Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Pølser blev Fleggaard-ejers skæbne: Nu er han tilbage som medejer af kendte pølsehuse

Peter Boris Fleggaard har levet et liv uden for rampelyset, siden han i 2005 blev skrevet ud af Fleggaard-koncernens historie. Han bor sammen med sin familie på denne rummelige ejendom i Rønshoved ikke langt fra Flensborg Fjord og Fleggaard-koncernens hovedsæde i Kollund. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Det fik vidtrækkende konsekvenser, da Peter Boris Fleggaard i 2005 havde del i en sag, hvor to pølsevogne ved Fleggaard-butikker snød de tyske myndigheder for et stort millionbeløb. Først blev han medejer af kult-pølsehuset Annies Kiosk. Nu har han investeret i populær havnegrill.

Aabenraa: 15 år er der gået, siden Peter Boris Fleggaard nærmest fra den ene dag til den anden fik kappet båndene til den store sønderjyske familiekoncern. Baggrunden var en sag om salg af ”sorte” pølser i pølsevogne ved to Fleggaard-butikker, hvor de tyske myndigheder – viste det sig – var gået glip af 40 millioner kroner.

Mangemillionæren er imidlertid i al ubemærkethed tilbage i branchen. Han ejer 40 procent af pølsekulthuset Annies Kiosk i Sønderhav ved Flensborg Fjord.

- Oprindeligt var det, for at Annies Kiosk kunne bevares. Jeg er sådan set bare investor, men det er selvfølgelig også, fordi vi synes, det er en god forretning, siger Peter Boris Fleggaard, der ejer Annies Kiosk sammen med Jens Enemark og Merete Vedsted Noer.

- Det er sådan et sted, hvor jeg er kommet i korte bukser, når vi med skolen skulle med færgen til Okseøerne. Nogle mente, den kunne blive til en pizzabar, og det mente jeg så ikke lige, den skulle. Annies Kiosk er et klenodie, vi nødigt vil undvære, slår Peter Boris Fleggaard fast.

Igen blot investor

Nu er Peter Boris Fleggaard – med samme partnere som i Annies Kiosk – på vej til at blive medejer af Havnegrillen i Aabenraa.

- Vi fik at vide, at parret bag Havnegrillen (Walter og Christa Jürgensen, red.) gerne ville på pension. Her er jeg også bare investor. Det er Merete (Noer, red.) og Jens (Enemark, red.), der står for det praktiske, forklarer Peter Boris Fleggaard.

Forhistorien – sagen for 15 år siden – har den spillet nogen rolle i forhold til det her engagement?

- Det synes jeg ikke. Det var en dum historie, og det er 15 år siden, som du siger, siger Peter Boris Fleggaard.

Det er ved årsskiftet, at Havnegrillen i Aabenraa får nye ejere, som dog over for JydskeVestkysten bedyrer, at der ikke ændres ved sortiment eller leverandørkreds. Noget, der formentlig vil glæde borgmester Thomas Andresen (V), der ved flere lejligheder har blotlagt sin passion for netop Havnegrillens kulinariske bidrag.

Peter Boris Fleggaard

  • Formand for bestyrelsen i Fleggaard Holding A/S indtil 25. april 2005 – og bestyrelsesmedlem i en lang Fleggaard-selskaber indtil 31. marts 2005.
  • Han ejer virksomheden Fleggaarden ApS, der gennem datterselskaber driver en række andre selskaber, som gør i udlejning af fast ejendom, investering i virksomheder og køb og salg af værdipapirer.
  • Det er hans tre søskende, Ole Boris Fleggaard, Susanne Boris Fleggaard og Birgitte Boris Quorp Fleggaard, som i dag ejer Fleggaard-koncernen med en tredjedel hver.


Nogle mente, den kunne blive til en pizzabar, og det mente jeg så ikke lige, den skulle. Annies Kiosk er et klenodie, vi nødigt vil undvære.

Peter Boris Fleggaard


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce