Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Helle henter hjælp: Sønnen og kok placeres i hoteldirektion

Ejer af Hotel Europa, Helle Taulbjerg, udvider direktionen med sin søn Alex Taulbjerg, og kok Lasse Rosenberg som led i et glidende generationsskifte. Foto: Claus Thorsted
I mange år har hoteldirektør Helle Taulbjerg været selv om det hele. Nu får hun hjælp fra sin søn og en kok, der begge indtræder i direktionen som led i et glidende generationsskifte.

Aabernaa: Det bliver nye ansigter, der kommer til at præge Hotel Europa i den kommende tid. Faktisk også No. Ten samt Fox & Hounds i Aabenraa og Sønderborg.

Ejer af Hotel Europa Helle Taulbjerg er nemlig i gang med et glidende generationsskifte, der involverer hendes søn, 26-årige Alex Taulbjerg, og kokken Lasse Rosenberg på 30 år.

- Der er tale om en glidende overgang. Nu har jeg kørt Fox & Hounds i Sønderborg de sidste fem år. Min manager og forretningspartner i Sønderborg Lasse Rosenberg, som faktisk var køkkenelev, dengang vi havde Christie's i Sdr. Hostrup Kro - han har været en del af "familien" i lang tid, vi to blev enige om at vi var klar på nye udfordringer. Fox & Hounds i Sønderborg kører ret stabilt - den ligger som nr. 2 af alle restauranter i området - så i løbet af dette år er vi allerede på vej ind over hotellet, Fox & Hounds og No. Ten i Aabenraa, fortæller Alex Taulbjerg.

Det er ved at være mange år siden at han som ung begyndte i branchen, hos Fox & Hounds i Aabenraa.

Annonce

Supplerer hinanden

Han og Lasse Rosenberg går godt i spænd.

- Ja - helt vildt. Vi er godt nok meget forskellige, men vi arbejder supergodt sammen som team, lyder det fra Alex Taulbjerg.

De to supplerer hinanden godt, mener han.

- Min styrke er nok ren ledelse, så det er meget overblikket, styring af de forskellige afdelinger og så selvfølgelig også sørge for et godt salg. Mine kompetencer ligger hovedsageligt i tjener- og bar-delen, altså den overordnede service-del. Det er man altså nødt til at være rimelig skarp til, fortæller Alex Taulbjerg.

Lasse Rosenberg er uddannet kok med erfaring som køkkenchef fra flere velrenommerede restauranter.

Han har desuden været hoteldirektør på blandt andet ét år på Hotel Baltic og fire år på Hjorths Badehotel i Skagen.

- Så han også noget ledelseserfaring derfra, tilføjer Alex Taulbjerg.

Annonce

Tre års overgang

Helle Taulbjerg fortsætter i hoteldirektionen, påpeger sønnen.

- Lasse (Rosenberg; red.) og jeg kommer til at købe to lige store andele, og så har hun stadig majoriteten, fordelt på to gange 20 til Lasse og mig, mens hun selv bevarer de 60 procent. Det er en glidende overgang de næste tre år, hvor vi har indgået aftale. Om tre år sætter vi os så ned og kigge på, hvordan udviklingen er derfra - om vi duer til det eller ej, bemærker Alex Taulbjerg med et grin.


Vi er godt nok meget forskellige, men vi arbejder supergodt sammen som team

Alex Taulbjerg om at arbejde sammen med sin manager og forretningspartner Lasse Rosenberg


Det er nu ikke fordi moren har opfordret ham til at indgå i familieforetagendet.

- Nej - faktisk ikke. Hun har altid sagt at jeg skulle gå min egen vej. Så det gjorde jeg jo også med Fox & Hounds i Sønderborg. Jeg havde egentlig også ment, at det ikke lige skulle være fremtiden som jeg tænkte det - i hvert fald ikke lige nu og hér, men nu lå kortene lige til det, så var både Lasse og jeg klar til nye udfordringer. Det kom faktisk helt naturligt. Hvilket det jo også er forståeligt, eftersom jeg nærmest er født ind i branchen.

Annonce

Arbejdstid afskrækkede

Helle Taulbjerg lægger da heller ikke skjul på, at hun har arbejdet med planerne for et generationsskifte i et par år. Hun vidste også godt, at de mange arbejdstimer på hotellet kunne virke afskrækkende.

Men da muligheden for at få Lasse Rosenberg med bød sig, så situationen helt anderledes ud.

- Vi har forskellige kompetencer, så vi er i stand til at klare det hele selv, for der er altid én til at tage over. Og så virkede det ikke længere så uoverskueligt, forklarer hun om konstellationen.

De to har nu en årrække til at finde ud af, om hoteldriften er noget for dem.

- Vi har med vilje ikke sat en dato på, hvornår de indtræder i det interessentskab, som vi har dannet. Lige nu ligger hele branchen underdrejet, og det ville være forkert, hvis de skulle starte med et underskud. Så vi klapper lige hesten, indtil situationen er nogenlunde normal igen, siger Helle Taulbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce