Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kig op og se byens gamle huse

Blandt de huse, man kan høre nærmere om, er Skibbrogade 7 - også kendt som Dibbernhaus. Bygningen var mellem 1939 og 1945 hovedkvarter for nazisterne i Sønderjylland. Foto: Bente Staugaard.
Shop i City og Aabenraa Byhistoriske Forening sætter igen fokus på nogle af Aabenraas flotte gamle bygninger. Denne gang gælder det de historicistiske huse, der blev bygget mellem 1850 til 1915
Annonce

AABENRAA: Byhistorisk Forening og Shop i City gør igen i år en indsats for at få borgerne til at se lidt nærmere på de mange smukke huse i Aabenraa.

Sidste efterår var der sat fokus på huse fra 1700- og 1800-tallet, men denne gang gælder det bygninger af en lidt nyere dato - nemlig fra mellem 1850 og 1915. En periode, der var præget af en byggestil, der er kendt som historicismen.

Byhistorisk Forening afvikler to byvandringer, der holdes den 16. og den 24. september - begge dage fra klokken 16 til 17.30.

Her vil arkitekt Frederikke Winther fra Aabenraa Kommune og formand for foreningen, Svend Nielsen, tage folk med rundt til nogle ejendomme, der er typiske for perioden.

Det gælder for eksempel Dibbernhaus på Skibbrogade 7, Nørreport 12, hvor Restaurant Hjørnet har til huse, og Storegade 18, hvor Sydbank har lokaler.

Annonce

Plakater

I de to kommende uger sætter nogle af byens butikker fokus på perioden gennem plakater med ni udvalgte ejendomme.

- Målet med de her arrangementer er at øge interessen for byens huse og dermed indsatsen for at de løbende renoveres på historisk korrekt vis, forklarer Svend Nielsen.

Det er allerede aftalt, at Shop i City, og Aabenraa Byhistoriske Forening til næste år vil se nærmere på klassicismens huse.


Byhistorisk Forening afvikler to byvandringer, der holdes den 16. og den 24. september - begge dage fra klokken 16 til 17.30.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce