Annonce
Brædstrup Avis

Dansand køber grusgrav og sikrer sig sand til de næste 50 år

Dansands fabrik i Addit har igennem mange år forarbejdet sand fra Tandskov Grusgrav, og det samarbejde har nu gjort, at Dansand har opkøbt grusgraven i Tandskov. Foto: Morten Pape
Sandspecialisten Dansand i Addit har købt Tandskov Grusgrav. Hos Dansand forventer direktør Thomas Steen Hansen, at virksomheden kan udvinde sand i grusgraven i de næste 50 år.

Addit: Sandspecialisten Dansand i Addit har været på storindkøb i Silkeborg-området, hvor virksomheden har opkøbt Tandskov Grusgrav, der ligger midt mellem Silkeborg og Kjellerup.

Dansand overtager Tandskov Grusgrav 1. januar, og det er et større produktionssted, som den lokale specialist i sand nu overtager. Tandskov Grusgrav udgør et cirka 75 hektar stort areal, og hos Dansand forventer direktør Thomas Steen Hansen, at der kan udvindes sand og kvartsand på de cirka 30 hektar.

- Vi har haft et tæt samarbejde med ejer Morten Bach og Tandskov Grusgrav igennem de seneste syv-otte år. Så købet udspringer sig af det samarbejde. I bund og grund handler det om at køre grusgraven videre i Tandskov, men vi vil prøve at modificere den lidt i forhold til det, som vi er gode til på Dansand, siger Thomas Steen Hansen.

Annonce

Vil optimere driften i Tandskov

Tandskov Grusgrav leverer i øjeblikket en række produkter lige fra fyldsand, hvidsand til støbesand, og hos Dansand forventer direktøren også, at der kan udvindes det værdifulde kvartssand, som kan bruges i alt fra glasfremstilling, vandfiltrering, sandblæsning, jernstøbning, ridebaner til beton.


Vi har haft et tæt samarbejde med ejer Morten Bach og Tandskov Grusgrav igennem de seneste syv-otte år. Så købet udspringer sig af det samarbejde.

Thomas Steen Hansen, direktør Dansand


Dansand forventer, at der kan udvindes op mod 10 millioner tons kvartssand i grusgraven i Tandskov. Dermed er produktionen af det specielle kvartsand i Tandskov mindre end i Addit, hvor Dansand har været siden 1971. Alligevel forventer direktøren i Dansand, at virksomheden kan udvinde sand i grusgraven i de næste 50 år.

- Der er måske nogle af vores eksisterende kunder, vi fremover kan servicere fra Tandskov. Når det kommer til forædling af kvartssand, har vi en særlig ekspertise, og her vil vi selvfølgelig prøve at optimere driften og samtidig sikre den optimale udnyttelse af det kvartssand, som er derude. Kvartssand er et værdifuldt råstof, og derfor skal det også bruges så værdifuldt som muligt, og kvartssand skal derfor ikke bruges til formål, hvor det kunne være dækket af sand af en lavere kvalitet, siger Thomas Steen Hansen.

Annonce

Ny råstofplan på vej

Opkøbet af Tandskov Grusgrav kommer midt i Region Midtjyllands høringsfase omkring en ny råstofplan. Her havde Dansand forslået udvinding af sand i et område nær Sdr. Vissing, men i forbindelse med høringssvarene har Horsens Kommune anmodet om, at man undlader at udvinde sand og kvartssand ved Sdr. Vissing.

Region Midtjylland tager endelig stilling til den nye råstofplan i foråret 2021, men opkøbet af Tandskov Grusgrav har intet at gøre med, hvordan den nye råstofplan falder ud for virksomheden, lyder det fra Dansand-direktøren.

- De to ting har ikke noget med hinanden at gøre. Vi har haft et samarbejde med Tandskov Grusgrav igennem mange år, og det har så udviklet sig til den overtagelse, der kommer nu, siger Thomas Steen Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Nye bænke i tennisklubben

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Ingen kemi i Ring Sø

Erhverv

VVS-firma har fået en el-afdeling

Brædstrup Avis

Havekredsen rykker ud

Annonce