Annonce
Brædstrup Avis

Allan fra Sdr. Vissing gik 150 km fra kyst til kyst

Allan Thorning Madsen tog denne selfie ved turens start foran Bølgen i Vejle. Foto: Allan Thorning Madsen
Allan Thorning Madsen opfyldte sin drøm at gå på Kyst til kyst-stien fra Vejle til Blåvandshuk Fyr.
Annonce

Sdr. Vissing: 42-årige Allan Thorning Madsen fra Sdr. Vissing har i mange år været fascineret af at vandre, men i den forløbne uge gav han sig i kast med en af de længere og mere usædvanlige ture - nemlig en godt 150 kilometer lang kyst til kyst-vandretur fra Vejle til Blåvandshuk Fyr nord for Esbjerg.

- Jeg begyndte turen mandag 20. juli ved boligbyggeriet Bølgen ved Vejle. Jeg fik et lift til Vejle af min eks-hustru, og så begyndte jeg ellers bare at gå, fortæller Allan Thorning Madsen.

Da han var i kontakt med redaktionen, var Allan Thorning Madsen meget tæt på sit mål, Blåvandshuk Fyr, og turen var gået godt, selv om der også havde været strabadser undervejs.

Og det var faktisk en drøm, der var gået i opfyldelse:

- Jeg har altid været fascineret af at vandre, lige siden jeg for 20 år siden læste en bog med titlen "På apostlenes heste", skrevet af en mand, der fortalte om sin tur fra Djursland til Caminoen og Santiago de Compostella i Spanien. Når man går, får man tid til sig selv og tid til at sætte alting ned i tempo. Og det er godt at komme ud i naturen og få afstresset og holde statusmøder med sig selv, fortæller han.

Annonce

Ren helse for sjæl og sind

Når han ikke vandrer, er Allan Thorning Madsen børnehavepædagog og fritidsmusiker, og han bor som nævnt i Sdr. Vissing. Han har gået mange ture i området omkring sin hjemby.

- En af mine passioner er vandreture omkring Sdr. Vissing... det er ren helse for sjæl og sind. Jeg findet meget ro i at gå - det hjælper mig rigtig meget. Og det er skønt at gå på naturens præmisser og få øje på alt det, der sker, fortæller han.

Kyst til kyst-stien fører gennem mange naturområder. Foto: Allan Thorning Madsen

Allan Thorning Madsen er meget begejstret for Kyst til kyst-stien.

- Stien er et meget stort projekt. Den er et samarbejde mellem Vejle, Varde og Vejen kommuner, og mange private lodsejere har afgivet jord, for at stien kunne laves - det er ret fantastisk, forklarer han.


Når man går, får man tid til sig selv og tid til at sætte alting ned i tempo

Allan Thorning Madsen


I år er der særlig mange, der vandrer kyst til kyst-turen, så Allan Thorning Madsen er ikke alene.

- Jeg går alene, men jeg er ikke alene. Jeg møder mange andre, og vi udveksler historier, og der opstår en fællesskabsfølelse. Vi får allesammen de samme skavanker og vabler. Der er også mange lokale, der bruger ruten, og de kommer med mange gode råd og tip. Det er rigtig godt, beretter han.

Annonce

15 kilo på ryggen

Vandring kræver ikke så voldsomt meget udstyr. Gode vandrestøvler og fornuftigt tøj er det primære, men når man skal gå en tur, der varer fem dage, skal der trods alt noget udstyr med.

- Jeg har medbragt en rygsæk med tøj, grej og et telt. Jeg har Trangia-kogegrej med, så jeg kan lave kaffe... kaffe er vigtigt. Jeg bærer 15 kilo, og nogle vil mene, at det er for meget, men jeg har valgt at udfordre mig selv lidt ved at have de 15 kilo på ryggen. Jeg må da kæmpe engang i mellem og har haft mine op- og nedture, men man mærker sig selv, og man kan meget mere, end man tror, siger Allen Thorning Madsen fornøjet.

Undervejs mødte Allan Thorning Madsen både dyr og mennesker. Denne afslappede flok højandskvæg mødte han på turens fjerde etape. Foto: Allan Thorning Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Klub støtter klub

Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce