Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Hvor ligger Danmarks bedste juleby? Aabenraa kæmper lige nu med Varde om prisen

Julehjertebyen har stifteren af hjemmesiden storbyguide.dk, Mads Riberholt, hørt om for første gang i forbindelse med afstemningen til Danmarks bedste juleby. Foto: Anders Kibbel
En uofficiel kåring af Danmarks bedste juleby har fået mange aabenraaere til tasterne og stemme på hjembyen. Kåringen står en rejseentusiast fra Silkeborg bag, som er nysgerrig på hvor de gode juleoplevelser er i Danmark.

Aabenraa: Hvor ligger Danmarks bedste juleby?

Det har Mads Riberholdt fra Silkeborg sat sig for at finde ud af med en afstemning på Facebook og hans hjemmeside storbyguide.dk.

Her er han selv blevet overrasket, for lige nu er det Aabenraa og Varde, der fører konkurrencen.

Annonce

- Jeg havde nok troet, at Den Gamle By i Aarhus eller Tivoli i København ville få mange stemmer. Aabenraa og Varde var ikke umiddelbart nogle byer, jeg ville forbinde med jul, men dem er der blevet gjort opmærksom på nu, og det var også det, der var meningen med konkurrencen, forklarer Mads Riberholt.

Hans hjemmeside er et fritidsprojekt, hvor han giver tips og guider danskerne til oplevelser i Danmark, men specielt i udlandet. Da han skulle skrive en guide til de bedste julemarkeder i Tyskland, fik han idéen til at sætte fokus på danske julebyer.

- Der må jo findes nogle spændende og hyggelige byer i Danmark, som er værd at besøge i juletiden. Men jeg kendte ikke nogen, så derfor tænkte jeg, at det kunne være en god idé med en konkurrence for at høre om danske julebyer. Jeg var bare nysgerrig og havde ikke troet, at mellem 1400 og 1500 ville stemme, men det er jo superdejligt, siger han.

Ingen pengepræmie

I Aabenraa har konkurrencen især bredt sig via de sociale medier, hvor lokale har delt opslaget i diverse bygrupper, og det betyder, at Aabenraa lige nu fører konkurrencen, men er skarp forfulgt af Varde.

- Der er kommet mange svar og gode bud på den bedste juleby, og jeg ved, at der er nogen, der allerede har haft gavn af at læse andres tips, siger Mads Riberholt.

Der er trods rygter om det modsatte ingen pengepræmier på højkant i konkurrencen. Til gengæld får man æren af titlen som Danmarks bedste juleby og et indlæg om byen på hjemmesiden.

- Jeg er bare en privatmand med en fritidsinteresse, så jeg har ikke råd til at give præmier for f.eks. 25.000 kroner. Men jeg synes, titlen er lige så meget værd som penge, siger Mads Riberholt, som lige nu er i gang med at se, om han kan nå at komme rundt i Danmark og besøge nogle af julebyerne.

- Jeg er kommet i Aabenraa som barn, men har aldrig oplevet julen eller vinteren der, så hvis jeg kan få det presset ind i min kalender, vil jeg gerne opleve byen og de andre byer i juletiden, for jeg er selv blevet inspireret af denne konkurrence, siger Mads Riberholt.

Mere om storbyguide.dk

Mads Riberholt startede hjemmesiden storbyguide.dk for nogle år siden, da han gerne ville give tips om og på rejsemål som inspiration til andre.

Han fik nemlig aldrig skrevet sin og familiens oplevelser ned, når de kom hjem fra en rejse, og med hjemmesiden kunne han gøre begge del: Få oplevelserne skrevet ned og guide andre.

Hjemmesiden har flere tusinde besøgende hver måned.

Hvis du vil stemme på Danamrks bedste juleby, kan du gøre det enten på storbyguide.dk eller dens Facebook-side.

Byen med flest stemmer den 24. december vinder titlen.

Der må jo findes nogle spændende og hyggelige byer i Danmark, som er værd at besøge i juletiden. Men jeg kendte ikke nogen, så derfor tænkte jeg, at det kunne være en god idé med en konkurrence for at høre om danske julebyer.

Mads Riberholt
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vi bruger flere og flere penge på skønhed: Julie vil gerne være den bedste udgave af sig selv - kvinder står i kø for at få tid i hendes vippeklinik

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester har fået corona - går glip af første byrådsmøde

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ejendomsmægler flytter et skridt ned ad bakken: - Det er byens bedste beliggenhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa sagde farvel til en stor erhvervsmand

Ugeavisen Aabenraa

Uddrag fra Peder Meldgaards biografi: Ingen jammer fra min side. Kun tak.

Ugeavisen Aabenraa

Historisk interessante togskinner kan give problemer for kendt julehjerteby

Ugeavisen Aabenraa

Vi kan lære af Peder Meldgaards liv: Smid filtret væk og engagér dig i din by og dine medmennesker

Ugeavisen Aabenraa

Stor opbakning til byens butikker: Aabenraaerne har købt lokalt gavekort for tre millioner kroner

Ugeavisen Aabenraa

Lokal yin yoga-lærer udgiver digtsamlinger

Ugeavisen Aabenraa

Team Rynkeby lancerer deres egen øl: Skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Annonce