Annonce
Brædstrup Avis

Fru Hansen Blomster indtager Café Banesti

Parret Kim og Maria Hansen overtog i februar Cafe Banesti i Brædstrup. Normalt er det Kim Hansen, man ser mest til i cafeen, men søndag 8. maj får Maria Hansen den fremtrædende rolle, da hun fylder cafeen med blomster fra sin egen virksomhed Fru Hansen Blomster. Foto: Peter Hald
Maria Hansen får søndag 8. maj en fremtrædende rolle i Café Banesti, da cafeen fyldes med blomster.

Brædstrup: Søndag 8. maj er det Mors Dag, og i den anledning vil det være muligt at købe blomster i Café Banesti på Bredgade. Cafeen bliver nemlig "indtaget" af Maria Hansen, der driver Fru Hansen Blomster og er gift med café-forpagter Kim Hansen.

Derhjemme i Træden dyrker Maria Hansen økologiske frilandsblomster i sin skærehave, og hun har faktisk drevet sin blomstervirksomhed i en del år. Fru Hansen Blomster har eksisteret siden 2016. Det er et blomsterværksted, som servicerer både hoteller, brudepar og lokale med blomsterdekorationer, buketter og sorgbinderi.

I 2019 begyndte Maria Hansen også at dyrke egne frilandsblomster, og i 2020 gik hun et stort skridt videre. Hun har af Maria og Peter Dahm på Søhulevej i Træden, forpagtet 5000 kvadratmeter økologisk certificeret jord, og her dyrkes et væld af forskellige økologiske frilandsblomster hen over sæsonen.

Annonce

- Tanken er, at det med tiden også vil være muligt at købe et udvalg af økologiske grøntsager fra vejboden der kommer op ved marken i Træden, fortæller Maria Hansen.

Hjemme i Træden dyrker Maria Hansen blomster på friland. Her står hun med favnen fuld af tulipaner. Foto: Fru Hansen Blomster

Men lige nu gælder det søndagens blomsterdag i Café Banesti. Cafeen holder ekstraordinært åbent denne søndag 8. maj fra klokken 9 til 12.30. Det vil være muligt at nyde både kaffe, kage og Kastberg Gourmet is, når der hentes blomster. Det sædvanlige menukort vil der dog ikke være mulighed for at bestille fra.

Mere økologi

Fru Hansen Blomster er en af de få økologiske blomsterproducenter i Danmark, men flere og flere kommer til, og brancheforeningen for økologiske blomsterproducenter vokser støt år for år.

- Det er ikke fordi jeg på nogen måde vil udskamme blomster købt via auktion i Holland, og gennem vinteren har jeg selv indkøbt herfra til mine hotelkunder. Men mit ønske er, at vi som forbrugere får mere viden om, hvor vores blomster kommer fra. Så vi derved kan træffe et mere aktivt valg omkring hvad vi ønsker at omgive os med og give til andre, siger hun.

- Da blomster ikke er konsumvarer, er regler omkring brug af diverse sprøjtegifte og pesticider meget mere lempelige end for f.eks. madvarer. Når du vælger økologiske blomster undgår du alt dette. Og køber du lokalt, sparer du ydermere en masse CO2, for blomsterne skal ikke det halve af jordkloden rundt, inden de ender i vasen. Blomster dyrket i sæson og på friland mener jeg bare kan noget helt andet end de masseproducerede blomster fra drivhuse. De har et andet look – et andet liv. De er dyrket på det tidspunkt, at det er meningen de skal gro naturligt, hvilket kan ses. Og så er de super friske. Der er meget kort vej i både tid og afstand, fra mark til slutbruger, nogen gange endda kun ganske få timer, forklarer Maria Hansen.

Det er nu muligt at købe ”grab & go” buketter og bundter med fra Café Banesti. Og er der udsolgt kan man altid bestille enten via telefon eller mail mh@fruhansenblomster.dk, til levering eller som afhentning i Café Banesti.

Annonce
Brædstrup Avis

Ældre Sagen tager på tur til Løgumkloster og Gram Slot

Annonce
Brædstrup Avis

Loppemarked og havensdag søger udstillere

Annonce
Brædstrup Avis

Hidsige traktorer trak godt 2000 gæster til landsby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Kendt racerkører med en vild Ferrari bliver trækplaster ved markedsdag

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Brædstrup Avis

Ildsjæle har været med til at tænde lys i andre menneskers liv - nu har de været gift i 60 år

Brædstrup Avis

Steffen fik en rygskade og måtte stoppe som entreprenør: Nu lever han af at bygge computere til spilfolket

Brædstrup Avis

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Brædstrup Avis

Horsensegnens Kulturfestival for 5. gang i Østbirkhallen

Brædstrup Avis

Havetur til mange smukke haver

Brædstrup Avis

Mejeritorvet blev fyldt godt op i forårs-solen

Annonce