Annonce
Billund Ugeavis

Hotel Svanens restaurantchef taler seks sprog flydende: - I begyndelsen var der kun salt og peber

Zoui Amara arbejder til dagligt som restaurantchef på Hotel Svanen. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Zoui Amara har arbejdet på Hotel Svanen i 13 år, taler seks forskellige sprog flydende, og så er han netop blevet uddannet sommelier.

Billund/Ry: Zoui Amara er restaurantchef på Hotel Svanen, og så er han lidt af en verdensmand. Han har boet i flere lande og taler seks forskellige sprog - flydende vel at mærke. Men udover at være sprogkyndig kan han også tilføje sommelier til sit CV, for da hotellerne landet over blev lagt øde hen i 2020, åbnede der sig til gengæld en unik mulighed for Zoui Amara. Nu var der tid til at videreuddanne sig, så han sprang til og begyndte på sommelieruddannelsen i Silkeborg.

- Det var benhårdt, men jeg lærte også en masse nyt. Selvom jeg vidste meget om vine i forvejen, var der for eksempel også flere underområder, jeg ikke kendte, siger han og glæder siger til at give sin viden videre:

- Sommelieruddannelsen har været en måde for mig at udvikle mig på, og det er en gave at give til sine gæster. Jeg vidste meget før, men nu ved jeg endnu mere.

Annonce

Uddannet i Schweiz

I 13 år har Zoui Amara arrangeret konferencer, selskaber og stået i spidsen for Hotel Svanens restaurant. Han flyttede dog til Danmark fra Schweiz allerede i 1991, hvor han hurtigt fik arbejde inden for tjenerfaget på Rønbjerg Feriecenter i Nordjylland.

Zoui Amara

  • 51 år.
  • Er restaurantchef på Hotel Svanen i Billund.
  • Bor i Ry med sin kone Tanja og deres seks børn.
  • Uddannet tjener i Schweiz.
  • Kom til Danmark i 1991.
  • Født i Tunesien.
  • Er netop blevet uddannet sommelier.

- Jeg begyndte at lære dansk i december 1991, og i juni året efter fik jeg min første lederstillinger, fortæller han stolt.

Han er født i Tunesien, hvor han lærte arabisk og fransk i skolen samt tysk og engelsk af de turister, der besøgte området, hvor han boede. Som 14-årig flyttede han med sine forældre til Tyskland, hvor han for alvor lærte tysk.


Her var kun salt og peber, ikke særligt mange tørrede krydderurter og slet ingen friske.

Zoui Amara


Som 18-årig besluttede han sig for at uddanne sig til tjener, men det ville han kun på en særlig skole i den franske del af Schweiz.

- Det var det bedste sted, hvis man ville uddanne sig til tjener, og der kom folk fra hele verden, fortæller han.

Zoui Amara har netop afsluttet sin uddannelse til sommelier. Privatfoto 

I Schweiz fik han arbejde på et hotel i den italienske del af Schweiz, hvorfor han også taler italiensk. Her mødte han Tanja, som han i dag er gift med.

- Smukke lyshårede kvinder, du ved, siger han med et smil.

Annonce

Kun salt og peber

At flytte til Danmark var ikke den største omvæltning for levemanden. Det var det danske køkken til gengæld.

- Her var kun salt og peber, ikke særligt mange tørrede krydderurter og slet ingen friske, fortæller han, men understreger, at det er anderledes i dag.

Zoui Amara

Nu er restaurantchefen officielt uddannet sommelier, men det stopper ikke her, for om lidt begynder han på den internationale sommelieruddannelse, og går alt som planlagt, får han sit internationale certifikat efter sommerferien.

- Og så tror jeg ikke, jeg skal mere, siger Zoui Amara.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Sommerstemning på plejecentrene

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Oksana fra Hejnsvig klarede MBA-uddannelsen med bravur

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Costa del Billund nærmer sig sin afslutning

Billund Ugeavis

Lokal DGI-afdelingsleder er dimitteret som master i IT

Billund Ugeavis

To biler drønede sammen i Vorbasse

Billund Ugeavis

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Billund Ugeavis

Flyene i Billund Lufthavn er næsten lige så fyldte som i 2019

Billund Ugeavis

Ung ridesportsudøver vinder fire guldmedaljer

Billund Ugeavis

Jobpatruljen på tur i Billund Kommune: Mange unge løfter for tungt

Billund Ugeavis

Countryaften i Billund: Lyt til Rattlesnakes og spis helstegt pattegris

Billund Ugeavis

Youtuber skabte kø ved boghandleren: - Laksen er bare det bedste

Billund Ugeavis

Lad os lære af børnene!

Billund Ugeavis

Nye tider nye numre

Billund Ugeavis

Nyistandsat trailer stjålet

Billund Ugeavis

Åbent brev til kirkeminister Joy Mogensen: Stop nu restriktionerne i kirkerne

Billund Ugeavis

Harald underviser gratis i Tai Chi Qigong: - Det er godt for kroppen og sindet, og alle kan være med

Billund Ugeavis

Billund Vand og GEV lader græsset gro: Vil du også være med på bølgen?

Billund Ugeavis

Oplev grisefest i Billund: Kun to gange tilbage

Billund Ugeavis

Sagros etableringsaften nød atter stor opbakning

Billund Ugeavis

Lakserytteren kigger forbi Billund

Billund Ugeavis

Jobpatruljen tjekker arbejdsforhold i Billund og Vejen

Billund Ugeavis

Værktøjsteknikerne er færdige med uddannelsen

Billund Ugeavis

80-årige Gunnar slår de unge professionelle af travbanen: - Det er en hel fornøjelse

Annonce