Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Grøn omstilling: Kommunen sælger udsigtsgrund til bæredygtigt bolig-projekt

Aabenraa Kommune har solgt grunden Posekær 8, hvor Fjordskolen har ligget. Det er firmaet W1 Holding Aps, der har udviklet et boligprojekt med fem forskellige boligtyper, hvor bæredygtighed og grøn omstilling bliver bærende elementer. illustration: Arkitema Architects
Udsigten bliver spektakulær fra de boliger, der skal bygges på den tidligere Fjordskole-grund på Posekær. To bolig-udviklere med rødder i Aabenraa og Padborg blev valgt til at føre planerne ud i livet.

Aabenraa: Aabenraa Kommune har solgt den tidligere Fjordskolen-grund på Posekær 8. Området på de godt 19.000 kvadratmeter skal ifølge den nye ejer W1 Holding Aps omdannes til til et bæredygtigt boligprojekt med fem forskellige hustyper.

Det er en unik beliggenhed, som vi har fået med købet af grunden, erkender projektudvikler hos W1 Holding ApS, Torben Brand, om området, der har fået betegnelsen ”Udsigten”.

- Derfor fortjener det også et unikt projekt, som ”Udsigten” er, hvor der bliver lagt vægt på arkitekturen med fokus på bæredygtighed ud fra FN’s Verdensmål, og hvor alle, der kommer til at bo der, vil få en spektakulær udsigt til fjorden og byen, siger Torben Brand.

På den store grund skal der skabes en varieret boligbebyggelse, som henvender sig bredt med fem boligtyper – rækkehuse, rækkehuse med orangeri, gårdhavehuse, parterrehuse og villaer.

- Bebyggelsen skal medvirke til at skabe et mangfoldigt miljø, hvor der er plads til den moderne sammenbragte familie, seniorer, singler og kernefamilier, uddyber Torben Brand, der har udviklet projektet i samarbejde med sin fætter John Fohlmann Christensen.

Annonce

AA-beliggenhed

Begge er meget aktive med udviklingen af boliger, primært i Aarhus, men de har også stået for solcelleparken i Tinglev.

De to er fra landsdelen – Aabenraa og Padborg – og glæder sig til at få muligheden for at lave noget i netop Aabenraa.

Bæredygtigt byggeri er en del af Aabenraa Kommunes strategi for den grønne omstilling. Det bærer bolig-projektet på den tidligere Fjordskole-grund præg af.  illustration: Arkitema Architects

- Vi var så heldige at kunne være med, da Aabenraa Kommune udbød grunden på Posekær. Beliggenheden er jo simpelthen bare en AA'er – eller hvad man nu kalder det – det findes ikke bedre. Og så tænkte vi, at det gad vi godt at lave et projekt til for at se, om vi kunne være så heldige at være med. Det var vi – og det er vi utroligt glade for, når vi nu også kommer fra byen, siger Torben Brand.

Bæredygtighed og grøn omstilling er vigtige elementer i de projekter, som W1 Holding Aps beskæftiger sig med.

- I allerhøjeste grad. Det er også det, vi har fuld fokus på med projektet i Aabenraa. Plus at vi har fuld fokus på arkitekturen og materialerne. Målet er at sætte et så lille CO2-aftryk som muligt. Vi synes, vi er kommet med et ret spændende projekt, siger Torben Brand.

Annonce

Mangfoldighed

Netop mangfoldigheden i botyperne var vigtig for Aabenraa Kommune. Arkitektur betød meget – men det gjorde antallet af bo-enheder også, har borgmester Thomas Andresen (V) tidligere nævnt som kriterium.


Beliggenheden er jo simpelthen bare en AA'er – eller hvad man nu kalder det – det findes ikke bedre

Torben Brand, projektudvikler hos W1 Holding Aps


- Så man kunne ikke sige ”nå, jeg har råd til at købe den her grund" og så byde et beløb for at kunne bygge ét hus midt på matriklen. Det var ikke det, vi ville, lød det fra borgmesteren.

- Jeg er glad for, at vi har fundet en køber, som kommer med et projekt, der passer til vores ambitioner og målsætning i bosætningsstrategien om at tiltrække flere borgere til kommunen. Det er en meget attraktiv placering med udsigt til fjorden i et bynært område, hvor der er adgang til mange arbejdspladser, siger Thomas Andresen.

Annonce

Bæredygtig ambitioner

- Det er et enormt spændende og flot projekt, som køber kommer med. Det passer ind vores ambitioner om at få kommunen i en endnu mere bæredygtig retning. Nu forestår den kommende lokalplanproces, hvor lokalplanarbejdet skal i den retning, som projektet kommer med, siger formanden for vækstudvalget for land og by, Philip Tietje (V).

Annonce

Salg lå i kortene

Også fra formanden for Fjordskolens bestyDet var forventeligt, at grunden på Posekær ville blive solgt, mener Mette Larsen, formand for Fjordskolens bestyrelse.

- Det lå i kortene. Og selvfølgelig skal en grund med den beliggenhed bruges, selv om de første illustrationer, jeg har set, ligner noget meget tæt bebyggelse – altså sådan Præsteskoven-agtig tæt. Det var den første tanke, der slog ned i mig, siger Mette Larsen.

Hun er stadig utilfreds med den måde, som beslutningen om Fjordskolen blev taget på.

Men når det er sagt, så ønsker hun stadig det bedste for Aabenraa Kommune ”på alle mulige andre punkter”.

- Og jeg synes da, når dette projekt også har noget bæredygtighed med sig og er en del af den grønne omstilling, så skal man byde det velkomment.

Om boligerne også bliver tilgængelige for almindelige mennesker, må man afvente at se.

- Men vi ved jo godt, at lige så snart der er hav-kig, så stiger prisen.

Sådan kunne udsigten fra én af boligerne se ud. illustration: Arkitema Architects
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce