Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kreativitet i gågaden: Eventører skaber unik påske-sjov i Aabenraa

De to eventmagere, Mia Lilliendahl Larsen, i blå jakke, og Annette Volander, i striktrøje, i samtale med citychef Dorthe Hilbig og formand for Shop i City Aabenraa, Malene Byriel, under søndagens arbejde med at dekorere gågaden. Foto: Mette Christine Schulz
Under nedlukningen har alle kræfter været brugt på at udvikle oplevelser til de besøgende i byen i påsken. Shop i City har allieret sig med to sønderjyske eventmagere, som har skabt den specielle udsmykning i eventyrets tegn på gågaden.

Aabenraa: Hvis du går en tur på gågaden i den næste måneds tid, skal du nok sætte lidt ekstra tid af til turen.

I den forgangne weekend var der stor aktivitet, da dekoratører, citychef Dorthe Hilbig og formand for Shop i City Aabenraa, Malene Byriel, var i gang med at dekorere gågaden til en påske i eventyrets tegn.

Derfor er der nu en masse for både øjnene at kigge på og for hjernen at tænke over, når du kommer i gågaden.

- Det meste er visuelt, da vi ikke må lave aktiviteter på grund af restriktionerne. Påskelørdag har vi af politiet fået lov til at have lidt musik og skuespillere på besøg, som går gennem gågaden som underholdning, men ellers er det visuelt, forklarer citychef Dorthe Hilbig.

Her er der til gengæld også givet fuld gas, og for første gang sker det i samarbejde med de to sønderjyske eventmagere Mia Lilliendahl Larsen fra firmaet Eventør i Sønderborg og hendes samarbejdspartner Annette Volander fra Broager.

Annonce

Skabt fra bunden

De to har brugt de seneste to måneder på at skabe et unikt påskekoncept, som kun findes i Aabenraa.

- Det er skabt helt fra bunden af, og vi har blandt andet tegnet alle bagtæpper i de små huse på badeforhæng hjemme på gulvet. Vi er både idémagere, udførere og aktører, fortæller Annette Volander.

Mange vil kunne genkende de to fra andre events i Aabenraa, hvor Jomfru Fanny og Franciska Clausen har deltaget. Det er nemlig Annette Volander og Mia Lilliendahl Larsen, som har spillet de to kendte Aabenraa-figurer. Denne gang er temaet for udsmykningen eventyr, og påskelørdag vil de eventmagere gå gennem gågaden som den lille grimme ælling og den store stygge ulv.

Mia Lilliendahl Larsen udklædt i noget af sit steampunk-kostume til den store stygge ulv, som hun skal være påskelørdag i Aabenraa. Foto: Mette Christine Schulz

- Vi har valgt at lave eventyrtemaet i genren steampunk, hvor man blander victoriansk tøjmode med cyber og fremtid. Som vi kender det fra flere af Johnny Depps film, hvor man ser ham i victoriansk tøjstil, men med store hatte, googles briller, tandhjul med mere. Det mix er fantasifuldt, siger Mia Lilliendahl Larsen.

De to eventmagere har dekoreret seks små huse på gågaden med hvert deres eventyr - tre af H.C. Andersen og tre af Brødrene Grimm.

Seks små huse på gågaden er blevet dekoreret med hvert deres eventyr - tre af H.C. Andersen og tre af Brødrene Grimm. Så er det op til de forbipasserende at gætte hvilket eventyr, det er. Foto: Mette Christine Schulz

- Vi laver historiefortælling i børnehøjde, og vi har allerede oplevet, mens vi har stillet det op, at folk på gåture er stoppet op og har kommenteret det. Børnene har været nysgerrige og gættet på, hvilket eventyr det er, og det er så hyggeligt, siger Mia Volander.

Udsmykningen i gågaden kan opleves frem til den 10. april.

Hvad er steampunk?

Steampunk beskrives ofte som “som fortiden ville se ud, hvis fremtiden var sket før”.

Steampunk bliver også beskrevet som victoriansk science fiction.

En slags moderne teknologi, der er drevet af svinghjul, stempler, dampkraft, stålkabler og kæder.
Tøjstilen er ofte store hatte, “googles” briller, vest til mændene og kjole til damerne. Stilfuld victoriansk stil, men med et twist der gør det spændende. Gerne noget med et lommeur eller smykker, tandhjul eller lignende.

Steampunk er en slags undergenre af science fiction, blandet sammen med en undergenre af fantasy. Tilsæt vestens industrialisering tilbage i det 19. århundrede og den britiske Victoria-tid, så har du steampunk.

Steampunk kendes blandt andet fra film med Johnny Depp som "Alice i eventyrland" og Mad Max og Hellboy.


Det er skabt helt fra bunden af, og vi har blandt andet tegnet alle bagtæpper i de små huse på badeforhæng hjemme på gulvet.

Annette Volander


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce