Annonce
Brædstrup Avis

Borger- og turistforening begejstret over ny turisthytte

Jørn Finseth, formand for Brædstrup Borger- & Turistforening, hilser den nye turisthytte velkommen. Borger- og turistforeningen vil følge op ved at arbejde på at få opsat flere vejvisnings-skilte og såkaldte vejvisningsfliser, der kan guide turister i Brædstrup. Arkivfoto: Peter Hald
Et godt initiativ på det rigtige tidspunkt, mener Jørn Finseth, formand for Brædstrup Borger- & Turistforening.

Brædstrup: - Turisthytten er et fantastisk godt initiativ.

Sådan lyder den begejstrede udtalelse fra Jørn Finseth, der er formand for Brædstrup Borger- & Turistforening. Han har med fornøjelse bemærket, at legetøjshandler Steen Laursen fra Bakkelandets Legetøj har opført en turist-informationshytte ud for sin butik på Søndergade 44.

Netop en øget satsning på turismen kommer på et godt tidspunkt, da Brædstrup kan blive et vigtigt knudepunkt for de mange gæster, der blandt andet besøger Den Genfundne Bro og "den genskabte å" ved Klostermølle og Klosterkær, mener Jørn Finseth.


Vi skal simpelthen have bedre vejvisning for turister

Jørn Finseth


- Vi mangler selvfølgelig i nogen grad de udenlandske turister på grund af corona-restriktionerne, men vi kan forvente en øget trafik af turister i Brædstrup. For eksempel er der ingen tvivl om, at naturstien, Bryrupbanestien, der går lige igennem Brædstrup, er blevet meget populær blandt børnefamilier og pensionister, der godt kan lide at cykle i sikkerhed, siger Jørn Finseth.

Brædstrup Borger & Turistforening har tidligere på året ligget noget underdrejet på grund af corona-nedlukningen, men nu er foreningen på vej med nye initiativer, der går godt i tråd med turisthytten.

Annonce

Bedre skiltning

Blandt andet vil borger- og turistforeningen arbejde på at få gennemført en bedre skiltning i Brædstrup, så turister og andre gæster får lettere ved at finde de forskellige interessante steder i byen.

Ud over skilte foreslår foreningen, at man placerer såkaldte vejvisningsfliser på strategiske steder.

- Vi har søgt om penge til vejvisningsfliserne hos fonde, og nu håber vi, at kommunen er med på at give tilladelse til at placere fliserne. Vi har også søgt om tilladelser til flere skilte. Vi skal simpelthen have bedre vejvisning for turister, siger Jørn Finseth.

Blandt andet kan der placeres skilte på det kommende Banetorv, der er ved at blive skabt midt i byen i området omkring restaurant Det Gamle Posthus, banestien og Stationspladsen.

Annonce

En stor butik

Jørn Finseth påpeger, at Brædstrup som handelsby har mange stærke kort på hånden. Der er adskillige spisesteder, fire supermarkeder og en lang række specialbutikker og servicevirksomheder.

Et bedre samarbejde og et tættere netværk mellem butikkerne vil være rigtig godt, understreger Jørn Finseth

- I mange af de mindre byer, for eksempel ved den jyske vestkyst, der rykker man sammen og siger: "Vi er én stor butik." Det er vigtigt at signalere, at vi står sammen. Og vi har jo en kanon handelsby i Brædstrup, når vi sammenligner os med byer af tilsvarende størrelse, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Er Horsens en grøn kommune?

Annonce