Annonce
Bjerringbro Avis

Ny miljøforening i Fårup har travlt

Der var rift om pladserne ved hastemødet i Fårup forsamlingshus onsdag 16. juni. På dagsordenen var bekymringerne om et kommende udkast til en miljøgodkendelse af et stort svineproduktionsanlæg på Fårupvej 32. Privatfoto
Lokale borgere bekymret over udsigt til byggeri af fire nye svinestalde på Fårupvej 32.

Bjerringbro: Sankthans-arrangementet ved Fårup Forsamlingshus var ikke kun bål og midsommerhygge. Inden heksen kunne sendes afsted, var der hele to generalforsamlinger på programmet, først den corona-udsatte generalforsamling i foreningen Fårup Forsamlingshus, og derefter en stiftende generalforsamling i den nye lokale forening Miljøforeningen Fårup og omegn.

Baggrunden for dette er, at landmand Arne Søndergaard har søgt Viborg Kommune om miljøgodkendelse til at opføre fire nye svinestalde ved en eksisterende ejendom på Fårupvej 32. Foruden staldene er der også planer om at opføre en foderlade, to kornsiloer samt to gyllebeholdere.

Overraskelse

I første omgang gælder det et udkast til en miljøgodkendelse af et stort svineproduktionsanlæg på Fårupvej 32, men da der er tale om en gård, hvor der ikke har været nogen produktion i fem år, så bortfalder de tidligere godkendelser til produktion, og derfor skal der søges nye tilladelser.

Planerne om et nyt svinebrug på Fårupvej er kommet som en stor overraskelse for naboerne, og inden sankthans deltog  34 personer i det hastemøde om sagen. Nu har de så dannet en forening, som i ekspres-tempo skal udarbejde en indsigelse til et udkast til en miljøgodkendelse af det nye svineproduktionsanlæg.

Der er deadline 14. juli, en frist Viborg Kommune i øvrigt har forlænget for at sikre, at alle naboer har en chance for at gives deres mening til kende.

- Det er en meget lang proces. Først skal vi lave en hjemmeside, og så skal vi opfordre folk i lokalområdet til at melde sig ind i foreningen, siger den nyvalgte formand Kristoffer Fredensborg.


Det er en meget lang proces. Først skal vi have lavet en hjemmeside, og vi skal opfordre folk i lokalområdet til at melde sig ind i foreningen, siger den nyvalgte

Kristoffer Fredensborg, fmd. Miljøforeningen Fårup og omegn.


- Vi har allerede en hel del store landbrug herude i Fårup, og formålet med at organisere os er at målrette indsatsen for beskyttelsen af nærmiljøets natur og mennesker, og sikre at Fårup og omegn forbliver det harmoniske område, vi kender i dag, siger Kristoffer Fredensborg.

Annonce

Huspriser

Han bor selv i Fårup sammen med sin familie, og ifølge ham er det en bekymring for naturens ve og vel samt børnenes helbred og ikke mindst områdets huspriser, der er baggrunden for etablering af foreningen.

I den nyvalgte bestyrelse sidder også hans hustru Christina Fredensborg samt Jørgen Glud.

- Tiden vil vise, om der er behov for at få flere mennesker med i bestyrelsen. Vi har kontakt til Landsforeningen mod Svinefabrikker i håb om at kunne hente gode råd der, siger Kristoffer Fredensborg.

Arne Søndergaard driver flere gårde i området, og han har også været rundt til flere af de mennesker, som bor tæt på Fårupvej 32 for at fortælle om planerne. Kristoffer Fredensborg har dog endnu ikke truffet ham.

Folkebladet har talt med Arne Søndergaard, som ikke umiddelbart har kommentarer til sagen.

Her på oversigtsbilledet kan man se hvor der er planer om at bygge de nye stalde, siloer og gyllebeholdere. Foto: Viborg Kommune/Velas


Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julen synges ind af populært Viborg-kor

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Syng julen ind i Oasen

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

I Bjerringbro er julemandens datter en trold

Bjerringbro Avis

Marked med suppe-smagsprøver

Bjerringbro Avis

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Bjerringbro Avis

Anne-Marie Busk starter sin egen mobil-frisørsalon

Bjerringbro Avis

Koncert i Grønbæk Kirke

Bjerringbro Avis

Fortsat kamp for sø: Fakkel-komsammen ved Tange Sø

Bjerringbro Avis

Julemanden kommer med tog til Langå

Bjerringbro Avis

Grøn varme i dit hus: Dit spildevand renses og genbruges i fjernvarmenettet

Bjerringbro Avis

Med fredslys og fællesskab starter julehyggen

Bjerringbro Avis

Grundfos sponserer klubber, der skulle have tjent penge på julefrokost

Bjerringbro Avis

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Bjerringbro Avis

Julehjælp: Koldt hjælpearbejde gav ny rekord for Lions-folk

Bjerringbro Avis

Genbrugsbutikken i Ulstrup fejrer 15 år

Bjerringbro Avis

Juletræet blev tændt i Thorsø

Bjerringbro Avis

Morgensang aflyses på grund af corona

Bjerringbro Avis

Tricktyve på spil: Energiselskab advarer mod falske medarbejdere

Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Bjerringbro Avis

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Bjerringbro Avis

Thorsø har fået nyt julepynt

Bjerringbro Avis

Broderiudstilling på Blicheregnens Museum

Annonce