Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Publikum bakker op om Aabenraa Live

foto: Timo Battefeld
Det er godt at gå i byen i Aabenraa, for tilbuddet af arrangementer er ganske omfattende. Og der er publikum til de mange koncerter, fastslår leder af Aabenraa Live Morten Vilhelm.
Annonce

Aabenraa: Det er godt at gå i byen i Aabenraa, for tilbuddet af arrangementer er ganske omfattende. Antallet af koncerter er steget – det er i sig selv positivt. Men det gode ved denne oplysning er, at der såmænd også er publikum til disse koncerter, konstaterer Morten Vilhelm, der som chef i Aabenraa Live yder et væsentligt bidrag til at der sker noget i byen.

På koncertsiden var første halvår som det altid har været, det vil sige: ikke noget prangende, men forventelig, fortæller Morten Vilhelm.

- Hvorimod i efteråret har vi nogle, der er gået langt over, og vi har haft mange koncerter. Så det er helt tydeligt, at aabenraa-borgerne og omegn begynder at vænne sig til, at der sker noget mere. Det har været stigende de sidste par år - en tendens på live-musik i det hele taget i hele landet. Dette efterår er der sket noget mere, fordi vi har mange flere koncerter og alligevel er det gået det godt med mange af dem. Vi laver faktisk væsentligt flere koncerter end der nogensinde har været i Aabenraa – specielt i år.

Nu kunne man så frygte, at de mange koncerter ville mætte markedet, men det har bestemt ikke været tilfældet, konstaterer Morten Vilhelm.

- Det er ikke fordi vi så bare kan blive ved med at proppe på, fordi der sker meget i byen. Men jeg vil sige at vi har oplevet at folk gerne vil ud – og det er positivt.

limic-foto.dk / Michael Hindberg
Annonce

Det muliges kunst

Som koncert-arrangør lægger han program ud fra publikums ønsker – og hvad der er muligt. Desuden afhænger det af, hvem der er på turné i landsdelen. Det må dog heller ikke være sådan, at et band på turné spiller ugen efter i nabobyen.

- Så det er tit det, der spiller ind, når vi skal lægge program. Vi skal have det hele til at passe, hvem der er ude og hvad vi selv kunne tænke os og så netop prøve at ramme sådan, at alle borgere i kommunen bliver tilgodeset. Også de, der for eksempel vil høre smal jazz, de skal altså også have lov at komme ud. Vi har selvfølgelig koncerter, hvor der ikke er så mange, men det er, fordi grundlaget ikke er så stort. Men det skal vi også lave – det er jo derfor, vi er støttet af både stat og kommunen, det er en kunststøtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce