Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Tidligere café-ejer klar til lokalpolitik: Venstre-liste begynder at tage form

Bjarne Buthler har ikke sit politiske program klar endnu, men han lægger ikke skjul på, at hans fokusområde nok bliver Aabenraa, hvor han kommer fra. Arkivfoto: Jacob Schultz
Venstre i Aabenraa har fire byrådskandidater klar. Tidligere café-ejer Bjarne Buthler har fået mod på at stille op efter et år som bestyrelsesmedlem i den lokale partiforening.

Aabenraa:  Når Venstres kommuneforening 14. april holder generalforsamling, ligger den fulde liste klar.

Listen med partiets kandidater til kommunalvalget 16. november.

Allerede nu begynder navnene dog at dryppe ind. De fem lokale vælgerforeninger i Aabenraa, Rødekro, Lundtoft, Tinglev og Bov må hver vælge en række kandidater, og det sker på deres generalforsamlinger, der afvikles i disse dage.

I Aabenraa var man mandag samlet virtuelt, og mens det ikke kom som den store overraskelse, at de to nuværende byrådsmedlemmer Carina Underbjerg Hansen og Philip Tietje genopstiller, så er endnu et velkendt ansigt med.

Det er 43-årige Bjarne Buthler, der blev kendt i Aabenraa, da han skabte Café Butler. Siden har han blandt andet været faglærer på EUC Syd og direktør på Under Sejlet og Café Kridt.

- Jeg har været medlem af Venstre i mange år, men kom sidste år med i bestyrelsen. Det har betydet, at jeg er kommet mere ind i det lokalpolitiske arbejde, og ligesom jeg synes, det er en borgerpligt at stemme, så skal man også være klar til at stille sig op og have en holdning til tingene, forklarer han sit ja, da han blev spurgt, om han kunne have lyst til at blive byrådskandidat.

- Så må vi jo så se, om vælgerne synes, det er interessant. Jeg er ikke klar med mit politiske program endnu, men der er jo ingen tvivl om, at jeg er en Aabenraa-kandidat, og mit kerneområde er restaurationsbranchen og kulturlivet, siger Bjarne Buthler, der i sin tid som café-ejer både var aktiv i bestyrelsen i Shop i City og turistforeningen.

Annonce

Hjemsendt siden november

Siden han i efteråret 2019 stoppede som direktør for Café Kridt, har han været manager på Hotel des Nordens.

- Vi har dog været hjemsendt siden 1. november, så jeg har haft god tid til at overveje, om jeg havde lyst til at stille op eller ej. Jeg kan dog mærke, at det klør i fingrene for at få lov til at blande sig, siger den nyslåede byrådskandidat, der på listen får selskab af endnu en debutant.

Det fjerde navn på listen er Carina Davidsen, der bor i Barsmark, og så kommer der muligvis et femte.

Bestyrelsen fik på generalforsamlingen nemlig bemyndigelse til selv at udpege endnu en kandidat til den fælles liste. Det bliver dermed en opgave for formand Kaj Rasmussen, der ligesom tre af bestyrelsens øvrige medlemmer, Peer Heitmann Madsen, Kurt Kjeldsen og Chresten Hedegaard, blev genvalgt.


Ligesom jeg synes, det er en borgerpligt at stemme, så skal man også være klar til at stille sig op og have en holdning til tingene.

Bjarne Buthler, ny byrådskandidat for Venstre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce