Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Nyt krematorie skyder i vejret

Sådan kommer det nye krematorie på kirkegården i Aabenraa til at se ud. Illustration: Zeni Arkitekter
Om mindre end et år er det nye krematorie i Aabenraa klar til at blive taget i brug.
Annonce

Aabenraa: For Det er ikke mange måneder siden, at første spadestik blev taget til et splinternyt krematorie på kirkegården i Aabenraa, og efter at fundamentet er kommet på plads, begynder det for alvor at ligne noget.

- Lige før sommerferien startede arbejdet med det nye krematorie, og vi forventer, at det står driftsklar til august næste år, siger Morten Hansen, der er administrationschef på Aabenraa Sogns Fælleskontor.

Byggeriet er rent faktisk så langt, at man snart er klar til at holde rejsegilde. Det finder sted den 25. oktober klokken 10.00, og blandt de inviterede er både naboer til kirkegården, håndværkere, medarbejdere i sognet samt menighedsråd og provstiudvalg.

- Men alle er i princippet velkomne til at deltage, siger Morten Hansen.

Annonce

En våd fornøjelse

Byggeriet af det nye og store krematorie, der samlet set kommer til at koste 35 millioner kroner, er ikke stødt på store problemer undervejs.

- Byggeriet er indtil videre gået efter planen. Vi har godt nok tumlet lidt med temmelig meget regn, men det har ikke påvirket tidsplanen nævneværdigt, siger Morten Hansen.

Ved rejsegildet den 25. oktober vil formanden for menighedsrådet i Aabenraa Sogn, Sarah Arnkjær, byde velkommen, og efterfølgende vil der være taler ved borgmester Thomas Andresen (V), provst Kirsten Sønderby samt ved krematoriets arkitekt Torben Engsig Svan Sørensen fra Zeni Arkitekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce