene Bruhns reaktion på nyheden.

Annonce

Formand for Et Hjerte for Alle, borgmester Thomas Andresen (V) var også glad for at høre nyheden, men da den kom samtidig med nyheden om, at færre havde søgt og fået julehjælp fra foreningen, stod han med lidt blandede følelser.

Formand er en smule overrasket

- Det er positivt, at frivilligheden samt opbakningen fra befolkningen til Et Hjerte for Alle er uforandret, men det faldende antal ansøgere skal give nogle refleksioner i bestyrelsen. Det overrasker mig en smule, at der for andet år i træk er et fald i antallet af ansøgere, fordi vi landsdækkende har hørt meget om flere ansøgere til julehjælp. Det kræver nogle overvejelser, at der er færre, der har søgt os om julehjælp, siger Thomas Andresen, som forlader formandsposten ved næste generalforsamling, da formanden for Et Hjerte for Alle er borgmesteren for kommunen, og den post overtager Jan Riber Jakobsen (K) den 1. januar.

I alt har 230 børnefamilier i Aabenraa Kommune fået en økonomisk håndsrækning fra Et Hjerte for Alle i år. Der er blevet delt 358.700 kroner ud, og med den fart som indsamlingen har i år, betyder det allerede nu, at der bliver overført over 600.000 kroner til næste år.

Annonce

Ramme så mange som muligt

At der er et stort overskud, synes Thomas Andresen ikke er et problem, da der historisk set altid kommer nedture i samfundet efter opsving som det, vi oplever lige nu med høj vækst og faldende arbejdsløshed.

- Vi samler selvfølgelig ikke til kistebunden, men jeg mener ikke, at vi f.eks. skal forhøje det beløb, som familierne får. Vores mål må være at ramme så mange familier som muligt, og hvordan gør vi det. Vi skal gøre muligheden mere kendt, og så bør bestyrelsen drøfte en udvidelse af mulighederne for at støtte. Vi har før også givet julehjælp til pensionister, og vi har i bestyrelsen også drøftet målrettede bidrag til bestemte grupper i samfundet, som ikke er omfattet af andre organisationer som f.eks.  hjemløse, som vi måske kunne hjælpe via Den Blå Oase, siger Thomas Andresen.

Et Hjerte for Alle modtog 347 ansøgninger mod 391 i 2020 og 484 i 2019.

Årets uddeling

88 familier med et barn har fået hver 1300 kroner i julehjælp, 77 familier med to børn har hver fået 1600 kroner, 43 familier med tre børn har hver fået 1900 kroner, mens 22 familier med fire børn eller derover hver har fået 2200 kroner.

Det betyder, at over 459 børn får del i hjælpen i år.

Familierne får pengene som gavekort, som de kan bruge i de lokale forretninger.

347 søgte om julehjælp hos Et Hjerte for Alle og efter en grovsortering hos revisor Kaj Glochau, som også er bestyrelsesmedlem, kom antallet ned på 291. i grovsorteringen kigges der på, om der er søgt flere gange, og om familierne bor i i Aabenraa Kommune.

De 291 ansøgninger sendes videre til Aabenraa Kommune, som tjekker at oplysninger om f.eks. antallet af børn i familien og de økonomiske oplysninger er rigtige.

Efter den sortering blev 230 børnefamilier godkendt til at få julehjælp.

Det er rørende at være del af et projekt, som virkelig mange bakker op om. Én ting er selv at tro på det - en anden at det går i opfyldelse.

Malene Bruhn
Mette S s kode til Hearken:
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vi bruger flere og flere penge på skønhed: Julie vil gerne være den bedste udgave af sig selv - kvinder står i kø for at få tid i hendes vippeklinik

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester har fået corona - går glip af første byrådsmøde

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ejendomsmægler flytter et skridt ned ad bakken: - Det er byens bedste beliggenhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa sagde farvel til en stor erhvervsmand

Ugeavisen Aabenraa

Uddrag fra Peder Meldgaards biografi: Ingen jammer fra min side. Kun tak.

Ugeavisen Aabenraa

Historisk interessante togskinner kan give problemer for kendt julehjerteby

Ugeavisen Aabenraa

Vi kan lære af Peder Meldgaards liv: Smid filtret væk og engagér dig i din by og dine medmennesker

Ugeavisen Aabenraa

Stor opbakning til byens butikker: Aabenraaerne har købt lokalt gavekort for tre millioner kroner

Ugeavisen Aabenraa

Lokal yin yoga-lærer udgiver digtsamlinger

Ugeavisen Aabenraa

Team Rynkeby lancerer deres egen øl: Skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Annonce