Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Shop i City Aabenraa er med: Danske Handelsbyer opruster for at sikre levende bymidter i fremtiden

I netværket Danske Handelsbyer har man delt udfordringer og erfaringer og flere byer har inspireret hinanden til at tage nye digitale redskaber i brug, der bidrager til at fastholde den lokale handel og tiltrække nye kunder. Shop i City Aabenraa blev blandt andet inspireret af butikkerne i Ringkøbing til at lave live-shopping på Facebook op til Valentins Dag. Foto: Mette Christine Schulz
De danske handelsbyer skal fremtidssikres. Et nyt samarbejde skal være med til at sikre, at lokalpolitikerne bliver opmærksomme på, at bymidten er forudsætningen for en velfungerende by.

Aabenraa: Fra 1. februar 2021 er netværket for Danske Handelsbyer, tidligere kendt som Citychefer.dk, blevet styrket ved at indgå i et samarbejde med WEAR, en brancheforening under Dansk Erhverv.

Danske Handelsbyer repræsenterer 60 danske handelsbyer heriblandt Aabenraa, hvor citychef Dorthe Hilbig er med i netværket, som gennem flere år har arbejdet for at fremtidssikre byerne med handel, service og oplevelser.

- Det er vigtigt med et stærkere og tættere samarbejde blandt bymidterne i hele landet. En organisering af vores handelsbyer på tværs af landet kan både hjælpe os til at skærpe kundernes bevished om, hvor vigtigt det er med en levende bymidte, men også være med til at sikre en lokalpolitisk opmærksomhed på, at bymidten er forudsætningen for en velfungerende by, siger Anders Baagland, Middelfart, formand for styregruppen i en pressemeddelelse.

2020 var et meget udfordrende år for handlen i bymidterne. I netværket har man delt udfordringer og erfaringer og flere byer har inspireret hinanden til at tage nye digitale redskaber i brug, der bidrager til at fastholde den lokale handel og tiltrække nye kunder.

Det er dog tydeligt, mener netværket, at mange handelsbyer har et udviklingspotentiale, og det skal en øget professionalisering af netværket være med til at løfte.

Annonce

Sikre en stærkere politisk bevidsthed

WEAR påtager sig derfor en sekretariatsrolle for Danske Handelsbyer, og der etableres ligeledes en styregruppe, bestående af 7-10 citychefer/repræsentanter, der skal løfte midtbyernes udfordringer op på et landspolitisk niveau.

Der skal især arbejdes for at sikre en stærkere politisk bevidsthed om den sammenhængskraft som midtbyerne repræsenterer, så detailhandlen kan gøres endnu stærkere.

- En organisering af vores handelsbyer på tværs af landet kan både hjælpe os til at skærpe kundernes bevished om, hvor vigtigt det er med en levende bymidte, men også være med til at sikre en lokalpolitisk opmærksomhed på, at bymidten er forudsætningen for en velfungerende by, siger Anders Baagland.

- Coronakrisen har vist os, at vi skal være bedre til at samarbejde på tværs af handel, service, kultur og kommune for at sikre levende handelsbyer, siger Nikolai Klausen, direktør for WEAR og nu også sekretariatsleder for netværket Danske Handelsbyer.

Stor omsætning og mange beskæftigede

Ifølge Danske Handelsbyer, så viser tal fra Dansk Erhverv, at alene udvalgsvarehandlen repræsenterede i 2019 en omsætning på 90 mia. kr. fordelt på mere end 13.700 forretninger, som beskæftiger 82.300 personer i Danmark.

Danske Handelsbyer har spillet en aktiv rolle i Regeringens Partnerskab for levende bymidter, som netop sætter fokus på at fastholde og understøtte udviklingen i de små og mellemstore byer.


Coronakrisen har vist os, at vi skal være bedre til at samarbejde på tværs af handel, service, kultur og kommune for at sikre levende handelsbyer.

Anders Baagland, formand for styregruppen i WEAR, en brancheforening under Dansk Erhverv
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce