Annonce
Brædstrup Avis

Pandemien gav ekstra travlhed: Heidi har skabt sit eget paradis midt i naturen

Heidi Holm med en af de nye elcykler, som Holmely-gæsterne kan benytte sig af. Foto: Peter Hald
47-årige Heidi Holm har med egne hænder skabt et lille paradis i Slagballe Bakker og inviterer på elcykelture og overnatning i tipi, tema-værelser eller glamping-telte.

Slagballe: Med en sjæleberoligende udsigt over Slagballe Bakker er Holmely på Birkeholmevej 9 et overnatningssted, som ofte får besøg af naturelskere.

Om kort tid er der udsigt til, at besøgstallet vil stige, for indehaveren af Holmely, den 47-årige Heidi Holm, har gang i en masse nye initiativer.

For det første har hun leaset en halv snes splinternye Winther-elcykler, der kan lejes af dem, der vil ud på nogle af de nye cykelruter, Heidi Holm har tilrettelagt sammen med sine samarbejdspartnere. Der er for eksempel en kulinarisk tur, hvor man kan opleve den store gårdbutik Skovgaard og ostebutikken ved Them Ost - og der er flere cykelture til kendte udflugtsmål såsom Den Genfundne Bro, Sukkertoppen, Gudenåens udspring og Klostermølle.

Annonce

Mere plads

Nok så væsentligt har Heidi Holm udvidet antallet af overnatningspladser, og hun har netop lagt sidste hånd på tre store tema-værelser i Holmelys hovedbygning, hvor hun har bed & breakfast. Ud over værelserne i hovedbygningen har hun  indendørs overnatning i et lille svenskrødt anneks.

Heidi Holm har udnyttet pladsen godt på Birkeholmvej 9. Endda nogle af træerne omkring ejendommen er taget i brug til en udsigts-shelter. Foto: Peter Hald

For dem, der vil sove i telt, har Holmely to såkaldte "glamping-telte" - det er luksustelte i afrikansk savanne-stil. Desuden er der en klassisk tipi, et indianertelt af den moderne slags. Man kan også selv medbringe et telt og slå det op på grunden.

Dette værelse udnytter en optisk illusion så smart, at man skulle tro, at man sov i en skov. Men overnatningen her foregår under magelige forhold indendøre. Foto: Peter Hald

- Jeg har faktisk haft ret travlt lige siden starten for to år siden. Paradoksalt nok gav corona-nedlukningerne et boost, for folk ville ud og opleve noget, fortæller Heidi Holm.

Hun arbejder dagen lang med at bygge løs og forbedre Holmely. Hun får hjælp af familie og venner til nogle af de tunge opgaver, men ellers er det en "one woman-business". Til gengæld har hun etableret nogle gode samarbejdskontakter med flere lokale aktører, blandt andet Café Banesti og Water Of Life i Brædstrup, Skovgaard og flere andre.

Heidi Holm fandt en gammel hestevogn, der er med til at fuldende billedet af landlig idyl på Holmely i bakkelandskabet vest for Brædstrup. Foto: Peter Hald

Heidi Holm er også i kontakt med naturkyndige guider og andre, der kan hjælpe med at skabe indhold, oplevelser og læring, når der arrangeres udflugter og ture.

- Vi oplever en bølge med en ny generation outdoor-mennesker, som gerne vil ud i naturen. Vi skal give dem en god oplevelse og læring omkring naturen, og hvordan man hensynsfuldt begår sig i naturen, understreger Heidi Holm.


Vi oplever en bølge med en ny generation outdoor-mennesker.

Heidi Holm

Hun er begyndt at række ud efter firmaer, der kan bruge Holmely som et alternativt kursussted hvor medarbejderne kan få lov til at udforske naturen. Og med en spisestue, hvor der kan bænkes 20 personer, er hun klar også til de lidt større bestillinger.

Stedet bliver desuden lejet af private - for eksempel til konfirmationer og fester.

Annonce

Genbrugsmaterialer

Det bæredygtige og det miljøvenlige er vigtigt for Heidi Holm:

- Jeg satser for eksempel på elcykler, fordi det er en ret skånsom måde at komme rundt på, og det betyder også, at turene er tilrettelagt for seniorer. Jeg vil gerne gøre det nemmere for denne målgruppe at komme omkring, og jeg håber også, at elcykelturene kan skabe relationer mellem generationer; f.eks. kommer der en "mor og datter på tur" i uge 27, siger hun.

Heidi Holm har i høj grad benyttet sig af genbrugs-materialer til at indrette opholdsarealerne på Holmely, og der er mulighed for lidt af hvert. Der er et stort udekøkken (med tag), et miljøvenligt muldtoilet og en gammeldags højloftet lade, der kan bruges til hygge-musik og lignende.

Heidi Holm tester en af de nye elcykler. Hun er i gang med at arrangere cykelture til seværdigheder i omegnen. Foto: Peter Hald

For de eventyrlystne er der endda indrettet et shelter i et træ, hvor man i dagtimerne kan kravle op og nyde udsigten over Slagballe Bakker.

Holmelys placering midt i Bakkelandet er geografisk et naturligt udgangspunkt for dem, der gerne vil udforske en egn, hvor der er meget at se på.

- Tjek lige kortet... vi er jo tæt på Den Genfundne Bro for eksempel, men der er heller ikke ret langt til Nørre Snede, hvor man for eksempel kan opleve Rørbæk Sø og Hærvejen, og vi kan også hurtigt komme til Bryrup Langsø og Karlsø, siger Heidi Holm.

I påsken oplevede Holmely et solidt rykind, og nu begynder campingsæsonen for alvor. Derfor har Heidi Holm haft travlt med at klargøre alle faciliteter.

Hun udnytter en stor del af døgnets timer. Ud over Holmely driver hun nemlig også et markedsføringsfirma, der er med til at give smør på brødet.

Annonce
Brædstrup Avis

Ældre Sagen tager på tur til Løgumkloster og Gram Slot

Annonce
Brædstrup Avis

Loppemarked og havensdag søger udstillere

Annonce
Brædstrup Avis

Hidsige traktorer trak godt 2000 gæster til landsby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Kendt racerkører med en vild Ferrari bliver trækplaster ved markedsdag

Brædstrup Avis

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Brædstrup Avis

Ildsjæle har været med til at tænde lys i andre menneskers liv - nu har de været gift i 60 år

Brædstrup Avis

Horsensegnens Kulturfestival for 5. gang i Østbirkhallen

Brædstrup Avis

Havetur til mange smukke haver

Brædstrup Avis

Mejeritorvet blev fyldt godt op i forårs-solen

Brædstrup Avis

Udvalg bevilliger penge til skovtrold

Brædstrup Avis

Steffen fik en rygskade og måtte stoppe som entreprenør: Nu lever han af at bygge computere til spilfolket

Annonce