Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Julie og Tobias byttede København ud med Aabenraa: Her har de stor succes med online vinhandel

Julie Silverstein og Tobias Hinchely siger selv, at de er et godt sted i livet lige nu. De har byttet København ud med Aabenraa. Venter en lille pige i slutningen af september og har succes med deres online vinhandel Den Sidste Flaske. Foto: André Thorup
Iværksætteren Tobias Hinchely lærte af sine fejl og gik ind i vinbranchen med de unge briller på. Sammen med sin far og sin kæreste har han bygget en online vinhandel op, som vækstede enormt under coronakrisen.
Annonce

Aabenraa: Han startede sin første virksomhed som 18-19-årig og nu 11 år efter har Tobias Hinchely startet virksomhed som nummer fem.

Denne er han braget ind på scenen med. Godt hjulpet på vej af en coronakrise, som fik salget i hans online vinhandel Den Sidste Flaske til at stige så markant, at der alene i april var lige så mange ordrer som i hele 2019.

- Det er det fedeste at finde noget, der virker. Jeg har lært af mine fejl og er et godt sted nu, hvor jeg har vendt bøtten lidt og er kommet med en ung indgangsvinkel på en gammel branche, fortæller Tobias Hinchely.

Iværksættergenet og interessen for vin er han vokset op med som søn af Steen F. Pedersen, som har sin baggrund i telekombranchen og Fleggaard koncernen. De er sønderjyske købmænd, som springer til, når de kan se en mulighed, og det kunne Steen F. Pedersen en dag for nogle år siden, da en tysk kurator ringede, fordi han stod med et konkursbo, der blandt andet indeholdt mange tusinde flasker vin. Dem fik den lokale forretningsmand tilbudt til en god pris, og det var han hurtig til at sige ja til. Der gik kun et par måneder, så var alle flaskerne solgt, og det blev begyndelsen på farens nye firma Down Under Wines, som i dag sælger vine til erhvervskunder.

Annonce

Idé blev udviklet på familieferie

Vin begyndte Tobias Hinchely at beskæftige sig med, da han åbnede vinbaren Tyskenhavn i København, hvor han solgte vine til grænsepriser. Senere startede han virksomheden Bacchus Box, hvor danskerne kunne købe vin på abonnement og dermed få en ny vin hver måned, men i december 2018 måtte den 29-årige sønderjyde sande, at der ikke var flere penge i kassen.

Spørgsmålet var, hvad hans næste iværksættereventyr skulle være?

Tobias Hinchely Pedersen

 • Er 29 år og født og opvokset i Aabenraa.
 • Han er søn af forretningsmanden Steen F. Pedersen og terapeuten Charlotte Hinchely.
 • Som 18-årig startede han sin første virksomhed.
 • Han har læst innovation og europæiske studier på Copenhagen Business School.
 • Han har boet i Singapore i nogle år, hvor han arbejdede for et teleselskab.
 • Her var han også model.
 • Han flyttede i et par måneder hjem til Aabenraa, hvor han brugte tiden på at gå på antikindkøb og videresælge sine fund på den blå avis.
 • I hjembyen mødte han en elektriker, som havde gamle Københavner lamper liggende. Ikoniske lamper, som havde præget de danske gader siden 1970’erne. Tobias omdannede dem til moderne versioner, som folk kunne have i deres hjem, og det blev startet på hans interiørvirksomhed Hinchely.
 • Han flyttede tilbage til København og åbnede "Tyskenhavn", som var en vinbar, der solgte vin til grænsepriser, men også interiør. Alt i baren var til salg - også de stole, man sad på.
 • Det var her, han mødte sin kæreste Julie Silverstein, som i dag også arbejder fuld tid i Den Sidste Flaske.
 • Efter to år solgte han vinbaren og startede Bacchus Box, som var vin solgt på abonnement.
 • Der var mange kunder, men det var en dyr forretning at drive, og i december 2018 var der ikke flere penge i kassen.
 • Han udviklede sammen med sin far idéen til Den Sidste Flaske.
 • Tobias og kæresten Julie bor i dag i Aabenraa. De har købt halvdelen af Tobias' forældres hus, som de er i gang med at bygge om.
 • Parret bliver forældre til en lille pige i slutningen af september.

Det var her, hans far kom ind i billedet, for under en familieferie i Thailand udtænkte de to en ny forretning. Tobias' far var fortsat med at købe store partier vin fra konkursboer, på auktioner, restlagre og finder også vine selv, som han sælger i sit firma, men de ville begge gerne sælge vine til danskerne i en online vinhandel.

- Her blev Den Sidste Flaske født. Efter Bacchus Box gik jeg i tænketank og lærte af de fejl, jeg havde gjort undervejs. Hvis ikke danskerne ville købe vin på abonnement, hvordan fungerer deres købsvaner så? Jeg fandt frem til, at de vil gerne have gode tilbud, hurtig levering og et simpelt koncept. Hvordan kunne jeg bygge det ind i en ny virkelighed? Det var den forretningsidé, min far og jeg udviklede på den ferie, fortæller Tobias Hinchely.

Annonce

Sønderjylland fik flest plusser

Der gik kun kort tid, så var Den Sidste Flaske en realitet som en enkeltmandsvirksomhed med base samme sted som farens firma - hos LTH Group, som ejer All Tyres. Direktør Lars Toft var kommet med i Down Under Wines, da han havde lagerplads og logistikdelen på plads, og dermed kunne vinfirmaet hurtigt komme i gang, og det samme kunne Den Sidste Flaske.

- Vi havde et fornuftigt første år med en omsætning på seks til syv millioner kroner, og der kom flere ansatte. Jeg pendlede frem og tilbage fra København, hvor jeg stadig boede med min kæreste Julie, som havde sit arbejde, men på et tidspunkt måtte vi sætte os ned og finde ud af, hvad vi gerne ville, fortæller han.


Det er det fedeste at finde noget, der virker. Jeg har lært af mine fejl og er et godt sted nu, hvor jeg har vendt bøtten lidt og er kommet med en ung indgangsvinkel på en gammel branche

Tobias Hinchely


Der blev lavet en seddel, hvor plusser og minus for at flytte blev skrevet ned, og da den var udfyldt, havde et skifte til Sønderjylland flest plusser.

- Jeg arbejdede hos en restaurant, men restaurantlivet passede ikke længere ind i vores liv, og der var ikke mere, der holdt os i København bortset fra vores venner. Vi havde lyst til at fjerne de små ting fra hverdagen, som gjorde os stressede og en ting som at finde en parkeringsplads i København kan være stressende, da det kan tage en time. Jeg er fra Midtjylland, men vi havde ikke lyst til at bo i Aarhus, da det ville være en miniudgave af København, og vi kiggede på trekantsområdet, men der har vi ingen familie. Aabenraa vandt, fordi her har vi Tobias' familie, der er natur, det er et godt sted for børn at vokse op, og vi kunne få et større sted at bo, fortæller Julie Silverstein, som også arbejder på fuldtid i Den Sidste Flaske med ansvar for drift og support.

Annonce

Greb chancen og arbejdede i døgndrift

I august 2019 flyttede parret hjem til Tobias' forældre for at se, om det fungerede for dem at bo i Aabenraa. I januar blev Julie gravid og i marts kom coronaen, som væltede Den Sidste Flaske bagover, da ordrerne pludselig strømmede ind og ændrede parrets hverdag på kort tid.

- Det var en eksplosion, og alene i april havde vi mellem 12.000 og 13.000 ordrer. Julie måtte droppe sit enkeltfagsstudie for at gå helt ind i firmaet, og vi arbejdede 16 timer i døgnet og kunne næsten ikke stå op til sidst. Det var underligt at være i en situation, hvor vi efterkom et behov, men ikke havde et sekund til os selv, men det var også det fedeste at gribe chancen og tilbyde det, der skulle til og finde ud af, at vi kunne lave en otte til ti-dobling af vores kapacitet. Samtidig gik vi også tænkte på, hvad der ville ske på den anden side, fortæller Tobias Hinchely.

Der bliver pakket mange flasker vin hver dag hos Den Sidste Flaske. Søren Kobberø bruger sit sabbatår efter sin handelseksamen på at være pakkekoordinator i virksomheden. Foto: André Thorup

I dag har tallene stabiliseret sig, men der er stadig run på, fordi der under coronakrisen kom der mange nye kunder på en kort periode. Samtidig er Tobias i gang med at udvikle forretningen, som nu får spiritus og delikatesser på hylderne også, et større lager på Lundsbjerg, så de kan tilbyde dag-til-dag levering og en plan om at udvide til Sverige og Tyskland i 2021 og senere også England. Derudover arbejder parret og deres ansatte på at bygge en CSR-profil op for firmaet, da de gerne vil være så økologiske og bæredygtige som muligt - og nå ja, så er der også lige en lille pige på vej i slutningen af september.

Annonce

Vi gør som Lars Larsen

- Vi har gjort klar til hende her i firmaet, så hun kan komme med herud snarest muligt. Hun må hurtigt lære at pakke vin, smiler parret, som gerne deler deres bud på, hvorfor de har fået succes.

29-årige Tobias Hinchely er ikke typen, som hviler på laurbærrene. Han er i gang med at udvide Den Sidste Flaskes sortiment, men også en udvidelse til Sverige og Tyskland. Foto: André Thorup

- Vi gør ligesom Lars Larsen gjorde: Vi sætter ansigt på, så det bliver personligt, og det skaber en tryghed for kunden. De skal føle, at de går ind i en vinhandel - bare på nettet og får den personlige betjening. Derfor er der billeder af den, der har pakket ordren, den, kunden har talt med i supporten osv. Folk elsker ikke at tale med en blank væg. Vi spørger hele tiden kunderne, hvad de vil have. Derudover har vi en god indkøbsstyrke qua, at vi også har Down Under Wines, og så er vi ikke driftstunge i omkostninger, for det vigtigste er at være billigst. Vi er oppe på at have 30 huse, vi får vine fra, så vi får bygget nogle brands op, og så kan vi tilbyde de slagtilbud, som folk ikke kan sige nej til. Vinbranchen dør aldrig, og den er i vækst lige nu, og vi er i bund og grund bare nogle sønderjyske købmænd hele bundtet, som så en mulighed og greb den, siger Tobias Hinchely.

Den Sidste Flaske

 • Den Sidste Flaske er en online vinhandel, som holder til på Lundsbjerg i Aabenraa. Idéen til virksomheden kom Tobias Hinchely og hans far Steen F. Pedersen på under en familieferie i Thailand.
 • Steen F. Pedersen har vinfirmaet Down Under Wines, som sælger vin til virksomheder. Det firma blev oprettet for fire år siden, da Steen F. Pedersen blev tilbudt at købe mange tusinde flasker vin og spiritus fra et konkursbo.
 • Firmaet er fortsat med at købe store restpartier, konkursboer, på auktioner osv.
 • Da Tobias Hinchely i december 2018 måtte sande, at det var svært at sælge vin som lykkebokse på abonnement til danskerne i hans daværende firma, Bacchus Box, gik han i tænkeboks med, hvordan han bedst kunne sælge vin til danskerne.
 • Det var her, at Tobias og hans far fik idéen til Den Sidste Flaske. De ville lave daglige tilbud og sælge kvalitetsvin til de bedste priser, da Tobias havde lært af sine tidligere iværksættereventyr, at danskerne gerne vil have gode tilbud og hurtig levering.
 • Den Sidste Flaske begyndte i februar 2018 som en enkeltmandsvirksomhed. I dag beskæftiger virksomheden knap 20 del- og fuldtidsansatte.
 • Flere end 25.500 har handlet hos Den Sidste Flaske siden starten i februar 2019, og webshoppen har solgt mere end en halv million flasker vin.
 • Derudover er ejerne også i gang med at udarbejde en CSR-profil, så firmaet bliver så økologisk og bæredygtigt som muligt. De ved, at de belaster miljøet meget med levering af pakker, så fremover vil de hvert år bruge en del af overskuddet på at støtte et projekt i Danmark - f.eks. ved at plante træer eller lignende.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce