Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Nu er der åbent for ansøgninger om julehjælp: Et Hjerte for Alle kommer til at savne Julehjertebyen

Et Hjerte for Alle kommer til at savne Julehjertebyen i år, da den og indsamlingen til julehjælp hænger sammen. Julehjertebyen er aflyst i år på grund af coronapandemien, men foreningen samler stadig ind til julehjælp. Foto: Claus Thorsted
14 dage for normalt har Et Hjerte for Alle åbnet for ansøgningerne om julehjælp. Foreningen kommer til at savne Julehjertebyen til at minde folk om indsamlingen.
Annonce

Aabenraa: Hvad kommer det til at betyde for årets indsamling til Et Hjerte for Alle, at der ingen Julehjerteby er i år?

Det er det store spørgsmål nu, hvor foreningen har åbnet for ansøgninger om julehjælp.

- Jeg tror ikke, corona gør, at der kommer mange flere ansøgninger, selvom der selvfølgelig er nogen, der har fået en mindre indkomst. Men det bliver en udfordring i år, at der ingen Julehjerteby er til at minde folk om indsamlingen, siger kasserer i foreningen, Orla Jensen.

Et Hjerte for Alle åbnede den 29. oktober op for ansøgninger og modsat de andre år er der ikke kommet særlig mange ansøgninger endnu.

- Det plejer at være sådan, at mere end halvdelen af ansøgningerne kommer i den første uge. Vi har åbnet op 14 dage før end normalt i år for at give os mere tid i den anden ende til at gennemgå ansøgningerne. Dermed kan det også være, at vi kan sende julehjælpen ud et par dage før end vi plejer, forklarer han.

Annonce

Har sparet penge op

Sidste år kunne foreningen dele næsten 512.000 kroner ud i julehjælp til 314 familier, og Et Hjerte for Alle har hvert år penge på kistebunden sparet op fra året før, og dem kan der blive brug for i år, hvor der ingen Julehjerteby er, men hvor andre aktiviteter sandsynligvis også vil blive aflyst på grund af corona-pandemien og de tilhørende restriktioner og anbefalinger.

- Vi har sparehjerterne ude i butikker med mere til at samle ind, julehjertesmykket er også ved at blive færdigt, og der er andre aktiviteter i gang også. Der er heldigvis nogen, som gør noget for at skaffe pengene på anden vis i den gode sags tjeneste. Og så har vi jo den frivillige indbetaling, hvor folk også er gode til at støtte, siger Orla Jensen.

Deadline for ansøgning om julehjælp er den 19. november, og omkring 1. december kigger kassereren og resten af bestyrelsen på antallet af ansøgninger, og hvad der står på kontoen til uddeling.

Sådan søger du om julehjælp

Du kan søge om julehjælp på hjemmesiden www.ethjerteforalle.dk

Julehjælpen er forbeholdt borgere med hjemmeboende børn under 18 år og med bopæl i Aabenraa Kommune.

Ansøgningsfristen er torsdag den 19. november kl. 00.15.

314 familier med 656 børn modtog julehjælp fra foreningen i 2019.

Du kan støtte indsamlingen ved at indbetale et beløb på foreningens konto med Reg-nr.: 7910 / Konto-nr.: 1409922.

Eller på MobilePay 11744.


Der er heldigvis nogen, som gør noget for at skaffe pengene på anden vis i den gode sags tjeneste. Og så har vi jo den frivillige indbetaling, hvor folk også er gode til at støtte.

Orla Jensen, kasserer i Et Hjerte for Alle


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce