Annonce
Iværksættere

Nathalie og Heaven er hjemsendt under coronakrisen: Nu har de en mikrovirksomhed i Nathalies køkken

Heaven Ho med et udvalg af bivoks-wraps, der kan bruges i stedet for sølvpapir og plastik. Foto: Hanne Bjørton
Heaven Ho og Nathalie Lamberts job i turistbranchen er lagt ned her i coronakrisen. Siden august har de i Nathalies køkken produceret indpaknings-wraps af gammelt sengetøj og bivoks. Flere butikker forhandler dem allerede.

Hvad stiller man op, når ens job i turist- og konferencebranchen bliver sat på pause af en pandemi?

Nathalie Lambert er eventdesigner og arrangerer konferencer, seminarer og fester for udenlandske firmaer, der kommer til Danmark. Heaven Ho planlægger konferencer og møder især i medicinalbranchen.

- Så snakkede vi sammen sidste år om, hvad er fremtiden for turismen og hvad skal vi gøre. Og vi tænkte: Skal vi ikke bygge et firma op, noget som er vores eget, fortæller Nathalie Lambert.

De to tidligere kollegaer er begge inspireret af tanker om bæredygtighed, og så opstod ideen om at fremstille indpaknings-wraps af genbrugsstof og bivoks, der kan bruges i stedet for sølvpapir og plastik. Nu mødes de hver tirsdag i Nathalies køkken i Sundbyvester og har siden august sidste år produceret 500 wraps i forskellige størrelser i deres mikrovirksomhed WannaBee.

De får bivoks-rester fra virksomhedens ByBis produktion. Og så eksperimenterede de sig frem til den rigtige bivoks-blanding, som nu står og spreder honningduft i et vandbad på gaskomfuret, klar til at blive smurt og strøget på et stykke stof.

- Nathalie havde så mange stoffer fra Provence og Canada og gammelt sengetøj. Så vi vasker det, skærer det til i rigtige størrelser, og så stryger vi den her blanding på af harpiks, bivoks og jojoba-olie, fortæller Heaven.

(Se WannaBees køkkenproduktion på videoen her)

- Hvis det kun var bivoks uden harpiks, ville den ikke klistre på samme måde, og hvis den ikke havde olie, ville den ikke folde sig på den samme måde. Vi har prøvet virkelig mange forskellige proportioner, før vi har fundet den rigtige blanding, siger Nathalie.

Annonce

Hver dag siden august

Voksbehandlingen mærkes tydeligt på de farverige wraps, men man bliver ikke klistret på fingrene af den. Og den folder sig og slutter tæt med en evne, der minder om sølvpapir eller husholdningsfilm.

Hvordan rengør man wraps?

- Det gør du med en våd klud – ikke varmt vand, fordi så smelter voksen, forklarer Nathalie.

Hvad bruger man dem til?

- Jeg kommer mit brød i en pose lavet af wraps, i stedet for en plasticpose. Og til ost - det holder ost så dejligt frisk i lang tid, siger Nathalie.

Nathalie Lambert bruger poser fremstillet af Wannabees bivoks-wraps til at opbevare sit brød og mange andre madvarer i. Foto: Hanne Bjørton

- Brug dem til grøntsager, citroner, avocado. Men ikke kød, for man kan ikke vaske bakterierne af. Løg og sæbe fungerer heller ikke sammen med voks, siger Heaven.

Hvor mange gange kan man bruge dem?

- Jeg bruger det til min datters madpakke hver eneste dag igen og igen, og det har jeg gjort siden august sidste år. Så i hvert fald i seks måneder, siger Heaven.

Annonce

Pønser på nyt produkt

WannaBee-duoen har solgt en masse pakker af wraps til venner og venners venner, men der er også flere butikker, som har sagt ja til at forhandle dem.

- Her på Amager er det ByBi og Cobra Café i Ørestad. Så havde jeg en aftale med Øens Helse på Amagerbrogade, men de har lige lukket og solgt til kæden Helsam, så dem skal jeg hen og snakke med. I Saxogade på Vesterbro er vi hos Løs Marked, det er en butik, hvor man køber alt uden emballage. Og så har øko-butikken Spidsrod på Nørrebro lige sagt ja, siger Nathalie.

- Vi har også en aftale med Emmers, der ligger i Helsingør og i Istedgade, når de får lov at åbne igen, siger Heaven.

Der eksperimenteres i køkkenet på endnu et nyt produkt.

- Vi kalder den en lotionbar. Har du hørt om shampoobar? spørger Heaven.

- Der er mange mennesker, som vil undgå plastik, så de køber shampoobar – jeg er en af dem selvfølgelig. Så jeg tænkte: Hvorfor har jeg ikke en lotionbar? Så vi er ved at lave eksperimenter, siger Nathalie.

- Jeg har lavet en læbepomade til min datter med samme indhold. Det er lavet af bivoks, økologisk sheabutter, økologisk kokosnøddeolie og honning fra ByBi, fortæller Heaven.

- Det findes ikke i Danmark nu, og den der shampoobar er blevet meget populær, griner Nathalie.

Annonce

Lille hobby stor virkning

De to kvinder har gjort sig klart, at WannaBee er og bliver et bijob (!).

- Vi ved nu, at vi ikke kan leve af det her. Det er bare en hobby, for det er umuligt at tjene nok til, at vi har to lønninger, siger Nathalie.


Ja, det er en lille ting, men vi kan alle starte med en lille ide og gøre en forskel i hverdagen og gøre noget godt for klimaet.

Heaven Ho, WannaBee


- En af Nathalies veninder kaldte det for et ’housewife project’. Og ja, det er en lille ting, men vi kan alle starte med en lille ide og gøre en forskel i hverdagen og gøre noget godt for klimaet. Hvis vi samler 10 ideer hver dag i vores eget hjem og i vores eget køkken, så kan det gøre en stor forskel, siger Heaven.

- Vi vil ikke gøre mere ud af det, vi vil bare være wannabees. Hvis vi skulle begynde at konkurrere med alle de store, så skal det produceres med maskine. Og så er det ikke hyggeligt mere. Så kan vi ikke mødes om tirsdagen. Så vi er virkelig bare wannabees, siger Nathalie.

Læs mere om WannaBee på facebooksiden @WannaBee.dk og instagramprofilen wannabee.dk

Nathalie og Heaven med et nyt produkt, en lille, gul lotionbar, de eksperimenterer med i køkkenet. Foto: Hanne Bjørton

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce