Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Line Meldgaard Langschwager hæver pokalen ved prisuddelingen i Kolding. På de sociale medier skrev hun dagen efter, at hun gerne ville have haft alle de mange hundrede medarbejdere i koncernen med på scenen, fordi det også er deres fortjeneste. Hun håber, at det ikke kun er hende, Lasse, nummer to fra venstre, og Henrik Meldgaard, ikke til stede, som er stolte over prisen, men at alle medarbejdere er stolte over at arbejde i en virksomhed, der gør en forskel. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
De ansatte hos Meldgaard fik tirsdag kage for at fejre endnu en stor pris til Aabenraa-virksomheden, hvis vækst og tilgang til bæredygtighed imponerede juryen.

Aabenraa: De tænkte, at de bare skulle ud og have en hyggelig aften, men Line og Lasse Meldgaard kom hjem fra Kolding med en overraskende pris.

Meldgaard Miljø A/S vandt nemlig EY Entrepreneur Of The Year 2021 i region Syd- og Sønderjylland mandag aften, og det var ikke en pris, som de tre søskende Line, Lasse og Henrik Meldgaard troede, ville komme deres vej i år.

- Det havde vi slet ikke regnet med. Vi vidste godt, at vi havde gode tal, men mentalt var vi slet ikke dér, hvor vi tænkte, at vi kunne vinde. Måske også, fordi vi har så mange andre ting i hovedet og tænkte, at vi nok ville blive varslet, hvis det var. Derfor var det en kæmpe overraskelse, siger direktør Line Meldgaard Langschwager.

Annonce

Så ringede klokken

Det var da også først, da de andre gæster til festen begyndte at vende sig om og kigge på de to Meldgaard-direktører, at de mærkede, at noget var under opsejling.

- Der var fem nominerede, og beskrivelsen af vinderen som privatejet og bæredygtig passede på flere. Det var først, da de sagde anden generation og siden, at tredje generation også var sikret, at klokken ringede, griner Line Meldgaard Langschwager.

De to søskende kom på scenen og fik pokal og champagne, og Lasse Meldgaard fortalte lidt om virksomhedens nyeste produkt - at knuse og brænde gamle vinflasker og syltetøjsglas, så det bliver til et kvalitetsmateriale til blæsning. 100 procent genbrug og samtidig er det ikke  sundhedsskadeligt som andre produkter i sandblæserbranchen.

Lasse Meldgaard og Line Meldgaard Langschwager tænkte hjemmefra, at de skulle til Kolding og have en hyggelig aften sammen. Henrik Meldgaard kunne ikke komme med grundet sygdom, og han gik derfor glip af den overraskende pris. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Den lokale familievirksomhed, der har arbejdet med affald i mere end 50 år, imponerede juryen med blandt andet deres tilgang til bæredygtighed.

- De investerer i bæredygtige løsninger og har en cirkulær tankegang. Og i og med at de hjælper virksomheder med at sortere deres affald, bidrager Meldgaard Miljø til, at flere virksomheder gør verden lidt grønnere, siger Michael Anker, Partner i EY og ansvarlig for region Syd- og Sønderjylland i EY Entrepreneur Of The Year i en pressemeddelelse.

Annonce

En stærk familie

Hos konkurrencens hovedsamarbejdspartner, Danske Bank, fremhæver områdedirektør Niels Erikstrup Mortensen også nogle af juryens pointer.

- Det er en stærk familie med en særdeles veldrevet virksomhed. De har et globalt sigte og formår at se nye muligheder, hvilket skaber en stærk businesscase.

Entrepreneur Of The Year er en konkurrence, som ønsker at fokusere på virksomheders evne til at skabe vækst. Og selvom de tre Meldgaard-søskende godt vidste, at Meldgaard Miljøs tal var gode, tænkte de ikke, at det var deres tur til at vinde. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Selvom de tre søskende og direktører har vundet en del store priser efterhånden, så er glæden stadig lige stor.

- Vi bliver lige glade hver gang. Det giver os følelsen af, at vi bliver værdsat for det, vi gør. Vi arbejder meget og synes, at vi gør de rigtige ting, men det betyder meget, at andre også lægger mærke til vores arbejde, siger Line Meldgaard Langschwager.

Prisen blev fejret tirsdag med kage til medarbejderne.

Om prisen

EY Entrepreneur Of The Year er Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence, der finder sted i flere end 60 lande.

For at deltage skal entrepreneuren være ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og have haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret. Virksomheden skal have eksisteret i mindst tre år og ved udgangen af det seneste regnskabsår have minimum 20 ansatte og vækst i antallet af ansatte i forhold til det foregående regnskabsår.

Virksomheden skal have haft minimum 15 procent vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår, og det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat.

De stærkeste danske kandidater deltager i kåringer i seks regioner, før landsvinderen udråbes den 13. januar 2022 i København. Hovedvinderen deltager i den internationale finale, der finder sted juni 2022 i Monaco.

Det var først, da de sagde anden generation og siden, at tredje generation også var sikret, at klokken ringede.

Line Meldgaard Langschwager
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vi bruger flere og flere penge på skønhed: Julie vil gerne være den bedste udgave af sig selv - kvinder står i kø for at få tid i hendes vippeklinik

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester har fået corona - går glip af første byrådsmøde

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ejendomsmægler flytter et skridt ned ad bakken: - Det er byens bedste beliggenhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa sagde farvel til en stor erhvervsmand

Ugeavisen Aabenraa

Uddrag fra Peder Meldgaards biografi: Ingen jammer fra min side. Kun tak.

Ugeavisen Aabenraa

Historisk interessante togskinner kan give problemer for kendt julehjerteby

Ugeavisen Aabenraa

Vi kan lære af Peder Meldgaards liv: Smid filtret væk og engagér dig i din by og dine medmennesker

Ugeavisen Aabenraa

Stor opbakning til byens butikker: Aabenraaerne har købt lokalt gavekort for tre millioner kroner

Ugeavisen Aabenraa

Lokal yin yoga-lærer udgiver digtsamlinger

Ugeavisen Aabenraa

Team Rynkeby lancerer deres egen øl: Skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Annonce