Annonce
Brædstrup Avis

Byfesten blev aflyst: Nu samler de lokale foreninger byen til sensommerfest

Nims foreninger er gået sammen om en sensommerfest, da byfesten i år er aflyst i sin vante form. Her ses til venstre skoleleder Lars Svendsen, Martin Pedersen, borgerforeningen og Tammes Lund Jepsen fra vandværket. Til højre ses Marc Sonne-Hansen, butikstorvet, Pia Kjær Øulee fra idrætsforeningen og Simon Andersen fra borgerforeningen. Foto: Henrik C. Sandvad
Flere af Nims foreninger kan i år fejre jubilæer, og det er de gået sammen om at markere lørdag 21. august, hvor der bliver masser af aktiviteter og fællesspisning ved købmanden.

Nim: Der bliver mange ting at fejre, når der lørdag 21. august bliver holdt sensommerfest på torvet ved Min Købmand på Præstevænget.

Nim Skole holder 60-års jubilæum, og Nim Vandværk har i år 100 år på bagen, men i stedet for at fejre tingene hver for sig har man i år besluttet at gå sammen med både Nim IF og byens borgerforening for at holde en fælles dag med masser af aktiviteter for hele byen.

- Vi plejer at holde byfest i tredje weekend i august, men på grund af coronaen har det ikke været muligt i år. Byfesten er meget afhængig af sponsorater, men da sponsorerne i år er lidt presset efter corona, har vi valgt at gøre tingene på en lidt anden måde, siger Pia Kjær Øulee, formand for Nim IF.

Annonce

Den lokale idrætsforening bidrager selv med Nim Løbet, som foregår fra klokken 10.30, og har start og slut ved sportspladsen. Her kan man vælge imellem 5 km walk eller 5 eller 10 km løb, og der er stadig løbenumre til rådighed.

- Der er plads til 100 deltagere, men der er stadig god mulighed for at være med. I år bliver det for første gang et internationalt løb, da to tyskere har tilmeldt sig. Det er vist første gang, vi prøver det, siger Pia Kjæer Øulee med et grin.

Skole fylder 60 år

Programmet indledes klokken 8.30, hvor der er kaffe og rundstykker ved købmanden. Herefter går det slag i slag med musikalsk indslag fra elever fra Nim Skole, bagagerumsmarked og "plant et træ", hvor 6. klasse planter et æbletræ bag købmanden.

- Vi kører et tema om skolens historie for eleverne på skolen i ugens løb. Her har vi gamle lege, tidligere elever kommer på besøg, og så slutter vi af med plant et træ. Det ser vi gerne bliver en lille tradition for afgangseleverne hvert år, så på et tidspunkt bliver der en lille æblelund, siger Lars Svendsen, skoleleder på Nim Skole.


Succesen afhænger imidlertid af, at folk bakker op om det, så det håber vi, at de gør.

Martin Pedersen, formand for Nim Borgerforening


I forbindelse med Nim Vandværks 100-års jubilæum vil der være åbent hus, hvor byens borgere kan se, hvordan vandværket fungerer.

- Vi er jo stolte af, at vi igennem 100 år har leveret rent vand til borgerne i Nim. Så her er muligheden for at se, hvordan værket fungerer, og har man lyst, kan man også få lov til at smage på varerne, siger Tammes Lund Jepsen, formand for Nim Vandværk med et grin.

Ved købmanden i Nim er der netop blevet etableret en hestebom, så folk til hest også kan komme ned og handle. Her er det Frida og Josefine, som kom forbi købmanden forleden. Foto: Pia Kjær Øulee
Annonce

Veterantræf

Frokosten kan købes i en food-truck eller i pølsevognen og kan nydes på de opstillede bænke ved købmanden. Her står Borgerforeningen for salg af øl, vand og snacks, inden der er veterantræf om eftermiddagen med "Vis mig din maskine".

- Her kan alle, der har en gammel bil, motorcykel eller en flot traktor eller andet komme og vise det frem. Det gør vi selvfølgelig for, at der er lidt sjovt at kigge på, men det er også en god mulighed for os at skabe noget mere opmærksomhed på byens købmand som et samlingssted, siger Marc Sonne-Hansen, bestyrelsesmedlem i Nim Butikstorv ApS.

I Nim Borgerforening håber formanden, at det nye initiativ med at gå sammen om en sensommerfest kan blive en tradition i Nim.

- Der lægges jo rigtig mange frivillige kræfter i at arrangere en byfest, så hvis flere foreninger kunne gøre det i fællesskab, bliver arbejdsbyrden knap så stor. Succesen afhænger imidlertid af, at folk bakker op om det, så det håber vi, at de gør, siger Martin Pedersen, formand Nim Borgerforening.

Søndag 22. august er der igen noget at fejre i Nim. Her markerer Marsk Stig Gruppen spejdernes 30-års jubilæum. Det sker kl. 10-14 ved spejderhuset ved Nim Skole, hvor spejderne byder på postløb, helstegt pattegris og aktiviteter for voksne og børn.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Biograf-succes langt ude på landet: Klovborg Kino har klaret sig i 25 år og fortsætter med de samme ejere

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Genbrug fejrede 40 år

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Peter trækker i trøjen: Han skal være feltpræst i Irak

Brædstrup Avis

Oplev Firgårde-fundene og jernalderlivet på tæt hold

Brædstrup Avis

Mylder i kirken: En ekstra omgang med baby-salmesang

Brædstrup Avis

Hæder til spejderleder: Fik pris for mange års indsats

Brædstrup Avis

Nissernes afskedsparade: Star Me fejrer den sidste overdådige juleudstilling før lukning

Brædstrup Avis

Fra penge til kød: Bankfilial blev forvandlet til slagterbutik

Brædstrup Avis

Hygge med hestekræfter: Traktortræk i oktober

Brædstrup Avis

Lykkecup med glitter og glæde

Brædstrup Avis

Jodle Birges søn sang til efterårsfest på Klovenhøj

Brædstrup Avis

Pernille låser døren: Blomstergården sadlede helt om

Brædstrup Avis

Kultursamvirke er klar til at dele penge ud

Brædstrup Avis

Kunstværksted på biblioteket: Tre professionelle kunstnere fortæller om deres kunst

Brædstrup Avis

Hospitalsklovne til årsmøde i støtteforening

Brædstrup Avis

Lars Rohde viser cobra-kunst på Tinghuset

Brædstrup Avis

Vellykket kick-off for Business Brædstrup

Brædstrup Avis

Bakkelandets Folkedansere er klar igen

Brædstrup Avis

Værested for psykisk syge fejrede flytning: Gnisten bor nu under biblioteket

Brædstrup Avis

Så kom der ild i pejsen: Pejseshow ramte plet på humor og musik, og publikum var med

Brædstrup Avis

Sådan rengør du bedst dine sko

Brædstrup Avis

Sådan slipper du af med hvepsene i haven

Brædstrup Avis

Huller og plak: Undgå en bakteriekrise i munden

Annonce