Annonce
Billund Ugeavis

Se video: Folk strømmede til for at for at se verdens største fly

I knap 14 timer havde verdens største fragtfly, Antonov AN-225, hjulene på jorden i Billund Lufthavn. Det er første gang, at flyet er i Billund, og dets besøg skabte massiv interesse. Antallet af mennesker, der har taget turen til Billund for at se den store maskine, skal formentlig tælles i tusinder.
Annonce
  • Den store maskine, Antonov AN-225, landede fredag aften i Billund med 2,5 millioner hjemmetests. Flyet tiltrak sig massiv opmærksomhed fra flyspottere og nysgerrige, der lagde vejen forbi Billund for at se det. Foto: Johnny Madsen
  • Lastrummet kan rumme 1300 kubikmeter gods, og det kan bære 250.000 kilo. Flyet er oprindeligt bygget til transport af det daværende sovjetiske rumfartsprograms Energia booster raketter og Buran rumfærge. Foto: Johnny Madsen
  • Der er kun bygget en eneste udgave af Antonov AN-225. Det er derfor ikke ofte, at der er mulighed for at se flyet, og besøget i Billund var det første nogensinde. Foto: Johnny Madsen
  • ...og så forlod den store kæmpe Billund. Foto: Johnny Madsen
  • Verdens største fragtfly i Billund Lufthavn
    Mange mennesker stod klar uden for hegnet for at få et glimt og et billede af verdens største fragtfly. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
  • Verdens største fragtfly i Billund Lufthavn
    Den store maskine, Antonov AN-225, landede fredag aften i Billund med 2,5 millioner hjemmetests. Flyet tiltrak sig massiv opmærksomhed fra flyspottere og nysgerrige, der lagde vejen forbi Billund for at se det. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
  • Verdens største fragtfly i Billund Lufthavn
    Lastrummet kan rumme 1300 kubikmeter gods, og det kan bære 250.000 kilo. Flyet er oprindeligt bygget til transport af det daværende sovjetiske rumfartsprograms Energia booster raketter og Buran rumfærge. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
  • Verdens største fragtfly i Billund Lufthavn
    Der er kun bygget en eneste udgave af Antonov AN-225. Det er derfor ikke ofte, at der er mulighed for at se flyet, og besøget i Billund var det første nogensinde Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce