Annonce
Bjerringbro Avis

Opvækst har inspireret til "familievirksomhed"

Thomas Grøndal driver TG Byg, som han selv grundlagde for 11 år siden. Foto: Christine Kruger Hansen
Thomas Grøndal har taget værdierne fra familielandbruget med sig ind i sin tømrervirksomhed.
Annonce

Ulstrup: Egentlig troede Thomas Grøndal, at han, ligesom sin far, skulle være landmand, men så blev han ansat som fejedreng hos tømrermester Martin Nielsen i Vester-Velling, som gjorde tømrerfaget interessant for Thomas. Da han efter nogle års ansættelse fik tilbudt en læreplads hos selvsamme tømrermester kunne han ikke takke nej, og i dag driver Thomas Grøndal sit eget tømrerfirma ved navn TG Byg og Montage på Hagenstrupvej i Ulstrup.

Firmaet, som han startede for 11 år med bare sig selv og en lærling som ansatte, består i dag af ni mand og er ikke bange for at vokse sig større med tiden.

- Siden starten er det gået stille og roligt fremad, siger Thomas Grøndal, der også har sin kone Jane Grøndal til at hjælpe på kontoret.

Med flere ansættelser er det også der, hvor han efterhånden selv bruger en stor del af sin tid.

- Jeg forsøger at komme ud på pladsen og kan godt lide stadig at bevæge mig rundt på stilladsplanken, men min tid går ofte med planlægning, opmåling og give tilbud, fortæller Thomas Grøndal.

Selvom han ikke arbejder i landbruget, hvor han er vokset op, har han dog lånt nogle af de arbejdsmetoder og ideer, som gik i arv på gården.

Annonce

Sammenhold og fælles værdier

- Vores måde at drive firma på skal findes i min opvækst på gården, hvor man i et familielandbrug er nødt til at stå sammen, få opgaven gjort færdig og efterfølgende kan være stolt af projektet. Sådan fungerer det også i firmaet, hvor jeg gør meget for, at mine ansatte føler sig værdsatte og unikke, og alle tager deres del af ansvaret og fællesskabet, siger Thomas Grøndal.

En god kemi og et højt engagement hos TG Byg er vigtig, og Thomas Grøndal glæder sig over, at der altid er en god stemning mellem kunder og medarbejdere, der også altid sætter en ære i at gøre deres arbejde bedst muligt.

- Det, at vi alle uanset om man er lærling, svend eller arbejdsmand, kan komme med input samt snakke om, hvad der gik godt, og hvad vi kan gøre anderledes næste gang, gør os til en stærk virksomhed, siger Thomas Grøndal.

Thomas Grøndal bruge en del tid på kontoret, men han vil lige så gerne være ude på byggepladsen. Foto: Christine Krüger Hansen

Han har for det meste to lærlinge ansat og alle i firmaet tager gladeligt ansvar for de to unge mennesker.

- Det at udlære og være med til at få unge mennesker godt i gang med arbejdslivet er både en vigtig og spændende opgave, siger Thomas Grøndal.

Annonce

Både store og små kunder

- Der kommer nye kunder til, men samtidig har vi igennem årene fået opbygget en god og loyal kundegruppe. Det er en stor glæde for os, når vores kunder gang på gang kommer igen, og vi siger da heller ikke nej til nogen opgave. Ingen opgave er for lille, heller ikke hvis det bare drejer sig om at hjælpe Fru Hansen med at påsætte en liste, siger Thomas Grøndal.

Lige så vigtigt er det for ham at have et godt samarbejde med andre lokale håndværkere, hvilket også betyder, at han kan tilbyde sine kunder at stå for totalentreprisen.

Det er dog ofte entrepriseopgaver, både for private samt industri og erhverv, der fylder arbejdsdagen ud, og for tiden får firmaet mange forespørgsler vedrørende renoveringer og energioptimeringer.

- Vi går jo en tid i møde, hvor der igen er stor fokus på energiforbruget. Derudover har regeringen netop vedtaget en ny tilskudsordning i forbindelse med energibesparende tiltag, og i den forbindelse får vi også mange forespørgsler, fortæller Thomas Grøndal.

Det er ikke alt, der ydes tilskud til, og i den nye ordning skal man have udført en energirapport, inden man kan få tilskud, og Thomas Grøndal synes også, at man som boligejer nogle gange skal overveje sin renovering nøje.

- Selvfølgelig vil vi gerne hjælpe kunden til at få det tilskud, som de er berettiget til, men for mig er det også vigtigt, at man vælger de rette løsninger - og ikke kun dem, der giver tilskud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Brug dit digitale bibliotek

Bjerringbro Avis

Spritbilist røg i autoværnet

Bjerringbro Avis

Ung mand fik bil konfiskeret

Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce