Annonce
Brædstrup Avis

Kajak-entusiast og friluftsmenneske er klar med eget firma

Willi Squindo i sin kajak. Han er er ved at uddanne sig som friluftsvejleder og vil blandt andet undervise folk i at ro kajak og kano. Foto: Morten Pape
Kano- og kajakture bliver en af de aktiviteter, som Willi Squindo vil have på programmet i sit firma Outdoor-connection.dk
Annonce

Træden: Willi Squindo fra Træden er et friluftsmenneske, og det har han nu taget konsekvensen af. Han har nu etableret sig som selvstændig med firmaet Outdoor-connection.dk, og her handler det selvfølgelig om friluftsliv. Kano- og kajakture, vandreture og udeliv i det hele taget.

- Jeg har altid været glad for frilufts-aktiviteter. Jeg stammer fra Schweiz, og jeg er vokset op med friluftsliv, blandt andet med vandreture i bjergene. Her i Danmark blev jeg grebet af ro i kajak og kano, og det er en af de aktiviteter, jeg vil tilbyde, fortæller Willi Squindo.

Nok så væsentligt er han næsten færdig med uddannelsen som friluftsvejleder. Det er en to-årig uddannelse, hvor Willi Squindo har gået på VIA i Viborg.

- På grund af corona-epidemien er tingene blevet udskudt, så jeg mangler mit afgangsprojekt, men jeg regner med, at vi kan gennemføre eksamen her til efteråret, fortæller han.

Willi Squindo har tidligere været servicetekniker i firmaet Bystronic, hvor han arbejdede med laserskæremaskiner. Her var han ansat i 25 år, men der skete nogle omstruktureringer i firmaet, og som Willi Squindo selv udtrykker det, så fik han en "fyreseddel i julegave" - kombineret med en fritstilling på seks måneder.

- Det gav mig jo et spark bagi. Jeg bliver 53 år, og skal jeg prøve noget nyt, så er det nu, konstaterer han.

Nu har han stiftet sit firma og er klar. Han har også investeret i grej - blandt andet fire nye kanoer. Og om en lille måneds tid flytter han og kæresten Michaela i et lidt større hus i Træden, hvor der netop er god plads til kanoer, kajakker og andet grej.

- Jeg er vokset op med friluftsliv, fortæller 53-årige Willi Squindo, der oprindeligt stammer fra Schweiz, men har boet i Danmark i mange år. Foto: Morten Pape
Annonce

Klar til at starte

Timingen er ikke så dårlig. Corona-epidemien har betydet, at udenlandsrejser er aflyst, og at danskerne til gengæld har opdaget glæderne ved friluftslivet herhjemme.

- Her kan jeg så give en hjælpende hånd med ture og kurser, forklarer Willi Squindo.

Ud over uddannelsen som friluftsvejleder har han flere års erfaring som kano- og kajakroer, og han er medlem af Gl. Rye Kajakklub, hvor han står for uddannelsen af nye roere.

Og lige om lidt går det løs med kano-og kajaksæsonen. 16. juni åbnes der for kanosejlads på Gudenåen, men Willi Squindo er allerede nu klar til at arrangere ture og kurser.

- Jeg går i gang allerede nu med kursene og ikke først efter 16. juni. Jeg holder kursene på steder, hvor sejladsen er tilladt hele året, som for eksempel på Gudenåen "nedenfor" Klostermølle eller på søerne, forklarer han.

Friluftsliv kan spænde over mange aktiviteter og Willi Squindo er en alsidig herre på det punkt. Ud over kano- og kajakronings og vandreture dyrker han også bueskydning med langbuer. Flere har sikkert set ham i aktion ved middelalderfestivalen i Horsens.

Willi Squindo har stor erfaring i at håndtere kanoer. Her bakser han med sin egen kano i baghaven. Foto: Morten Pape
For nylig investerede Willi Squindo i disse fire kanoer, som nu er klar til ture å Gudenåen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Klub støtter klub

Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce