Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Tilskud for en halv million: Nu kan huller i taget lukkes

Ægteparret Anna og Ib Lauge har været forpagtere af Ensted Sogns Forsamlingshus - i daglig tale Stubbæk Forsamlingshus - siden 2011. Nu har de fået en hjælpende hånd fra bestyrelsen for at komme gennem coronakrisen. De skal kun betale halv husleje året ud. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Kultur- og fritidsudvalget har netop peget på de projekter, som i år får gavn af den halve million kroner, der er sat af til vedligeholdelse af forsamlingshuse.
Annonce

Aabenraa: Bestyrelserne for 14 af Aabenraa Kommunes forsamlingshuse kan godt glæde sig. De har nemlig fået del i kultur- og fritidsudvalgets pulje på omkring en halv million kroner, der her i 2020 er sat af til at støtte renovering af husene.

Det er i denne omgang stort set kun projekter, der vedrører reparation af tag eller energiforbedring, der har fået, og Ensted Sogns Forsamlingshus er topscorer med 131.000 kroner. De falder på et vådt sted.

- Taget er utæt, og der er kommet fugtskader i både den store sal og i foyeren. Da det regnede kraftigt, måtte vi have spande stående, fordi det regnede ind, fortæller formanden for forsamlingshuset, Allan Juhl.

Bestyrelsen måtte derfor bruge 20.000 kroner på at få taget midlertidigt stoppet, men nu er der råd til at få skiftet alle de 252 kvadratmeter på huset, hvor der er fladt tag.

- Vi er virkelig glade for, at politikerne har valgt at prioritere os. For det er hårdt i øjeblikket. Vores forpagtere er jo også ramt af coronakrisen, så vi har besluttet, at de kun skal betale halv husleje resten af året, for vi vil gerne holde på dem, forklarer Allan Juhl, der også lige har måttet finde 25.000 kroner til en ny græsslåmaskine.

- Så vi er enormt heldige med at få del i den pulje, siger formanden.

Annonce

Ingen grund til at fortvivle

Andre har været knap så heldige. Det er de projekter, der har søgt penge til indvendig vedligeholdelse. Her er der dog stadig håb, understreger formanden for kultur- og fritidsudvalget, Lars Kristensen (V).

- Vi har også penge i 2021 og 2022 - 250.000 kroner årligt - og vi har i udvalget besluttet, at vi inden da skal have taget op, hvilke kriterier pengene skal gives efter. For kommunen har jo også en bæredygtighedspulje, hvor det måske havde været oplagt at søge til nogle af de her projekter. Men vi syntes, vi var for sent i processen til at give afslag og sige, de skulle søge i en anden pulje, forklarer Lars Kristensen.

De har fået tilskud

Ensted Sogns Forsamlingshus 131.000 kr. (tagrenovering), Kollundhus 70.000 kr. (tagrenovering), Bjerndrup Forsamlingshus 30.000 kr. (nyt fyr), Genner Forsamlingshus 15.000 kr. (udskiftning vandhaner), Vollerup Forsamlingshus 25.000 kr. (efterisolering), Vilsbæk-Huset 30.000 kr. (tagrenovering), Nr. Hostrup Forsamlingshus 15.000 kr. (udskiftning af el-radiatorer), Løjt Forsamlings- og Kulturhus 30.000 kr. (renovering og udskiftning af trapper), Holbøl Landbohjem 30.000 kr. (udskiftning af seks vinduer), Bolderslev Forsamlingshus 50.000 kr. (udskiftning fyr og kedel), Fårhus Forsamlingshus 39.000 kr. (udskiftning af dør, vinduer og tagrender), Jyndevad Forsamlingshus 15.000 kr. (renovering af areal omkring forsamlingshuset) og Vejbæk Medborgerhus 46.000 kr. (etablering af varmepumper).   


Vi ved jo, at forsamlingshusene har nok at gøre med at drifte, så ikke råd til at spare op til vedligehold

Lars Kristensen (V), formand for kultur- og fritidsudvalget


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce