Annonce
Brædstrup Avis

Ny leder er fundet til friskole

Heidi Jørgensen er nu valgt som den nye skoleleder på Bakkelandets Friskole. Hun har været lærer på skolen i fire år og har siden januar været konstitueret leder. Foto: Peter Hald
Den nuværende konstituerede leder Heidi Jørgensen er blevet valgt som ny skoleleder for Bakkelandets Friskole.

Nimdrup: Det bliver den 49-årige lærer Heidi Jørgensen, der fremover skal være skoleleder for Bakkelandets Friskole. Et enigt ansættelsesudvalg har valgt Heidi Jørgensen ud af et ansøgerfelt på ni.

Heidi Jørgensen var intern ansøger, idet hun allerede er ansat på friskolen som lærer. Hun blev siden udpeget som konstitueret leder og afløste Johnny Beier Hessellund, der stoppede ved årsskiftet.

- Vi har haft en rigtig god og spændende ansættelsesproces. Vi havde ni ansøgere og havde fire til samtale, og det var et fuldstændig enigt ansættelsesudvalg, der endte med at ansætte Heidi Jørgensen, siger skolens bestyrelsesformand Helle Winterberg.

- Der blev ikke gjort forskel, selv om Heidi Jørgensen kom fra egne rækker. Vi havde to samtalerunder, og anden runde tog udgangspunkt i nogle cases, hvor man skulle forholde sig til lederskab både økonomisk og administrativt og til personaleledelse for at komme hele vejen rundt, siger Helle Winterberg.

- Heidi Jørgensen har gjort det fantastisk i den periode, hun har været konstitueret leder. Vi har jo haft et par lederskift, så vi er glade for, at det ikke er en helt ny, vi skal til at sætte ind i tingene. Hun er Bakkelands-menneske helt ind i blodårerne, så den opgave kan hun løfte til fulde. Hun har altid været vellidt som lærer og ansat, så jeg er sikker på, at hun nok skal få opbakning, tilføjer bestyrelsesformanden.

Annonce

Tidligere selvstændig

Heidi Jørgensen har været ansat som lærer på Bakkelandets Friskole i fire år, men før den tid har hun arbejdet som selvstændig og drevet en butik i flere år og netop erfaringen som selvstændig erhvervsdrivende har også spillet ind i vurderingen, siger Helle Winterberg.

Som tidligere omtalt har det seneste par år har budt på flere lederskift på Bakkelandets Friskole. I august 2018 afløste Karsten Julsbjerg Andreasen Jens Erik Skals som leder, men Karsten Julsbjerg Andreasen stoppede allerede efter prøveperioden, og en lærer blev midlertidigt konstitueret som leder, indtil Johnny Beier Hessellund tiltrådte i januar 2019. Han stoppede så ved udgangen af 2020, hvorefter Heidi Jørgensen blev udpeget som konstitueret leder.

Heidi Jørgensen tiltræder omgående som ny skoleleder, men rent formelt sker godkendelsen på friskolens generalforsamling 25. marts, og Heidi Jørgensens officielle tiltrædelse sker 1. april.

Bestyrelsesformand Helle Winterberg medgiver, at stabilitet er vigtig for skolen, men lige nu er den største udfordring corona-krisen, understreger hun.


Vi skal ikke starte forfra.

Helle Winterberg, bestyrelsesformand


- Vi skal ikke starte forfra. Vi havde også nogle gode år med Johnny Beier Hessellund ved roret. men vi er udfordret af covid-19, der på alle måder har sat dagsordenen. Vi glæder os til, at det er overstået.

- Grundstenen for os er jo fællesskab - det spænder covid-19 ben for på alle måder. Der ligger en kæmpeopgave, når vi skal tilbage til det Bakkeland, vi var inden coronaen. Vi er heldige med, at vi har fået de yngste elever tilbage, men de store har jo stadig hjemmeundervisning, og vi har en dygtig lærerstab, der klarer det til ug, siger Helle Winterberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Ny kunderådgiver

Brædstrup Avis

Genbrugshallerne åbner igen

Brædstrup Avis

Regionen lukker testcenter

Annonce