Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Frisør efter lukning: Der må knokles igennem bagefter

Lukket indtil foreløbig 31. marts. Dorthe Damm Yilmaz overtog allerede i sin elevtid Salon Delux, så hun er klar til at gøre alt for at komme godt igennem coronakrisen. Foto: Claus Thorsted
Aabenraa-salon fik de sidste kunder med inden den påbudte lukning. I Rødekro er indehaveren af Salon Delux klar til at knokle igennem, når landets frisører igen får grønt lys til at åbne.
Annonce

Aabenraa/Rødekro: Svend Villadsen fra Kruså fik på sin scooter de sidste dåseøl i hus, inden grænsen til Tyskland mandag morgen lukkede.

Onsdag var det så efterlønner Anne Mette Juhler fra Aabenraa, der lige nåede at få klippet lokkerne, inden frisørerne landet over låste salonerne.

Hun var næstsidste kunde hos Cut i Vestergade, hvor indehaver Heines Hofmann frabad sig at blive fotograferet, selv om han ellers havde sikret sig efter alle kunstens regler med håndsprit, mundbind og en striks formaning til alle om at lade døren stå åben ud til Vestergade.

- Jeg tog lige de kunder, der havde aftalt tid her til morgen, men klokken 9.30 er det slut. Så tager jeg hjem og håber, at familien kan holde mig ud indtil 31. marts, lød det fra frisøren, der tog påbuddet fra statsminister Mette Frederiksen med oprejst pande, selv om der var fyldt godt op i ordrebogen de kommende to uger:

- Det er okay. Det er et samfundsansvar, der skal løftes, og det gør ondt på alle. Og det gode for os er jo, at kunderne ikke bare kan gå andre steder hen.

Ryger mesterskab?

Dorthe Damm Yilmaz har gennem alle sine år som frisør været en flittig deltager ved mesterskaber og konkurrencer. Til september holdes der VM i Paris, men billetten er heldigvis ikke bestilt endnu:

- Jeg kan da godt tvivle på, om det bliver til noget, for det plejer at samle omkring 100.000 mennesker. Og hvis det bliver gennemført, er det jo også et spørgsmål, om jeg overhovedet har råd til at tage af sted.

Annonce

Det bliver en hård tid

For Dorthe Damm Yilmaz, indehaver af Salon Delux i Rødekro, gav statsminister Mette Frederiksens seneste påbud en del flere spekulationer. Den 29-årige frisør har seks ansatte i alt.

- Jeg havde så sent som i går (tirsdag, red.) gået og joket lidt med kunderne om, at det ville komme til at ske, men det var ikke særlig sjovt, da det så skete, fortæller Dorthe Damm Yilmaz, der - som hun siger - hæfter med alt, hvad hun ejer og har.

- Det bliver en hård tid, for vi ved jo ikke, om det kun bliver til den 30. marts, siger Dorthe Damm Yilmaz, der spændt fulgte Finansministeriets pressemøde klokken 12 for at høre, hvilke økonomiske tiltag regeringen havde i ærmet til små, selvstændige erhvervsdrivende som Salon Delux.

Annonce

En født fighter

Lige umiddelbart så det ud til, at hun ville kunne få 23.000 kroner om måneden til sin egen løn, ligesom der er mulighed for at få op til 80 procent af de faste omkostninger dækket.

- Jeg kan ikke lige overskue, hvad det helt præcist kommer til at betyde, men det er da i hvert fald bedre end ingenting. Jeg er nødt til at have fat i min revisor, for der er rigtigt mange ting i det her, synes Dorthe Damm Yilmaz, der er fast indstillet på, at ikke skal knække den forretning, hun har knoklet for i næsten ti år nu. Hun var kun 20 år, da hun i 2011 greb chancen og overtog salonen:

- Jeg er født fighter og konkurrencemenneske, så der er ikke andet at gøre end følge de påbud, der er, og så må vi kæmpe os op igen, når vi får lov til at genåbne. Jeg håber, det sker allerede den 31. marts. Men uanset, så bliver det "Dorthes Døgnservice", der åbner, for jeg bliver nødt til at udvide åbningstiderne helt vanvittigt for at forsøge at tjene det mistede ind igen.

Der var onsdag travlt med at aflyse aftaler og lægge nye ind i systemet til efter 31. marts. Heldigvis har alle kunder været meget forstående - og flere har da også på Facebook lovet deres opbakning, når der igen er adgang til salonen. Foto: Claus Thorsted

På Salon Delux' Facebook-side fik Dorthe Damm Yilmaz hurtigt meldt den foreløbige lukning ud. Foto fra Facebook
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce