Annonce
Brædstrup Avis

Ja, regnen drillede, men Liam og alle de andre svigtede ikke sommerhygge i Brædstrup

Liam Oliver Brændshøj Carlsson er kun fem år, men havde alligevel modet til en ni meter høj klatrevæg på Ungdomspladsen i Brædstrup torsdag aften. Han nåede ikke helt op - og så ville han hellere bage snobrød, da det kom til stykket. Foto: Thomas Baden Sørensen
Da TV Syd meldte sig på banen for tre uger siden, fik gode kræfter i Brædstrup stablet en aktivitetsaften på Ungdomspladsen på benene - og det kunne ikke dræbe humøret, at vejrguderne ikke spillede med.
Annonce

Brædstrup: - Holy shit, den er høj! Den er højere end jeres hus...

Et par piger måbede, da de sammen med familien ankom til Ungdomspladsen torsdag aften.

Øjnene var rettet mod klatrevæggen et stykke derfra - ni meter lige op i den gråsorte himmel.

- Hvordan kommer man op i den uden at dø, lød spørgsmålet kort efter.

Lad det være slået fast straks: Alle klarede den - så vidt vi ved. Mange nåede til tops, andre måtte erkende, at udfordringen var liiige uoverskuelig nok, da først de hang i rebet og forsøgte at få fodfæste.

Klatrevæggen var blot et af indslagene, da TV Syds Sommer Tour 2020 kiggede forbi, og mange benyttede chancen for at blive linselus for en aften, mens reporter og kameramand turede rundt på pladsen i bedste sendetid lidt i otte torsdag aften.

Gode lokale kræfter tog udfordringen op, da tv-stationen meldte sig.

- TV Syd tog kontakt til mig for tre uger siden og spurgte: Kan vi komme til Brædstrup? Jeg vidste, at ungdomsklubben i forvejen havde arrangementer torsdag aften i sommerferien, og så var tanken, at vi kunne samle byen, fortæller en af bagmændene Simon Lindstrøm.

Annonce

Ny ungdomsplads indviet

Han er ansat som projektmedarbejder på Free Zone i Brædstrup, en unge-café, der blev født i 2019, og da Ungdomspladsen i hjertet af byen blev færdig for halvanden måned siden, var det oplagt at bruge pladsen som omdrejningspunkt for kyllingebowling, bål, gratis mad, kongespil og mountainbike-konkurrence.

Bowling med en 1500 gram tung - og frossen - kylling? Det hyggede fra venstre Lærke Knudsen, Lærke Rosendal og Julie Bech Gehlsen sig med kort inden, de skulle være tv-stjerner for en aften på TV Syd. Foto: Thomas Baden Sørensen

Bakkelandets Byfest ultimo maj måtte skubbes til 2021 - den skulle ellers have været med til at markere den færdige ungdomsplads - så det var tiltrængt med noget, der kunne samle borgerne.

- Brædstrup er normalt god til at bakke op og vise byen frem, fortalte Simon Lindstrøm nogle timer før, det skulle gå løs.


Det her er et godt alternativ for børnene i sommerferien. Endelig sker der lidt i coronatiden.

Kristina Brændshøj Carlsson


Da var man i gang med at få bl.a. en presenning op, så der var en smule ly for det regnvejr, der stod plastret ud over alle vejrudsigter. Det var ret beset mest vejr til varm kakao og hjemmebag under et tæppe hjemme i stuen - og så i juli. Det var svært ikke at have ondt af arrangørerne, selv om en del trodsede den gråsorte himmel.

Annonce

Gratis mad til alle

Simion Lindstrøm havde via sin arbejdsgiver, Sund By, skaffet økonomi til mad, som blev tilberedt af Det Gamle Posthus og Spis Brædstrup. Der blev langet masser af sandwich og kyllingespyd over disken.

Der var sørget for mad til de fremmødte. Foto: Thomas Baden Sørensen

Nok var det Ungdomspladsen, der var i centrum, men der var besøgende i alle aldre.

Mange af de helt små hyggede sig med snobrød og skumfiduser, og så var der hele tiden kø til klatrevæggen, der som nævnt nær havde taget pusten fra et par piger.

TV Syd tager i sommer rundt i hele sendeområdet og laver direkte aftenindslag på de fleste hverdage fra cirka 19.45. Initiativet fortsætter til 11. august. Foto: Thomas Baden Sørensen

Liam Oliver Brændshøj Carlsson var trods sine kun fem år frisk på opgaven. Det kørte ikke så godt i starten, da gummistøvlerne gled, så mor Kristina hjalp ham af med dem, selv om Liam indvendte:

- Så har jeg jo kun strømper på!

Han fik meget bedre fodfæste, og så gjorde det ikke så meget, at han kun nåede et stykke af vejen.

- Jeg vil hellere bage snobrød, slog han fast - og så gik turen hen til bålet.

Kristina Brændshøj Carlsson, der også holdt øje med datteren Isabella på ni år i køen, sagde:

- Det her er et godt alternativ for børnene i sommerferien. Endelig sker der lidt i coronatiden, slog hun fast.

Kort efter kunne det høres i hele midtbyen, da tuk tuk-drengene rullede ind. De er nærmest blevet lokale mediedarlings, fordi de har skiftet knallerterne ud med de rappe tre-hjulere - og så vankede der fortjent tv-tid.

Tuktuk-drengene fra Brædstrup er nærmest blevet mediedarlings på det seneste. Otte-ni stk. knægte fra byen rullede ind efter aftale med tv-holdet, så de kom med på en direkte sending. Foto: Thomas Baden Sørensen
Tuktuk-drengene fra Brædstrup er nærmest blevet mediedarlings på det seneste. Otte-ni stk. knægte fra byen rullede ind efter aftale med tv-holdet, så de kom med på en direkte sending. Foto: Thomas Baden Sørensen
Regn og bål kan være en drilsk kombination, men det lykkedes at bage snobrød og grille skumfiduser til glæde for ikke mindst de yngste. Foto: Thomas Baden Sørensen
Ni meter er en sjat, når det går lodret op i himlen. Mange gjorde forsøget, og en del nåede til tops for at ringe med klokken og høste klapsalver. Foto: Thomas Baden Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Genbrugshallerne åbner igen

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Regionen lukker testcenter

Brædstrup Avis

Røde Kors Horsens Nord øgede overskud

Annonce