Annonce
Billund Ugeavis

Rachel, Amanda og Lucy vil lære Billund-borgernes kulturvaner at kende

Rachel Faulkner deltager sammen med de to andre kvinder i Culture Shift i et dansk projekt kaldet "DELTAG". Deres mål er at skabe flere kulturelle aktiviteter i Billund. Foto: Martin Ravn
Virksomheden Culture Shift håber, de gennem et nyt forskningsprojekt kan lære mere om Billunds kulturvaner til gavn for deres virksomhed, Billund og resten af Danmark.
Annonce

Billund: Rachel Faulkner er den ene af de tre kvinder (Amanda John og Lucy Read), der tilsammen danner Culture Shift – en virksomhed, der arbejder med kreative og kulturelle oplevelser for og med deltagerne.

Sammen med 35 andre kulturelle virksomheder, organisationer og lignende i Danmark er de med i et 3-årigt forskningsprojekt.

Projektet hedder "Deltag", og formålet er at undersøge deltagerkultur i Danmark, ved at de forskellige institutioner skal undersøge dem selv i samarbejde med "Kulturhusene I Danmark" og nogle forskere fra Aarhus Universitet.

- Ofte bliver deltagelse noget, der kommer oppefra og ned, men i dette projekt undersøgerne man, hvad borgerne får ud af det, og hvorfor de deltager i kulturelle ting, siger Rachel Faulkner, der stødte på projektet ved en tilfældighed.

- Jeg så på nettet sidste år, at man kunne søge om at blive en del af det, og det gjorde jeg så, for jeg tænkte, at det lød fedt, siger Rachel Faulkner, der ser frem til at arbejde videre med projektet.

- Det interessante er, at vi får lov til at lave research på os selv, og at se på os selv objektivt, siger Rachel.

Foruden Rahcel er Lucy Read og Amanda John også en del af Culture Shift. Foto: Martin Ravn
Annonce

Billund-borgernes vaner

Ved blandt andet at evaluere på arrangementet Billund Fun Palace, der løb af stablen i oktober sidste år, og ved at undersøge det kommende arrangement i 2020, vil Culture Shift undersøge borgernes deltagelse og forhåbentlig blive klogere på deres egen virksomhed og borgernes kulturvaner i Billund.

- Jeg håber, vi kan få et bedre billede af og ny viden omkring, hvad folk her i byen gerne vil, og for eksempel finde ud af, hvorfor der var flere internationale end danskere, der deltog i Billund Fun Palaces sidste år. Og så håber jeg, at vi i sidste ende kan få Billund på landkortet som et godt sted til kulturelle deltagelse, siger Rachel Faulkner.

Dermed er det ikke kun Culture Shift, der skal få noget ud af projektet, men også borgerne i Billund.

I fremtiden, håber kvinderne, at de kan opnå fondstøtte, der skal være med til at sætte fokus på at få kunst og kultur ud til de helt små børn i hele kommunen.

- Der er for eksempel rigtig høj kvalitet af teater for de mindste på bibliotekerne. Det vil vi gerne styrke, så også børnene i de mindre byer kan få noget ud af det, siger Rachel.

Men indtil de ved, om det kan lade sig gøre, fortsætter Culture Shift med at undersøge borgernes involvering i kulturlivet til gavn for virksomheden selv, Billunds borgere og den nationale forskning.

Rachel Faulkner er selv en kreativ person og har gennem flere år beskæftiget sig med kunst og kultur. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

25-års jubilæum i Lego

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rema 1000 skal have ny købmand

Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce