Annonce
Brædstrup Avis

Aktivitetspark får 200.000 kr. til udefitness

Arbejdet med at etablere den kommende aktivitetspark i udkanten af Folkeparken i Brædstrup begyndte i november, da frivillige fra Brædstrup Rotary gik i gang med at etablere en kæmpe sandkasse til de mindste børn. Arkivfoto: Morten Pape
Norlys Vækstpulje har doneret 200.000 kr. til den kommende aktivitetspark i Brædstrup. Pengene betyder, at der også bliver aktiviteter med udefitness, når parken kan åbne til maj, lyder det fra initiativtager.
Annonce

Brædstrup: Aktivitetsparken i Brædstrup fik en kærkommen julegave, da energiselskabet Norlys kort før jul valgte at donere 200.000 kr. fra selskabets vækstpulje.

Pengene betyder, at der nu kan etableres en fuld funktionsdygtig park, når den kommende aktivitetspark forventes at åbne til maj, lyder det fra Thomas Schmidt fra aktivitetsparkens styregruppe.

- Vi nærmer os, at vi har samlet halvdelen af de penge, vi skal bruge til parken. De her penge betyder, at vi nu vil få en funktionsdygtig park. Alt, hvad vi får fremover, vil være til en udvidelse af parken, siger Thomas Schmidt.

Annonce

Udefitness til voksne

Brædstrup Aktivitetspark har allerede første etape fuldt finansieret. Det betyder, at der kan etableres et stort legeområde for både større og mindre børn med tarzanbane, en zig-zag-bane, balancebom, en legeø til de mindre børn samt udeskole og en svævebane.

Med de ekstra midler fra Norlys Vækstpulje kan styregruppen begynde på anden etape af parken, og det vil især komme voksne og unge til gode.

- Første etape er mest henvendt til børn, men med de ekstra penge får vi nu mulighed for at begynde på det, vi kalder Step 2. Her vil vi købe noget udstyr, så der bliver mulighed for at dyrke udefitness. På den måde kan de voksne også få rørt sig, samtidig med at børnene leger, siger Thomas Schmidt.

Annonce

Flere donationer til park

Styregruppen har i den seneste tid oplevet, at flere er begyndt at få øje for parken, og det har betydet, at flere lokale foreninger og virksomheder er begyndt at give donationer.


Vi har det hele planlagt. Vi mangler bare, at vi får noget tørvejr, og vi kan få fast grund under fødderne, så vi kan komme i gang med at montere de forskellige aktiviteter.

Thomas Schmidt, Brædstrup Aktivitetspark


Således har Grædstrup Stål, ejendomsmægler Linda Riis, Dan Sand og senest Lions i Brædstrup doneret til aktivitetsparken, og de mange donationer vækker glæde i styregruppen bag aktivitetsparken.

- Nu er vi jo kommet i gang, og der er begyndt at ske noget, så er det oftere nemmere for dem, der skal give donationer, at der er noget konkret at kigge på. Det med at vise visioner og planer på en tegning er ofte meget luftigt, men her er noget konkret at se på. Vi håber selvfølgelig, at interessen bliver endnu større, når vi kan åbne parken til maj, så vi får samlet endnu flere midler til at udvikle parken til fuld størrelse, siger Thomas Schmidt.

Den kommende aktivitetspark er spredt ud over små tre tønderland i skovområdet bag ved Folkeparken. Foto: Morten Pape
Annonce

Venter på bedre vejr

Der blev taget første spadestik til byens kommende aktivitetspark, da frivillige fra Brædstrup Rotary i november begyndte at etablere en stor sandkasse til de mindre børn på den tidligere bane 5 tennisbane. Siden har arbejdet stået stille, men der arbejdes stadig bag kulisserne.

Næste skridt bliver, at Horsens Kommune begynder at fræse stubbene fra de træer, som er blevet fældes, således der kan anlægges stier. Det arbejde venter imidlertid på bedre vejr, da der i øjeblikket er for blødt til de store maskiner.

Norna Playgrounds fra Brædstrup har produceret diverse redskaber til parken, og de ligger i øjeblikket og venter på bedre vejr hos Norna Playgrounds og JD Byg, inden frivillige kræfter skal i gang med at montere dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce