Annonce
Brædstrup Avis

Dele-elbil er dukket op i landsby

Ole Jeppesen administrerer delebil-ordningen Byens Egen Bil i Gl. Rye, og han står her ved den nyanskaffede elbil. Foto: Peter Hald
Delebil-ordning i Gl. Rye har nu anskaffet sig en elbil, der bliver flittigt brugt.

Gl. Rye: Delebil-ordningen Byens Egen Bil i Gl. Rye har nu indkøbt en elbil, der på kort tid er blevet meget efterspurgt.

For nylig dukkede der en lille hvid Skoda Citigo E iV elbil op på delebil-holdepladsen ved Dagli'Brugsen i Gl. Rye, hvor der tidligere på året blev installeret to ladestandere til elbiler. Dermed råder delebilordningen i den østjyske landsby nu over to biler, en benzindrevet Skoda Fabia og nu altså også en elbil.

- Citigo E iV er en ren elbil med en rækkevidde på omkring 200 kilometer. Det er fornuftigt, men det er ikke en langtursbil. Den er derimod velegnet til pendlertrafik, og vi kan se, at den er meget populær. Det er ikke så mærkeligt. Det er megasjovt at køre elbil, siger Ole Jeppesen, der administrerer Byens Egen Bil.

Byens Egen Bil opstod i marts 2018 i brugsforeningens regi og har taget fart.

- Begge biler er ude at køre hver dag, og vores ordning er blevet en succes - også tilslutningsmæssigt. Vi er nu oppe på 14 husstande, og der er måske plads til en eller to mere. Men så skal vi nok heller ikke være flere i foreningen. Det skal løbe rundt økonomisk, men det skal også være nemt at få fat i bilerne. Hvis vi bliver for mange, vil det ske for ofte, at folk ikke kan få fat i bilerne, når de vil bruge dem. Ordningen skal være til at administrere - det er frivilligt drevet, siger Ole Jeppesen.

Annonce

Kommet for at blive

Den nye Citigo er den første foreningsbaserede el-delebil i det østjyske, men nok ikke den sidste. Ole Jeppesen spår, at der i det hele taget kommer flere delebiler.

- Delebiler er kommet for at blive, og det er en ordning, der passer godt til en by som vores, hvor den offentlige trafik er elendig og formentlig ikke bliver bedre. Men i det hele taget bliver det jo mere og mere almindeligt at dele ting, for eksempel haveredskaber og trailere, siger Ole Jeppesen.


En delebil-ordning vil være oplagt for mange andre landsbyer.

Ole Jeppesen


- En delebil-ordning vil være oplagt for mange andre landsbyer, og jeg stiller mig gerne til rådighed, hvis nogen har spørgsmål om vores ordning. Vi har gjort den erfaring, at det er godt, at vi er lokalt baseret hele vejen igennem. Vi leaser bilen af en lokal automekaniker, vi har lokale sponsorer, og det er i brugsforeningens regi, siger Ole Jeppesen, der var initiativtager til ordningen.

Man kan finde mere information om Byens Egen Bil på hjemmesiden https://byensegenbil.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Er Horsens en grøn kommune?

Annonce