Annoncørbetalt indhold

Få en lavere elregning: Gode råd til at spare på strømmen

PR-foto credit

"Denne artikel indeholder sponsoreret indhold"



Som du sikkert har opdaget, er prisen på el steget markant det seneste stykke tid – og du vil måske blive overrasket over at høre, hvor meget prisen er steget. Siden begyndelsen af 2021 og frem til her et år efter er elprisen nemlig steget næsten 150 procent, og det er absolut en stigning, som kan ses på din elregning. For at imødekomme at størrelsen på din elregning ikke stikker helt af, er det oplagt at få et overblik over din husstands elforbrug og komme i gang med at spare på strømmen. Læs med her, hvordan du sparer penge på strøm.

Familiens elforbrug

Et gennemsnitligt elforbrug i en husstand afhænger af flere forskellige faktorer såsom hustype, husstandens størrelse og familiemedlemmernes daglige vaner. I runde tal betyder det, at en familie, der bor i hus, har et årligt strømforbrug på 3.750 til 5.200 kWh, mens en familie, der bor i lejlighed, har et strømforbrug på mellem 2.100 og 3.000 kWh om året.

I disse tal gemmer der sig altså flere forhold, der har indflydelse på det samlede strømforbrug. Det kan være forhold som antal børn i familien, eller hvorvidt husstanden bruger el som varmekilde. Her skal husstandens daglige elvaner også nævnes. Det betyder nemlig meget, hvor mange elektriske apparater en husstands besidder, og i hvor høj grad de bliver brugt.

Elpriserne varierer i løbet af et døgn

Det er ikke ligegyldigt, hvornår på døgnet du vælger at sætte vaskemaskinen eller opvaskemaskinen i gang, når det kommer til prisen på el. Elprisen afhænger nemlig af, hvornår på døgnet der er mest efterspørgsel på strøm. I tidsrummet mellem kl. 17 og 20 er der for eksempel en stor efterspørgsel efter el, hvilket betyder, at på denne del af døgnet er prisen på strøm som udgangspunkt højest.

De tidspunkter på døgnet, hvor belastningen på elnettet er lavest, og hvor elprisen dermed er lavest, er om natten og midt på eftermiddagen. Det kan derfor godt svare sig at planlægge, hvornår vaskemaskinen eller opvaskemaskinen skal startes. Det kan også være, at familiens medlemmer skal vænne sig til, at mobiltelefoner og computere skal oplades om natten frem for om dagen.

Smarte løsninger

Der findes teknologiske hjælpemidler, som kan give dig et overblik over husstandens samlede elforbrug, og som kan understøtte projektet med at spare på strømmen. Der er tale om el- og energimålere, som kan fjernaflæses på din computer eller smartphone. Du kan med disse målere aflæse et præcist overblik over dit el- og energiforbrug.

En højtspecialiseret dansk virksomhed som Brunata har udviklet smarte teknologiske løsninger, hvis formål er at optimere energiforbruget i danskernes boliger og ejendomsbygninger. Det handler med andre ord om at skabe løsninger, der udnytter vores energiressourcer bedst muligt.

Gode råd til dagligdagen

Ved at ændre på din og familiens daglige elvaner kan du i løbet af relativt kort tid begynde at se en effekt på elregningen. Her følger nogle gode sparetips, så I allerede i dag kan komme i gang med en hverdag med større strømbesparelser:

  • Vaskemaskine og opvaskemaskine: Lad dem køre midt på dagen eller om natten, hvor elpriserne er lavest. Fyld maskinen helt op, inden du starter den, og vælg et eco-program, hvis du kan. Et andet godt spareråd er at vaske ved en lavere temperatur.
  • Tørretumbler: Minimér eller stop helt dit brug af tørretumbler og lad i stedet dit vasketøj tørre på tørresnoren. Det koster nemlig mellem 2 og 6 kr. hver gang, at du bruger tørretumbleren. I forhold til at tørre tøj så er der bedre for indeklimaet i din bolig, hvis du hænger tøjet til tørre udendørs frem for at hænge det til tørre indendørs.



"Denne artikel indeholder sponsoreret indhold"


Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit