Annonce
Brædstrup Avis

Glamping på landet: Safaristemning i Slagballe Bakker

Heidi Holm præsenterer et af de store Bell-telte, hvor der er god plads. Teltene er fast inventar på Holmely, det nye overnatningssted, som Heidi Holm netop har åbnet. Foto: Peter Hald
Nyt overnatningsted med luksustelte og hytte-hygge er blevet indrettet på Birkeholmvej 9 tæt på Slagballe Bakker.
Annonce

Nimdrup: Der er sådan lidt safaristemning over det, når man besøger Holmely - et nyt overnatningssted for rejsende.

Holmely ligger på Birkeholmvej 9 tæt på Slagballe Bakker, og noget af det første, gæsterne lægger mærke til, er to store luksustelte på Holmelys teltplads midt i den vidtstrakte natur.

Det er sådan nogle telte, som selveste Karen Blixen (hende med den afrikanske farm) ville have følt sig hjemme i.

Det med at campere i telte af den kaliber kaldes "glamping" - en sammentrækning af glamour og camping - og det gør livet lidt lettere for de campister, der ikke har lyst til at fumle med teltstænger og pløkker selv.

Kvinden bag Holmely er 45-årige Heidi Holm, og hun købte for nylig den lille landejendom på Birkeholmvej netop med det formål at etablere et overnatningssted.

Ud over de store telte er der også et anneks til gæsterne. Annekset minder meget om et hyggeligt lille sommerhus - det er udført i rødmalet træ og har en stor veranda.

Senere kommer der flere muligheder, fortæller Heidi Holm.

Hun vil opføre shelters  - både nogle almindelige shelters på jorden og som noget ganske særligt: Et shelter, der skal monteres nogle meter oppe i en klynge træer!

- Jeg skal have fat i en specialist, der ved noget om, hvordan man får et trætop-shelter til at fungere godt, understreger Heidi Holm.

Annonce

God beliggenhed

Ideen med at etablere et overnatningssted på landet rumlede længe og er ikke kommet ud af den blå luft. Heidi Holm har tidligere arbejdet med turisme, blandt andet som guide for ridende turister i Sydafrika, og hun har også arbejdet som event-arrangør.


Her er virkelig meget natur og dejligt stille - og en storslået udsigt

Heidi Holm


Men Heidi Holm måtte bruge en hel del tid på at lede efter den helt rigtige landejendom.

- Jeg kommer oprindeligt fra Silkeborg, men jeg fandt hurtigt ud af, at landejendomme i Silkeborg-området eller på egnen omkring Ry som regel koster en formue. Men så kom jeg i tanke om området her. Min farmor og farfar er fra egnen, og jeg faldt pladask for stedet. Her er virkelig meget natur og dejligt stille - og en storslået udsigt, fortæller Heidi Holm.

Et overnatningssted tæt på Slagballe Bakker ligger strategisk godt. Tæt på Brædstrup og byens mange indkøbsmuligheder, tæt på naturstien, også kaldet Bryrup banestien, der er blevet meget populær blandt cykelfolket... og der er heller ikke langt til interessante lokaliteter såsom Den Genfundne Bro, områdets mange søer, Klostermølle, Sukkertoppen og "den gamle flyveplads" ved Gl. Rye.

- Her er virkelig meget natur og dejligt stille - der kommer næsten aldrig biler forbi, fortæller Heidi Holm, der brugte en del tid på at finde den rigtige landejendom. Foto: Peter Hald

At Heidi Holm har søgt efter et fredeligt sted på landet, hænger også sammen med, at hun tidligere har haft virkelig meget fart på tilværelsen.

- Jeg arbejdede for et reklamebureau i København i seks år. Det var spændende, og jeg kørte bare på... lige indtil læsset væltede, og jeg gik ned med stress. Men derefter begyndte jeg at arbejde med heste og rideskoler, og efterhånden kom ideen om at etablere et overnatningssted, fortæller Heidi Holm.

Sideløbende med Holmely driver Heidi Holm sit eget markedsføringsfirma 4C Consulting, hvor hun laver markedsføring for mindre virksomheder.

- Jeg laver marketing selvfølgelig på grund af økonomi, men jeg har også en passion for at hjælpe små virksomheder med at skabe øget opmærksomhed og salg, fortæller hun.

Heidi Holm er allerede ved at skabe sig et lokalt netværk. Hendes firma 4CConsulting er blevet medlem af handelsstandsforeningen Brædstrup Handel & Erhverv, og hun har samarbejde med flere lokale virksomheder, blandt andet SmedTek og Adventure Sport.

Annonce

Udvides med Bed & Breakfast

Campisterne har allerede opdaget Holmely. De store telte er populære, og annekset er også godt booket op.

Som en særlig service i år tilbyder Heidi Holm i øvrigt, at folk med egne telte gerne må slå deres telt op på grunden gratis.

Planen er at udvide Holmelys faciliteter hen ad vejen. Som nævnt kommer der shelters til, og Heidi Holm vil også indrette sovepladser på sit loft. Værelserne på loftet skal bruges til en Bed & Breakfast.

Desuden skal hun i gang med  at indrette et køkken, så hun kan servicere gæsterne med morgenmad.

Med tiden vil hun også holde forskellige former for arrangementer, så der er ingen tvivl om, at der kommer til at ske mange ting på Birkeholmvej 9.

Fra Heidi Holms teltplads er der udsigt til vidtstrakte marker og skov. Foto: Peter Hald 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Lasse vil bringe gaver ud

Annonce