Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ramt af hjerneblødning få dage inden sin 80 års dag: Nu er markant erhvervsmand død

I 2019 fik Peder Meldgaard endelig sin første titel efter 45 år som medlem af Aabenraa Skyttelaug, da han blev kronprins. Den titel var han meget glad for og stolt over, selvom han gerne ville have prøvet at blive konge. Den titel ville han gå efter til sit 50 års jubilæum, men det nåede han ikke. Den kendte erhversmand døde 13. januar - to måneder efter at være blevet ramt af en hjerneblødning. Foto: Mette Christine Schulz
Den kendte erhvervsmand Peder Meldgaard døde torsdag morgen - to måneder efter han blev ramt af en hjerneblødning.

Aabenraa: Grundlæggeren af Meldgaard Gruppen i Aabenraa, Peder Meldgaard, er død i en alder af 80 år.

Peder Meldgaard blev ramt af en hjerneblødning i november kort før sin 80 års fødselsdag, og det var eftervirkningerne fra den hjerneblødning, der gjorde, at den kendte erhvervsmand torsdag 13. januar om morgenen sov stille ind.

Det var Peder Meldgaard, der for 52 år siden stiftede Aabenraa Budcentral, som med årene udviklede sig til Meldgaard Gruppen, der i dag har 650 ansatte og samlet omsætter for cirka en milliard kroner.

Annonce

Han og hustruen Margit var grundstenen i virksomheden, som de tre børn - Henrik, Lasse og Line - overtog i et generationsskifte i 2005 til stor glæde for forældrene. Peder Meldgaard havde stadig sin jævnlige gang i hovedkvarteret, selvom han de seneste år hellere ville bruge tiden på sine Galloway-køer, venner, jagt og rejser. Han var nemlig helt tryg ved den udvikling, som de tre børn styrede firmaet i.

Den særlige Meldgaard-ånd

I den store miljø-, affalds- og transportvirksomhed hersker der en speciel ånd, som er kendt som Meldgaard-ånden. En uhøjtidelig kultur med en fri og uformel omgangstone og et sammenhold blandt medarbejderne, som ejerne hele tiden sørger for at styrke med en række sociale arrangementer og anerkendelse til medarbejderne, når det f.eks. går godt for virksomheden, som flere gange de seneste år har vundet store erhvervspriser.

I 2020 blev den store 50 års jubilæumsfest aflyst, men Meldgaard-grundlæggerne Margit og Peder Meldgaard blev hyldet på p-pladsen foran hovedkvarteret med sang af medarbejdere og gæster, der kørte forbi og dyttede som hilsen. Her er ægteparret med datteren Line, der sammen med sine to brødre, Henrik og Lasse, kører Meldgaard Gruppen videre. Arkivfoto: Timo Battefeld

Den ånd takkede den ældste søn, Henrik Meldgaard, sin mor og far for at have skabt, da firmaet i 2020 fejrede 50 års jubilæum.

Her kunne  Peder Meldgaard ikke få den fest, han drømte om på grund af corona-restriktionerne, men børnene havde tænkt ud af boksen, så deres forældre kunne blive hyldet og ønsket tillykke, selvom der ikke måtte holdes den slags fest, som Peder Meldgaard elskede at være en del af. Ægteparret blev hentet af en lastbil, som kørte dem til hovedkvarteret, hvor flere hundrede biler kørte forbi og ønskede tillykke ved at dytte.

Annonce

Elskede fester

Ud over at være en driftig erhvervsmand var Peder Meldgaard nemlig et meget socialt menneske, som elskede at have sin familie omkring sig, være blandt de mange venner og bekendte og deltage i arrangementer i de foreninger, han var medlem af.

Blandt andet i Aabenraa Skyttelaug, hvor han i 2019 efter 45 års medlemskab endelig ramte plet og kunne tage titlen som kronprins, hvilket han ikke lagde skjul på betød meget for ham.

Peder Meldgaard bliver bisat fra Skt. Nicolai Kirke i Aabenraa onsdag 19. januar klokken 11.

I 2017 udgav Peder Meldgaard sine erindringer i bogen "pm uden filter". Over en periode på knap fire år fortalte han sin livshistorie til journalist Torben Ølholm,  og hovedpersonen havde selv bestilt, købt og betalt for tryk og udgivelse af bogen, som han her sender til tryk. Foto: Lene Esthave

Blå bog

Peder Meldgaard var uddannet landmand, men åbnede i 1970 Aabenraa Budcentral på privatadressen på Petersborg i Aabenraa.

Herefter gik det slag i slag med udviklingen af firmaet, som i dag består af 18 selvstændige afdelinger hovedsageligt fordelt på selskaberne Meldgaard A/S, Meldgaard Miljø A/S og Meldgaard Transport A/S.

Han begyndte med en lastbil, og i dag er der 250 lastbiler, fordelt på renovationsbiler, trækkere og containerbiler, 75 trailere/påhængsvogne.

Han var gift med Margit i over 55 år, og de fik Henrik, Lasse og Line, som i dag alle er direktører i Meldgaard Gruppen.

Hans store fritidsinteresse de seneste år var Galloway-køerne, som han havde gående i sin grusgrav syd for Sdr. Hostrup. Her holdt han af at gå rundt på markerne og se, om de trivedes.

Han gik desuden på jagt, svømmede i mange år hver morgen klokken 5.30 i svømmehallen, var aktiv i flere af byens foreninger og elskede at rejse sammen med sin kone.

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Engelbrecht og Jürgensen fejrer grundloven på historisk plads i Sønderjylland

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Snart forsvinder det store klokketårn fra bybilledet: Risiko for nedstyrtning betyder nyt fundament til 16 millioner kroner

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Annonce