Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro-forfatter udgiver bog om livet efter troen

Ove Risum Aslaug, som bor i Bjerringbro, har netop udgivet en bog om at forlade en religiøs tro. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Bjerringbro: "Mor, jeg er ikke kristen".

Det var, hvad Ove Risum Aslaug sagde til sin mor kort tid efter sin konfirmation. Hans forældre var troende kristne og tilknyttet bevægelsen Indre Mission. Nu har den 55-årige forfatter, som bor i Bjerringbro, skrevet en bog med samme titel.

"Ingen forstår mig. Der er ingen, jeg kan snakke med. Sådan tænkte jeg i fire årtier, efter at jeg som 13-årig havde meldt ud, at jeg ikke var kristen. Derfor drømte jeg lige så længe om at skrive en bog i stedet. Det blev kun til enkelte spredte noter. Endelig, i 2018, fandt jeg en række lidelsesfæller, der bare forstod. For de havde selv været der. Mine ord og tårer fik frit løb, og nye tanker halsede efter. Det frigav en masse energi og mod på at komme videre. Lige nu."

Sådan indleder Ove Risum Aslaug bogen "Mor, jeg er ikke kristen", der dykker ned i, hvad der sker, når man er vokset op i et religiøst hjem og gradvist bryder med forældrenes tro for i stedet at lytte til sin egen natur. Han fortæller sin egen og seks andres historier.

Bogen udkom i juli, og til den har Ove Risum Aslaug udviklet en række selvhjælpsøvelser, der kan hjælpe andre med udviklingsrejsen - når man selv står i det, ser tilbage eller vil hjælpe andre.

Forfatteren gennemgår Indre Mission kritisk og spørger til, om bevægelsen selv kan forebygge mentale skader. Desuden skitserer han en ny samfundsindsats, som han mener i højere grad respekterer børns religionsfrihed.

"Mor, jeg er ikke kristen", 263 sider, kan købes online på MorJegErIkkeKristen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce