Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kig i krystalkuglen: Benthe svarede rigtigt i 12 ud af 13 mulige

Med tolv rigtige svar på de i alt tretten spørgsmål vandt Benthe Christensen JydskeVestkystens nytårsquiz 2019. Held og en god portion paratviden gjorde forskellen.
Annonce

Aabenraa: Hvor ville det i nogle tilfælde være rart med en krystalkugle, så man kunne få et kig - bare et lille ét - ind i fremtiden. Benthe Christensen, Gamle Kongevej i Aabenraa, har ikke brug for sådan en anordning. Hun klarer det hele med en god portion held.

For lige knap et år siden deltog hun i JydskeVestkystens store nytårsquiz - 13 spørgsmål om stort og småt for det kommende år 2019 i kommunen.

Ved tolv af disse spørgsmål havde Benthe Christensen svaret rigtigt. Der var 434 andre, der havde deltaget i konkurrencen, men eftersom hun er den eneste med så mange rigtige, kan hun kåres som vinderen af den store nytårsquiz.

- Jeg har ikke vundet noget i 40 år - lige bortset fra 100 kroner i en kryds og tværs. På den anden side - jeg spiller heller ikke. Men det kunne da godt være, at jeg nu burde købe mig en lotto-kupon, lød det fra den 65-årige folkepensionist efter at den første overraskelse havde lagt sig.

Faktisk havde hun glemt alt om at hun i det hele taget havde sendt ind til konkurrencen.

- Denne gang var det kun én kupon. Forrige år havde jeg deltaget med flere kuponer - bare med forskellige svar for ligesom at gardere mig lidt bredere, afslører Benthe Christensen med et smil.

Det tog hende ikke særlig lang tid at udfylde kuponen, husker hun.

- Jeg har klaret den helt på egen hånd. Men jeg må erkende at jeg var lidt heldig i mine gæt. Blandt andet var jeg meget usikker i sportsspørgsmålet, om SønderjyskEs håndboldkvinder ville rykke op i 2019. Jeg troede faktisk, at de ville kunne klare det. Men jeg svarede nej - og det viste sig så nu at være det korrekte svar, fortæller Benthe Christensen.

Benthe Christiansen

Benthe Christiansen svarede rigtigt i 12 ud af 13 spørgsmål ved JydskeVestkystens nytårsquiz 2019.

I alt 434 besvarelser var blevet indleveret.

Benthe Christiansen er 65 år, have-ejer og aktiv motionist med roning og kajak på programmet i udendørs-sæsonen. I vintermånederne er det bl. a. korsang og træning i motionscenteret, der giver hverdagen indhold.

Annonce

Ja blev et nej

Kun i spørgsmålet om Enstedværkets skorsten havde hun svaret forkert.

- Jeg mente, at skorstenen ville blive fjernet i løbet af 2019. Men det blev et nej - det gjorde den ikke. Det gør den så først hér i den nye år, har jeg læst.

Benthe Christensen, støttepædagog gennem 30 år i Aabenraa og Tønder kommuner, mener at vide lidt om meget.

- Min paratviden er sådan set i orden.

Og den får hun ved at følge opmærksomt med i nyhedsstrømmen i tv, radio og aviser.

Til andre tider må man bare stole på sin mavefornemmelse og så gætte løs.

Det virkede langt hen ad vejen - og dermed kunne Benthe Christensen modtage en kurv fuld af godter som bevis på, at hun er Aabenraas bedste til at se ind i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce