Annonce
BYLIV

Husgavle efterlyses til kunstprojekt

Der findes allerede meget kunst på gavlene i Sundby-området. Her ses gavlen på Torben Oxes Allé i krydset ved Englandsvej og Sundholmsvej, der er udført af Matilde Digmann. Vi ser pianomanden der ryger en smøg, mens hans klaver flyder væk og hans ben blæser hen over hovedet på ham. Foto: Jan Jeppesen.
Kunstnerne er fundet, og finansieringen er på plads. Nu mangler kun gavlene.

Kurator Jens-Peter Brask søger andels- og ejerforeninger mellem fælled og strand i Sundby, som kunne være interesseret i at få kunst på gavlen. Kunstnerne er fundet, og finansieringen er på plads. Men der mangler fem gavle i Sundby, inden projektet kan realiseres. Planen er at fem gavle skal udsmykkes af fem kunstnere, som skal fortolke de omkringliggende omgivelser.

Initiativtager Jens-Peter Brask fortæller, at han vil skabe en unik oplevelse for både lokalbeboere og forbipasserende:

- En kunstgavl kan skabe en helt speciel følelse af identitet og nærhed i et lokalområde, og det er vores vision at skabe fem unikke kunstværker, som for fremtiden vil kendetegne Sundby.

Annonce

Projektet er støttet af den fem-årige indsats Områdefornyelsen Sundby, der arbejder med fysiske, sociale og kulturelle indsatser i kvarteret.


Der er taget hensyn til diversitet i alder, køn og geografiske placering. Kunstnerne har forskellige udtryk, men alligevel harmonerer de med hinanden. Gavlene skal leve op til kvarterplanens ønske om et 'Sundby for alle'.


Sundbys diversitet i både arkitektur, kultur og beboersammensætningen afspejles i valget af kunstnere til projektet, fortæller Jens-Peter Brask:

- Der er taget hensyn til diversitet i alder, køn og geografiske placering. Kunstnerne har forskellige udtryk, men alligevel harmonerer de med hinanden. Gavlene skal leve op til kvarterplanens ønske om et 'Sundby for alle'.

Jens-Peter Brask har tidligere stået bag kunstprojekter i det offentlige rum. Bl.a. udsmykningen af Valby Hallens ydre vægge i 2020, hvor syv forskellige danske kunstnere bidrog. I perioden 2017-2019 kuraterede han 16 gavlmalerier af 16 forskellige kunstnere i Nordvest på Rentemestervej og Møntmestervej.

Hvis man har en kendskab til en ledig gavl i Sundby, kan Jens-Peter Brask kontaktes på brask@braskart.com

Gavlprojektet

Medvirkende kunstnere i Sundby-projektet: Bjørn Magnussen (f. 1996, Danmark), Mie Olise Kjærgaard (f. 1974, Danmark), Nicholas Koshkosh (f. 1995, Ukraine), Anna Sørensen (f. 1968, Danmark) og Joël Bigaignon (f. 1968, Frankrig).

Om Jens-Peter Brask: J-P har gennem mange år sat aftryk i kunstverdenen. Dels som en passioneret samler af samtidskunst, dels som kurator og idémand til kunstprojekter og udstillinger. Jens-Peter har kurateret udstillinger for bl.a. J. F. Willumsens Museum, Heerup Museum, ARoS og Martin Asbæk Gallery. Han står bag udsmykningen af Valby Hallen og er initiativtager til en lang række gavlmalerier. Han har udgivet bøgerne Brask Studio Visits, hvor han besøger danske og udenlandske kunstnere. Jens-Peter Brask udstiller løbende sin samling af især dansk og amerikansk samtidskunst i sit HQ på Refshaleøen i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce